Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Comença

Crea un programa de fidelització amb Square

Si fas servir l'Aplicació de Square, Factures Square o Vendes en línia Square i funciones com a negoci, et pots subscriure a Fidelització Square i crear un programa de recompenses digitals per recompensar els clients per les seves compres o crear una Promoció de Fidelització Square perquè els clients tornin al teu negoci i les vendes augmentin.

Els clients es poden registrar de manera ràpida i senzilla introduint el seu número de mòbil al TPV, quan paguin una factura o en línia mentre fan una compra. Així guanyaran recompenses, independentment del mètode de pagament que facin servir. Els punts de fidelització es poden aplicar a les compres en efectiu i amb targeta.

Per crear i gestionar un programa de fidelització, així com per mostrar la secció de Fidelització del Tauler de control de Square, els empleats hauran de tenir els permisos Gestionar i subscriure's a serveis i Consultar, modificar, crear i eliminar dades del Directori de clients activats al seu perfil. Aquí tens informació sobre la gestió d’equips.

Per guanyar punts, els clients han de donar el mateix número de telèfon per a cada mètode de pagament que facin servir al teu negoci. Si el client fa servir un número de telèfon diferent, es crearà un perfil nou al Directori de clients.

Configura un programa de fidelització

Pots crear el teu programa de Fidelització Square a la secció de Fidelització del Tauler de control en línia de Square o seleccionant Més > Complements > Fidelització a l'aplicació de TPV Square. A continuació t'indiquem els passos que has de seguir per configurar un compte de Fidelització Square.

Si et registres a Fidelització Square a través de la Col·lecció de complements a l'aplicació de TPV Square, obtindràs una prova gratuïta de 30 dies per al programa. No t'oblidis d'afegir un mètode de pagament per a la subscripció al programa de Fidelització Square dins d'aquest període de 30 dies a la secció de Preus i subscripcions del Tauler de control en línia de Square. Si no ho fas, la subscripció a Fidelització Square caducarà i cap client, sigui nou o existent, podrà participar al programa.

Tria com els clients guanyaran punts

Pots personalitzar el tipus de programa i el mínim de compra per definir com els clients guanyaran recompenses, ja sigui en funció de les visites, la quantitat total gastada o en funció dels articles o les categories.

  • Visita: la recompensa s'obté a partir d'un mínim de despesa per visita. Per exemple, si el client gasta més de 5 €, obté un punt per article i per visita. Aquest tipus de programa també et permet excloure articles de l'acumulació de punts.

  • Import gastat: es rep la recompensa en funció de l’import total gastat sense incloure la propina. Per exemple, un punt per cada 5 € gastats en una compra. 

  • Per article o categoria: es rep la recompensa en funció de la compra d’un article o categoria específics. Per exemple, amb un cafè es guanya un punt, amb un cafè amb llet se'n guanyen dos i amb un entrepà, tres.

Nota: els punts s’acumulen sobre la base de l’import del preu de venda final, impostos inclosos (IVA). 

Escull com els clients reben les recompenses

A la pantalla Recompenses, selecciona com vols recompensar els clients:

  • Descompte en tota la venda: estableix un percentatge fix o un descompte en euros per a tota la venda.

  • Descompte en un article o categoria: estableix un percentatge fix o un descompte en euros en certs articles. Per exemple, un 20 % de descompte en tots els cafès.

  • Article gratuït: selecciona un article gratuït. Per exemple, un cafè amb llet gratuït.

Personalitza la terminologia del programa de Fidelització

Pots personalitzar la terminologia del programa de fidelització per adaptar-la a la teva marca. En comptes de dir que els clients guanyen punts, pots escollir anomenar-los com vulguis, com ara estrelles, tasses o bombolles.

Per fer-ho:

  1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Clients > Fidelització > Configuració.

  2. A Terminologia, fes clic a Modifica, introdueix el terme que vulguis i fes clic a Desa.

Els noms de les recompenses poden tenir fins a 100 caràcters. De totes maneres, et recomanem que no en facis servir més de 50 perquè es vegin millor a les diferents plataformes, com ara al TPV, als rebuts i durant el procés d'inscripció dels clients.

Afegeix nivells al programa de Fidelització Square

  1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i selecciona Fidelització > Nivells de fidelització > Comença.

  2. Configura els nivells a partir dels paràmetres bàsics que estableixis com a primer nivell. Tria el nom, el color, el mínim de punts i el tipus de benefici del segon nivell. Afegeix-hi els beneficis que vulguis.

  3. Si vols afegir més nivells, fes clic a Crea un altre nivell.

  4. Fes clic a Llança.

Nota: pots crear fins a sis nivells per al programa de Fidelització. Si ja tens sis nivells al compte, hauràs de suprimir-ne un per poder crear un nivell nou i aplicar-lo al programa. Tots els programes amb nivells tindran un cicle anual. És a dir: els clients romandran en un nivell durant un any després d'haver-hi entrat i el progrés es calcularà cada 12 mesos.

