Inici>Lector de targetes amb xip i sense contacte

Resoldre problemes amb l’Square Reader

El Reader continua desconnectant-se

1. És possible que el Reader hagi entrat en mode de repòs. Per estalviar bateria, el Reader entra automàticament en mode de repòs quan fa 2 hores que no rep cap pagament. Per activar-lo, prem una vegada el botó del Reader i espera uns segons perquè es torni a connectar. Hauries de veure parpellejar entre 1 i 4 llums verds segons el nivell de bateria.

2. Tanca i torna a obrir l’aplicació de Square al teu dispositiu.

3. Actualitza l’aplicació de Square.

4. Activa el Bluetooth des de la configuració del teu dispositiu. Als dispositius iOS es pot trobar a Configuració → Bluetooth. Prova d’apagar i tornar a activar el Bluetooth.

5. El Reader ha d’estar a menys de tres metres del teu dispositiu. És possible que la connexió Bluetooth estigui massa lluny i es desconnecti.

6. Comprova que el lector tingui prou bateria. La bateria baixa pot augmentar les desconnexions entre el dispositiu i el lector. Prem una vegada el botó del Reader per veure el nivell de bateria. Si veus un llum vermell parpellejant, vol dir que la bateria del Reader és baixa i s’ha de carregar immediatament. Si el Reader està acoblat a un suport, connecta el cable d’alimentació del suport a una presa de corrent.

7. Reinicia el telèfon, tauleta o dispositiu electrònic. També pots provar de posar-lo breument en mode avió.

8. Reinicia el Reader. Mantingues premut el botó d’encendre durant aproximadament 20 segons. Els llums del lector parpellejaran en taronja, després en vermell i en acabat deixaran de parpellejar. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

9. Allunya el lector de fonts d’interferències per al Bluetooth com ara forns de microones, telèfons sense fil i llums fluorescents. Tampoc no facis servir el lector sobre una taula metàl·lica.

10. Esborra la memòria cau del Bluetooth si tens un dispositiu Android.

11. Llegeix l’article d’Apple sobre interferències de Bluetooth per a més informació.

El Reader no es vincula amb el meu dispositiu

Vincular el Reader per primera vegada

Abans d’intentar connectar el lector, assegura’t que estigui preparat.

1. Activa el Bluetooth a la configuració del teu dispositiu.

1. Si fas servir un iPhone o un iPad amb iOS 13, assegura’t que els permisos de Bluetooth estiguin activats per a l’aplicació de Square. Per fer-ho, ves a Configuració > Privacitat > Bluetooth i activa els permisos per a l’aplicació de Square.

2. Carrega completament el lector.

3. Comprova que el teu dispositiu estigui connectat a internet o al 3G, 4G o 5G.

4. Força l’aturada del lector:

• Endolla el lector durant almenys 20 minuts per assegurar-te que està carregat.

• Utilitza un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip de paper, per mantenir premut el botó del lector durant 20 segons o fins que els 4 llums deixin de parpellejar en vermell. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Després de 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

• Torna a prémer el botó per encendre el lector i observa si s’encenen llums.

5. Si els llums del lector es tornen verds, ja està tot a punt. Si els llums no s’encenen, torna-ho a provar i assegura’t de prémer i mantenir premut el botó del lector durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Un cop el lector estigui preparat per vincular-lo, obre l’aplicació de Square.

Per vincular l’Square Reader mitjançant l’aplicació de Square:

1. Ves a l’aplicació de Square i toca la icona del menú.

2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

3. Toca Vincula un lector.

Verifica que el lector es pot posar en mode de vinculació. Posa el lector en mode de vinculació prement el botó d’encendre durant 3-10 segons fins que vegis parpellejar 4 llums de color taronja. Quan els vegis, deixa anar el botó immediatament. Si veus llums vermells vol dir que l’has premut massa temps i has de tornar a començar. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Vincular el Reader amb un dispositiu nou

Si estàs intentant vincular el lector amb un dispositiu nou o vincular-lo a un altre dispositiu, primer has de desvincular el lector del dispositiu anterior. Per fer-ho, entra a l’aplicació de Square des del dispositiu que hi estava vinculat anteriorment i segueix els passos següents:

1. Toca la icona del menú.

2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

3. Selecciona el lector connectat > Desvincula aquest lector.

També pots restablir el lector per desconnectar-lo de tots els dispositius anteriors:

1. Carrega el lector durant almenys 20 minuts.

2. Mentre el lector s’estigui carregant, utilitza un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip de paper per mantenir premut el botó del lector durant 20 segons o fins que els 4 llums deixin de parpellejar en vermell. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar. Torna a prémer el botó per a encendre el lector i observa si s’hi encenen llums.

