Primers passos amb Fidelització Square

Amb Fidelització Square, pots crear un programa digital de recompenses de fidelització que doni incentius als clients amb cada compra per fer que tornin sovint.

Com funciona Fidelització Square?

Els clients obtenen punts amb cada compra, fins i tot quan paguen en efectiu, des de l’aplicació de TPV Square o al teu lloc web de Vendes en línia Square. Per acumular punts, els clients no han de rebre cap rebut digital; només han d’introduir el seu número de telèfon durant el procés de pagament. En registrar-s’hi, rebran un missatge de text amb un enllaç a la seva pàgina d’estat i rebran missatges cada vegada que arribin a un nou nivell de recompensa.

Pots personalitzar el programa de fidelització per millorar encara més la interacció amb els clients. Els clients poden guanyar un punt per transacció, per article comprat o cada vegada que gastin un import determinat. No obstant això, ara mateix només pots configurar una norma de Fidelització per aconseguir punts per transacció.

Configura una compra mínima per definir la manera en què els clients poden guanyar recompenses:

• Per visita: la recompensa s’obté a partir d’un mínim per visita. Per exemple, si el client gasta més de 5 €, acumula un punt per visita.

• Per import gastat: la recompensa s’obté en funció de l’import total gastat, sense incloure la propina i després d’aplicar-hi l’IVA. Per exemple, un punt per cada 5 € gastats en una compra.

• Per article o categoria: es rep la recompensa en funció de la compra d’un article o categoria específics. Per exemple, amb un cafè es guanya un punt, amb un cafè amb llet se’n guanyen dos i amb un entrepà, tres.

Nota: els punts s’acumulen sobre la base de l’import del preu de venda final, impostos inclosos (IVA).

També pots crear promocions personalitzades dins del programa de fidelització actual per incentivar que els clients tornin i rebin recompenses addicionals per comprar al teu negoci. Consulta més informació sobre com començar amb la Promoció de Fidelització.

Programa de fidelització amb diversos nivells

Pots crear un programa de fidelització multinivell afegint diversos nivells de recompensa a la configuració. Els clients acumularan punts per aconseguir les recompenses en funció d’aquests nivells i podran optar per bescanviar els punts per una recompensa, un cop arribin a determinat nivell, o continuar-ne acumulant per aconseguir una recompensa millor en arribar al nivell següent. Amb això, pots crear un programa de fidelització que sigui exclusiu del teu negoci i incentivi els clients a tornar.

Si configures un programa de fidelització per primera vegada:

1. Ves a Clients > Fidelització al tauler de control en línia de Square

2. Segueix els passos per crear el teu programa de fidelització.

Per afegir nivells al programa de fidelització:

1. Ves a Clients > Fidelització al tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Configuració > Crea una recompensa nova.

3. Selecciona el tipus de recompensa al menú desplegable i tria el valor de la recompensa.

4. Introdueix el descompte que s’aplicarà a la recompensa.

5. Fes clic a Crea la recompensa.

Nota: pots crear fins a 15 recompenses per al programa de fidelització. Si ja has creat 15 recompenses, n’hauràs de suprimir alguna per poder crear-ne una de nova i aplicar-la al programa. A més, els noms de les recompenses han de tenir com a molt 100 caràcters, per facilitar-ne l’ús al TPV, als rebuts i durant la inscripció per part dels clients.

Bescanvia les recompenses

Els punts s’acumulen fins que el client decideix que vol bescanviar una recompensa.

Aplica una recompensa a una venda en curs

1. Ves a la col·lecció d’articles tocant el botó Col·lecció a la pantalla del procés de pagament.

2. Toca Recompenses.

3. Introdueix el nom o número de telèfon del client per cercar les recompenses disponibles.

4. Bescanvia una recompensa específica seleccionant Bescanvia.

5. Completa la resta de la venda al TPV. Veuràs que la recompensa s’ha aplicat a la transacció.

Els clients poden aplicar recompenses diferents a una sola transacció. Aquesta opció només està disponible a dispositius iOS i actualment no hi ha cap opció per limitar un màxim d’una recompensa per transacció.

Aplica una recompensa a una venda en línia

Els membres del programa de fidelització poden aconseguir o bescanviar punts si fan una compra a Vendes en línia Square. En completar una transacció al web del negoci, el client haurà d’introduir el seu número de telèfon i les recompenses que decideixi fer servir per a aquella compra s’aplicaran automàticament. Les recompenses que hagi aplicat a la transacció també es mostraran al rebut digital.

Descobreix com gestiona el Programa de fidelització Square.

Registre i inscripció dels clients

Un cop hagis configurat i activat el programa i la subscripció de fidelització, pots triar si vols mostrar una pantalla als clients durant el procés de pagament, per convidar-los a registrar-se o a iniciar la sessió al programa amb el seu número de telèfon. La pantalla de fidelització apareixerà a cada transacció, tant si la compra els ha fet guanyar un punt com una recompensa.

Per activar aquesta funció a l’aplicació de TPV Square o a l’Square Terminal:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Fidelització i activa Marca l’entrada del client des de la pantalla del client.

Per activar la funció a l’Square Register:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Procés de pagament > Gestió de clients.

3. Activa Fidelització i Subscripció als missatges de text de màrqueting des de la pantalla del client.

Després de cada transacció, els clients rebran un missatge de text confirmant-los la inscripció al programa i, si escau, indicant-los que han guanyat el primer punt, juntament amb un enllaç per consultar el seu estat de fidelització.

Nota: el client rebrà missatges de text quan s’inscrigui al programa de fidelització, quan guanyi punts, quan compleixi els requisits per obtenir una recompensa o quan els seus punts estiguin a punt de vèncer. Pot donar-se de baixa dels missatges de text en qualsevol moment.

Els clients també es poden inscriure al programa de fidelització amb un codi QR imprès, que podran escanejar durant el procés de pagament. Quan un client escanegi el codi QR amb el seu dispositiu mòbil, se’l dirigirà a un formulari de recollida de dades, on podrà detallar l’adreça electrònica i el número de telèfon per donar-se d’alta al programa.

Per baixar el codi QR des del Tauler de control de Square:

1. Ves a Clients > Fidelització al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Promocions > Inscripció al programa de fidelització a l’establiment.

3. A la pàgina següent, personalitza els cartells per a l’establiment i fes clic a Imprimeix.

4. Col·loca el cartell a prop del TPV perquè els clients puguin escanejar el codi QR fàcilment durant el procés de pagament.

Nota: el formulari de recollida de dades de Square t’ajuda a complir amb l’RGPD.

Preus de Fidelització Square

El cost de la subscripció a Fidelització Square es calcula en funció de la participació del client al programa. Aquesta participació es basa en el nombre de visites de Fidelització que compleixen els requisits en un mes determinat.

Pots consultar més informació sobre els Preus de Fidelització Square.