Si modifiques un programa existent, els clients no perdran els punts o recompenses que ja tenen, sinó que començaran a acumular punts d’acord amb les noves normes. És responsabilitat teva informar els clients dels canvis que facis al programa de Fidelització. Prova d'enviar una campanya de màrqueting als clients de Fidelització per promocionar el teu nou programa de recompenses.

Aquí trobaràs més informació sobre els nivells de fidelització de Fidelització Square.

Afegeix una data de venciment dels punts

Pots establir una data de venciment dels punts per incentivar que els clients tornin abans. Els clients rebran una notificació per missatge de text entre 14 i 16 dies abans que vencin els seus punts. Abans d'acabar de crear el programa de fidelització, pots revisar i canviar el tipus de programa i configurar el venciment dels punts.

Pots afegir el venciment dels punts en el moment de crear el programa de fidelització i també des de la pestanya Configuració del Tauler de control en línia de Square.

Per afegir el venciment dels punts durant el procés d’incorporació:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Fidelització i selecciona Crea una norma nova.

  2. A Venciment, fes clic a Modifica i defineix quan vols que vencin els punts. Pots seleccionar Mai si no vols establir cap data de venciment.

  3. Fes clic a Confirma.

Mostra els punts a punt de vèncer

Pots consultar els punts d'un client que estan a punt de vèncer al Directori de clients des del Tauler de control en línia de Square. Per fer-ho:

  1. Ves al Directori de clients i selecciona un client.

  2. A la secció de Fidelització del perfil del client, fes clic a més opcions.

  3. Fes clic a Mostra els punts a punt de vèncer per consultar el total de punts que venceran per a aquell client.

També pots consultar els punts a punt de vèncer d'un client des de l'aplicació de Square:

  1. Al menú de navegació, toca Més > Clients i selecciona un client.

  2. A la secció de Fidelització del perfil del client, fes clic a més opcions.

  3. Fes clic a Mostra els punts a punt de vèncer per consultar el total de punts que venceran per a aquell client.

Gestiona les recompenses dels articles amb modificadors

Si selecciones un article o categoria per a una recompensa, tots els modificadors que s'apliquin a aquest article s'inclouran a la recompensa i se'ls donarà el mateix descompte. Si vols cobrar pels modificadors que s'apliquin als articles que formen part d'una recompensa de fidelització, segueix aquests passos:

  1. Quan creïs el programa de Fidelització, selecciona Descompte parcial en un article.

  2. Selecciona els articles que compleixen els requisits per a la recompensa.

  3. Estableix un valor de recompensa igual al preu de l'article abans que s'hi apliquin els modificadors.

La recompensa es descomptarà del total de la compra perquè l'article sigui gratuït però els modificadors no.

Si ja tens un programa de Fidelització Square actiu, els clients existents rebran una notificació per missatge de text amb l'oferta. Als clients nous se'ls notificarà sobre l'oferta quan s'inscriguin al programa de Fidelització.

Marca articles com a exempts de l'acumulació de punts

Si configures un programa de Fidelització en funció de la despesa, pots excloure determinats articles o categories perquè no acumulin punts. Per fer-ho:

  1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Fidelització > Configuració.

  2. Selecciona Modifica al costat de la secció Articles i categories que compleixen els requisits

  3. Fes servir el filtre o la barra de cerca per localitzar articles i desselecciona els que no vulguis que acumulin punts. Tots els articles que no pertanyin a cap categoria els trobaràs al final d’aquesta llista.

  4. Fes clic a Fet.

Si exclous una categoria, tot article nou que creïs dins d'aquesta categoria també quedarà automàticament exclòs de l'acumulació de punts. 

Nota: ara per ara, l'opció d'excloure articles perquè no acumulin punts només està disponible per als programes de Fidelització basats en la despesa. No està disponible per als programes que funcionen a partir de visites, articles o categories.

Configura els punts de venda

A l’hora de configurar el programa, selecciona quins punts de venda vols que hi participin. Els clients podran guanyar punts i bescanviar recompenses a qualsevol dels punts de venda que formin part del programa.

Per crear més punts de venda, ves a Punts de venda al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Crea un punt de venda. Un cop afegits, els punts de venda no es poden eliminar, però sí que podràs desactivar-los en qualsevol moment. Els comptes inactius continuaran sent visibles i es podran tornar a activar en qualsevol moment.

Nota: si vols oferir un article gratuït com a recompensa de fidelització, has de seleccionar un article o una categoria de la Col·lecció d'articles de cada punt de venda al camp de recompensa per garantir que els vals es puguin bescanviar a tots els punts de venda. Els clients no podran bescanviar vals als punts de venda que no tinguin cap article seleccionat.

Aquí trobaràs informació sobre com gestiona el Programa de fidelització Square i com promote your Square Loyalty Program.

No trobes el que necessites?