3. Si els llums del lector no es tornen verds, mantingues premut el botó del lector durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Si veus un error quan estàs vinculant el Reader:

1. Força la sortida de l’aplicació de TPV Square (llisca cap amunt a la pantalla i tanca l’aplicació).

2. Ves a Configuració > Bluetooth al teu dispositiu.

3. Troba el Reader i fes clic a Desvincula.

4. Torna a obrir l’aplicació de Square i torna’l a vincular a Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

El Reader no accepta targetes

Si tens problemes per acceptar transaccions amb targetes amb xip i PIN o sense contacte:

1. Assegura’t que el lector estigui carregat completament i que disposis d’una bona connexió mitjançant wifi o dades del mòbil.

2. Si el lector i el dispositiu estan a més de tres metres, acosta’ls més quan els facis servir.

3. Verifica que el lector estigui connectat:

• Toca la icona del menú a l’aplicació de Square.

• Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

• Comprova que els quatre números de la configuració coincideixin amb el número de sèrie del lector.

4. Assegura’t que prems Cobra a l’aplicació de Square. Hauries de veure un sol llum verd al lector abans de demanar al client que faci el pagament.

5. Comprova que el xip de la targeta del client està mirant cap amunt.

6. Mantingues la targeta inserida al lector fins que l’aplicació indiqui que ja es pot treure.

El Reader no es carrega

Els consells següents solen solucionar la majoria de problemes de càrrega que els clients tenen amb el lector:

1. Assegura’t que el lector està ben endollat a una presa de corrent.

2. Prova d’endollar l’adaptador de corrent a un altre endoll.

3. Força l’aturada del lector:

• Endolla el lector durant almenys 20 minuts per assegurar-te que està carregat.

• Utilitza un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip de paper, per mantenir premut el botó del lector durant 20 segons o fins que els 4 llums deixin de parpellejar en vermell. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Després de 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

• Torna a prémer el botó per encendre el lector i observa si s’hi encenen llums.

4. Si no s’encenen els llums del lector, torna-ho a provar i assegura’t de prémer i mantenir premut el botó del lector durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Restableix el lector

Si continues tenint problemes amb el lector després de provar els passos anteriors, pots restablir-lo:

1. Carrega el lector durant almenys 20 minuts.

2. Mentre el lector s’estigui carregant, fes servir un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip de paper, per mantenir el botó del lector premut durant 20 segons.

• Després de 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Torna a prémer el botó per encendre el lector i observa si s’hi encenen llums.

Si s’encenen els llums del lector, ja està tot a punt. Si no s’encenen, torna-ho a provar. Assegura’t de prémer i mantenir premut el botó del lector durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Carrega i alimenta els dispositius de Square de manera segura

Els cables i els carregadors de Square passen proves exhaustives i compleixen els estàndards de seguretat. Per garantir la seguretat del teu negoci i que els dispositius funcionin correctament, et recomanem seguir aquestes directrius:

• Carrega sempre els productes de Square amb el cable que et proporcionem i mitjançant punts de càrrega USB certificats.

• Desa els dispositius i els cables en un lloc segur, lluny de la humitat, les temperatures extremes i la brutícia, ja que poden provocar incendis, descàrregues elèctriques, lesions o danys al teu producte de Square.

• Carrega sempre els teus dispositius en un entorn sec, lluny de qualsevol font d’humitat.

• Inspecciona els cables i els dispositius per detectar qualsevol dany o brutícia que pugui interferir amb el bon rendiment dels productes de Square. Si veus danys o brutícia en algun cable o connector, deixa d’utilitzar-lo i posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square per substituir-lo.

• Assegura’t que tot estigui ben connectat abans de carregar el dispositiu.

• Endolla i desendolla sempre els cables i els carregadors subjectant el cable per l’extrem.

• Mantingues els connectors lluny d’objectes estranys i de la brutícia.

• Carrega sempre el dispositiu en una zona ben ventilada.

Preguntes freqüents

Per què es desconnecta el lector quan activo el mode d’avió?

El mode d’avió desactiva el Bluetooth al dispositiu. Això fa que el lector es desconnecti. Per poder fer servir el lector amb el mode d’avió, torna a activar el Bluetooth.

Per què apareix el missatge «El compte no és vàlid» a l’aplicació quan connecto el lector?

Els components de Square només es poden fer servir al país on s’han comprat. Si veus el missatge El compte no és vàlid, és possible que el lector s’hagi adquirit en un altre país.