Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Vista general de Fidelització Square

Amb Fidelització Square, pots crear un programa digital de recompenses de fidelització que doni incentius als clients amb cada compra i així fer que sempre tornin.

Descobreix com crea un programa de fidelització amb Square.

Com funciona Fidelització Square?

Els clients obtenen punts amb cada compra, tant si paguen a l’establiment i ho processes amb l’aplicació de TPV Square com si compren al teu web de Vendes en línia Square. Per acumular punts, no cal que se’ls proporcioni cap rebut digital; només han d’introduir el seu número de telèfon durant el procés de pagament. En registrar-s’hi, rebran un missatge de text amb un enllaç a la seva pàgina d’estat i se’ls enviaran missatges cada vegada que arribin a un nou nivell de recompensa.

Pots personalitzar el programa de fidelització per millorar encara més la interacció amb els clients. Els clients poden guanyar un punt per transacció, per article comprat o cada vegada que gastin un import determinat. No obstant això, ara mateix només pots configurar una norma a Fidelització per aconseguir punts per transacció.

Configura una compra mínima per definir la manera en què els clients poden guanyar recompenses:

  • Per visita: la recompensa s’obté a partir d’un mínim per visita. Per exemple, si el client gasta més de 5 €, acumula un punt per visita.

  • Per import gastat: la recompensa s’obté en funció de l’import total gastat, sense incloure-hi la propina i després d’aplicar-hi l’IVA. Per exemple, un punt per cada 5 € gastats en una compra.

  • Per article o categoria: es rep la recompensa en funció de la compra d’un article o categoria en concret. Per exemple, amb un cafè es guanya un punt, amb un cafè amb llet se’n guanyen dos i amb un entrepà, tres.

Nota: els punts s’acumulen en funció de l’import, impostos inclosos (IVA), del preu de venda final. 

També pots crear promocions personalitzades dins del programa de fidelització que tinguis per incentivar que els clients tornin i rebin recompenses addicionals per comprar al teu negoci. Consulta més informació sobre com començar amb una Promoció de Fidelització Square.

Si un client completa un pagament mitjançant Factures Square, se li demanarà que s’inscrigui o que es registri a Fidelització Square perquè pugui anar acumulant punts. Si ja té un compte, acumularà punts automàticament en funció de la seva informació de contacte. Aquest procés s’aplica tant als pagaments de factures únics com als recurrents, però en aquests moments els clients no poden bescanviar els punts disponibles durant les transaccions amb factures. Un cop hagin completat el pagament de la factura, l’informe d’activitats de fidelització i la pàgina d’estat del comprador s’actualitzaran amb els punts disponibles que poden bescanviar en futures transaccions. El perfil de client del comprador també s’actualitzarà amb el total de punts acumulats a través de Factures Square.

Programa de fidelització amb múltiples recompenses

Pots crear un programa de fidelització amb múltiples recompenses afegint diversos tipus de recompenses a la configuració. Els clients acumularan punts per obtenir recompenses en funció de diferents nivells i poden decidir bescanviar els punts per una recompensa un cop arribin a un cert nivell o continuar fins al nivell següent per rebre una recompensa més gran. Això et permet crear un programa de fidelització únic per al teu negoci i incentivar els clients perquè tornin.

Si és la primera vegada que configures un programa de fidelització:

  1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Fidelització.

  2. Segueix els passos per crear el teu programa de fidelització.

Per afegir nivells al programa de fidelització:

  1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Fidelització.

  2. Fes clic a Configuració > Crea una recompensa nova.

  3. Selecciona el tipus de recompensa al menú desplegable i tria’n el valor.

  4. Introdueix el descompte que s’aplicarà a la recompensa.

  5. Fes clic a Crea la recompensa.

Nota: pots crear fins a 15 recompenses per al programa de fidelització. Si ja tens 15 recompenses al compte, hauràs de suprimir-ne una d’actual per poder crear-ne una de nova i aplicar-la al programa. A més, els noms de les recompenses han de tenir com a molt 100 caràcters perquè siguin fàcils de fer servir al TPV, als rebuts i quan els clients es donin d’alta.

Bescanvia les recompenses

Els punts s’acumulen fins que el client decideix que vol bescanviar una recompensa.

Per desactivar que es mostri la pantalla de registre a l’inici d’una transacció:

  1. Ves a la configuració del TPV >Fidelització.

  2. Desactiva Mostra la pantalla de registre a l’inici de la transacció.

Nota: en aquests moments, els clients només poden acumular punts quan completin el pagament d’una factura. No poden bescanviar cap recompensa disponible mitjançant els pagaments de Factures Square. Les recompenses es poden demanar durant el procés de pagament al TPV o a través del teu web de Vendes en línia Square.

Aplica una recompensa a una venda en curs

  1. Toca el botó Col·lecció a la pantalla del procés de pagament per anar a la col·lecció d’articles.

  2. Selecciona Recompenses.

  3. Introdueix el nom o el número de telèfon del client per cercar les recompenses disponibles.

  4. Selecciona Bescanvia per bescanviar una recompensa en concret.

  5. Completa la resta de la venda a TPV. Comprovaràs que la recompensa s’ha aplicat a la transacció.

Els clients poden aplicar recompenses diferents a una sola transacció. Aquesta opció només està disponible en dispositius iOS i ara mateix no hi ha cap opció per establir un límit d’una recompensa per transacció.

Aplica una recompensa a una venda en línia

Els membres del programa de fidelització poden obtenir o bescanviar punts si fan una compra a Vendes en línia Square. En completar una transacció al web del negoci, el client haurà d’introduir el seu número de telèfon i les recompenses que decideixi fer servir per a aquella compra s’aplicaran automàticament. Les recompenses que hagi aplicat a la transacció també es mostraran al rebut digital.

Descobreix com gestiona el Programa de fidelització Square.

Registre i inscripció dels clients

Un cop hagis configurat i activat el programa i la subscripció de fidelització, pots triar si vols mostrar una pantalla als clients durant el procés de pagament, per convidar-los a registrar-se o a iniciar la sessió al programa amb el seu número de telèfon. La pantalla de fidelització apareixerà a cada transacció, independentment de si la compra els ha fet guanyar un punt o una recompensa.

Per activar aquesta funció a l’aplicació de TPV Square o a l’Square Terminal:

  1. Toca Més > Configuració.

  2. Selecciona Fidelització i activa Marca la visita del client des de la pantalla del client.

Per activar aquesta opció a l’Square Register:

  1. Toca Més > Configuració.

  2. Selecciona Fidelització.

  3. Activa Mostra la pantalla de registre a l’inici de la transacció. Comprova que l’opció Activa la fidelització estigui activada per poder actualitzar la configuració al dispositiu.

Després de cada transacció, els clients rebran un missatge de text confirmant-los la inscripció al programa i, si escau, indicant-los que han guanyat el primer punt, juntament amb un enllaç per consultar el seu estat de fidelització.

Nota: el client rebrà un missatge de text quan s’inscrigui al programa de fidelització, quan guanyi punts, quan compleixi els requisits per obtenir una recompensa o quan els seus punts estiguin a punt de vèncer. Pot donar-se de baixa dels missatges de text en qualsevol moment.

Nota: el formulari de recollida de dades de Square t’ajuda a complir amb l’RGPD.

Preus de Fidelització Square

El cost de la subscripció a Fidelització Square es calcula en funció de la participació del client al programa. Aquesta participació parteix del nombre de visites de Fidelització que compleixen els requisits en un mes determinat.

Aquí trobaràs més informació sobre els Preus de Fidelització Square.

No trobes el que necessites?