Fes un seguiment de l’inventari amb Square

Per oferir als clients un procés de pagament senzill, pots fer un seguiment de l’inventari a través de l’aplicació de TPV Square, el Tauler de control en línia de Square, Factures Square o el web de Vendes en línia Square. Fer un seguiment de l’inventari i gestionar-lo t’ajudarà a evitar vendre articles que no tens i permetrà que els clients només comprin els productes o serveis disponibles.

Fes un seguiment de l’inventari amb notificacions d’existències

Si el recompte d’existències disponibles d’un article cau per sota del llindar establert, es generarà una notificació de nivell baix d’existències. Aquestes notificacions es poden consultar de dues maneres:

• A Articles > Col·lecció d’articles al online Square Dashboard. Els articles amb poques existències que tinguin activades les notificacions en tindran una de groga a la columna Existències disponibles

• Els correus electrònics de notificació d’existències s’envien diàriament a l’adreça electrònica associada al compte de Square quan les existències d’un article que tingui activades les notificacions baixen per sota del llindar establert. Al correu s’hi inclouen tots els articles que estiguin per sota d’aquest llindar durant el dia i també els dies anteriors.

: Per configurar una notificació de nivell baix d’existències per a diversos articles del mateix punt de venda:

1. Fes clic a tots els articles que vulguis actualitzar i, a continuació, a Accions > Afegeix una notificació de nivell baix d’existències.
  2. A la pantalla Actualitza la notificació d’existències, tria un Import de notificació. Si selecciones articles amb diferents unitats de seguiment, cadascuna d’elles s’ha d’actualitzar per separat des de la pantalla Actualitza la notificació d’existències.
  3. Fes clic a Actualitza per desar els canvis.

Per configurar una notificació de nivell baix d’existències per a diversos articles de punts de venda diferents:

1. Fes clic als articles que vulguis actualitzar i, a continuació, a Modifica els articles.
  2. A la pantalla Modifica els articles en bloc, tria que s’actualitzin les columnes Notificació de nivell baix d’existències i Punt de venda de la notificació de nivell baix d’existències de tots els articles seleccionats. Per configurar una notificació de nivell baix d’existències, cal que els articles o variants estiguin assignats a un punt de venda. Si no trobes aquestes columnes, modifica els Atributs.
  3. Fes clic a Desa per completar els canvis.

Nota: si el camp Import de notificació mostra una sèrie de números, vol dir que s’han establert llindars diferents per a cada punt de venda. Si el camp Import de notificació es deixa buit en completar les actualitzacions, la notificació es desactivarà.

Desactiva les notificacions de nivell baix d’existències

Per desactivar les notificacions de nivell baix d’existències d’un article, desmarca-li la casella Notificació corresponent.

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles > Col·lecció d’articles i fes clic al que vulguis actualitzar.
  2. A la pantalla Modifica l’article, fes clic a Modifica el seguiment d’existències > Desactiva la notificació.
  3. Toca Fet > Desa per completar els canvis.

També pots configurar aquestes notificacions a la pestanya Notificacions per correu electrònic del Tauler de control de Square.

Nota: mantingues activat el Seguiment perquè es continuï fent per a les existències de l’article.

Inventari a l’aplicació de Square

Quan completis una venda amb Square, les existències de l’inventari s’actualitzen automàticament per reflectir el recompte d’articles. Els articles exhaurits no bloquejaran cap venda per a les compres acceptades amb Square. L’inventari s’actualitzarà de manera precisa tant al TPV com al Tauler de control en línia de Square, però podràs continuar completant vendes dels articles exhaurits.

Reserva inventari per a les comandes no pagades

Fes un seguiment de l’inventari en funció del següent:

• Articles disponibles per a la venda en qualsevol moment

• Articles inclosos en comandes obertes (no pagades)

• Articles de l’inventari general

Si tens activat el seguiment de l’inventari, pots consultar les existències i el nombre d’articles disponibles per vendre. Quan afegeixis variants d’articles a una comanda oberta i l’enviïs a cuina, les variants es marquen com a Compromeses i del recompte Disponible per a la venda se’n redueix el mateix nombre d’unitats que s’hagin afegit a la comanda. Quan s’envien variants d’articles a la cuina, deixen d’estar disponibles per a la venda online o en persona, ja que aquests articles se sol·liciten com a part d’una comanda no pagada.

Per activar el seguiment de l’inventari per a les comandes no pagades:

1. Toca Articles i selecciona’n un.

2. Toca Gestiona les existències de la variant de l’article que vols considerar com a inventari compromès.

3. Selecciona Rep existències.

4. Introdueix la quantitat d’existències disponibles de l’article.

5. Selecciona Desa.

Per mostrar les existències de les comandes no pagades a l’aplicació:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més > Articles.

2. A la secció Informació de les existències, desplaça’t cap avall fins a Compromeses fins que es pagui la comanda. Els recomptes d’Existències disponibles i Compromeses es reduiran un cop es pagui la comanda.

Nota: ara per ara, els recomptes d’existències disponibles per a la venda i compromeses no es reflectiran en les integracions de tercers. Si un article s’exhaureix, la seva disponibilitat continuarà sincronitzant-se amb les integracions de tercers.

Consulta i modifica l’inventari des de l’aplicació de Square

Pots consultar la quantitat d’existències d’un article concret i fer-hi ajustos directament des de l’aplicació de TPV Square.

1. A la barra de navegació, toca Més > Articles.

2. Crea o selecciona un article.

3. Introdueix una quantitat d’existències als detalls de l’article o toca Preus, mides o SKU per afegir existències a un article amb diverses variants.

4. Per ajustar les existències, toca la quantitat, selecciona un motiu i introdueix la quantitat que cal ajustar.

5. Toca Desa.

Consell: també pots anar directament al pas 3 prement de manera continuada un article de la quadrícula a l’aplicació.

Inventari amb Square per a comerços

Amb el pla Plus de Square per a comerços, pots gestionar l’inventari des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços en dispositius iOS, l’Square Terminal i l’Square Register, així com al Tauler de control en línia de Square.

Consulta més informació sobre com pots Track your inventory in your Square Dashboard. També et pots informar sobre com Manage Inventory With The Retail POS App.

Inventari per a factures

La gestió de l’inventari a Factures Square permet fer recomptes de la disponibilitat de variants (també anomenats existències compromeses) a determinats punts de venda per reduir-ne automàticament les quantitats quan es paga una factura. Aquesta funció ajuda a evitar vendre existències no disponibles abans que el client pagui la factura.

En crear una factura nova, t’arribarà un avís si no tens prou existències disponibles per vendre al punt de venda en qüestió. Pots identificar quines factures o comandes de Vendes en línia Square estan vinculades a les existències compromeses a sota de Partides.

Per activar aquesta funció:

1. Ves a Articles i comandes > Articles des del Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Configuració > Inventari.

3. Habilita l’opció Activa la gestió de l’inventari per a factures.

4. Tria els punts de venda que pertoquin o selecciona Tots els punts de venda.

5. Fes clic a Desa.

D’ara endavant, se’t mostrarà un bàner taronja si no hi ha prou existències disponibles dels articles de la factura o si s’han exhaurit. Si els nivells d’existències han variat o n’has rebut de noves, fes clic a Gestiona les existències per actualitzar l’inventari abans d’enviar la factura.