Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Lector de targetes amb xip i sense contacte

Resolució de problemes amb l’Square Reader

L’Square Reader es desconnecta tota l’estona

 1. Pot ser que l’Square Reader hagi entrat en mode de repòs. Per estalviar bateria, el Reader entra automàticament en mode de repòs si no s’hi ha acceptat cap pagament durant 2 hores. Per activar-lo, prem el botó de l’Square Reader una vegada i espera uns segons perquè es torni a connectar. En funció del seu nivell de bateria, hauries de veure entre 1 i 4 llums de color verd que parpellegen.

 2. Tanca i torna a obrir l’aplicació de Square al dispositiu.

 3. Actualitza l’aplicació de Square.

 4. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu. Als dispositius iOS el trobaràs a Configuració → Bluetooth. Prova de desactivar i tornar a activar el Bluetooth.

 5. L’Square Reader ha d’estar a menys de tres metres del dispositiu. Si no, podria ser que la connexió Bluetooth estigui fora d’abast i es desconnecti.

 6. Comprova que l’Square Reader tingui prou bateria. Si té poca bateria, les desconnexions entre el dispositiu i l’Square Reader podrien augmentar. Prem el botó de l’Square Reader una vegada per veure el nivell de bateria. Si veus una llum vermella que parpelleja, vol dir que en té poca i s’ha de carregar immediatament. Si tens l’Square Reader en un suport, connecta el cable d’alimentació del suport a una presa de corrent.

 7. Reinicia el telèfon, tauleta o dispositiu electrònic. També pots provar de posar-lo breument en mode d’avió.

 8. Restableix l’Square Reader. Prem el botó d’encesa i no el deixis anar durant uns 20 segons. Els indicadors lumínics de l’Square Reader parpellejaran, primer amb un color taronja, després vermell i, en acabat, deixaran de parpellejar. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

 9. Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth, com ara forns de microones, telèfons sense fil, llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

 10. Esborra la memòria cau del Bluetooth si tens un dispositiu Android.

 11. Consulta aquest article d’Apple sobre interferències de Bluetooth per a més informació.

L’Square Reader no s’emparella amb el meu dispositiu

Emparella l’Square Reader per primera vegada

Abans d’intentar connectar l’Square Reader, comprova que estigui a punt per a la connexió.

 1. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu.

  1. Si fas servir un iPhone o un iPad amb iOS 14, comprova que els permisos de Bluetooth per a l’aplicació de Square estiguin activats. Per fer-ho, ves a Configuració > Privacitat > Bluetooth i activa’ls.

 2. Carrega la bateria de l’Square Reader del tot.

 3. Comprova que el teu dispositiu estigui connectat a internet o mitjançant 3G, 4G o 5G.

 4. Força l’aturada de l’Square Reader:

  • Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

  • Fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums vermells deixin de parpellejar. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Passats 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 5. Si els llums de l’Square Reader es tornen de color verd, ja ho tens tot a punt. Si els llums no s’encenen, torna-ho a provar i procura mantenir premut el botó de l’Square Reader durant 20 segons. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Un cop l’Square Reader estigui a punt per emparellar-se, obre l’aplicació de Square.

Per emparellar l’Square Reader fent servir l’aplicació de Square:

 1. Ves a l’aplicació de Square i toca la icona del menú.

 2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

 3. Toca Vincula un Reader.

Verifica que l’Square Reader pugui entrar en mode d’emparellament. Per posar-lo en mode d’emparellament, prem el botó d’encesa de 3 a 10 segons fins que vegis 4 llums intermitents de color taronja. Deixa anar immediatament el botó d’encesa quan vegis els 4 llums taronja. Si veus llums de color vermell, vol dir que has premut el botó massa estona i ho has de tornar a provar. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Emparella l’Square Reader amb un dispositiu nou

Si vols provar d’emparellar l’Square Reader amb un dispositiu nou o canviar-lo a un altre, primer has de fer que ometi la connexió amb el dispositiu anterior. Per fer-ho, ves a l’aplicació de Square al dispositiu connectat prèviament amb l’Square Reader i segueix els passos següents:

 1. Toca la icona del menú.

 2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

 3. Selecciona l’Square Reader connectat > Desvincula aquest Reader.

També pots restablir l’Square Reader per desconnectar-lo de tots els dispositius anteriors:

 1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

 2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums de color vermell deixin de parpellejar. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar. Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 3. Si els llums de l’Square Reader no es tornen de color verd, mantingues premut el botó d’encesa durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Si veus l’error No s’ha pogut emparellar mentre proves d’emparellar l’Square Reader:

 1. Força la sortida de l’aplicació de TPV Square (llisca cap amunt a la pantalla i tanca l’aplicació).

 2. Ves a Configuració > Bluetooth al dispositiu.

 3. Localitza l’Square Reader i fes clic a Desvincula.

 4. Torna a obrir l’aplicació de Square i torna’l a emparellar a Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

L’Square Reader no accepta targetes

Si tens problemes per acceptar transaccions amb targetes amb xip i PIN o sense contacte:

 1. Comprova que l’Square Reader estigui carregat completament i que disposis d’una bona connexió mitjançant wifi o dades mòbils.

 2. Si hi ha més de tres metres de distància entre l’Square Reader i el dispositiu, acosta’ls més quan els facis servir.

 3. Verifica que l’Square Reader estigui connectat:

  • Toca la icona del menú a l’aplicació de Square.

  • Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

  • Comprova que els quatre números de la configuració coincideixin amb el número de sèrie de l’Square Reader.

 4. Assegura’t de prémer Cobra a l’aplicació de Square. Hauries de veure un indicador lumínic de color verd a l’Square Reader abans de demanar al client que faci el pagament.

 5. Comprova que el xip de la targeta del client estigui mirant cap amunt.

 6. Mantingues la targeta inserida a l’Square Reader fins que un missatge a l’aplicació t’indiqui que ja la pots retirar.

L’Square Reader no es carrega

Els consells que t’indiquem a continuació solen solucionar la majoria de problemes de càrrega que els clients experimenten amb l’Square Reader:

 1. Comprova que l’Square Reader estigui ben endollat a una presa de corrent.

 2. Prova de connectar l’adaptador de corrent a un altre endoll.

 3. Força l’aturada de l’Square Reader:

  • Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

  • Fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums vermells deixin de parpellejar. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Passats 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 4. Si els llums de l’Square Reader no s’encenen, mantingues premut el botó d’encesa durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Restableix l’Square Reader

Si encara tens problemes amb l’Square Reader després de provar els passos anteriors, pots restablir-lo així:

 1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

 2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir el botó del Reader premut durant 20 segons.

  • Després de 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

Si els llums de l’Square Reader s’encenen, ja ho tens tot a punt. Si no, torna-ho a provar. Procura mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Càrrega i alimentació segura per als dispositius Square

Els cables i els carregadors de Square passen proves exhaustives i compleixen els estàndards de seguretat. Per garantir la seguretat del teu negoci i que els dispositius funcionin correctament, et recomanem seguir aquestes directrius:

 • Carrega sempre els productes de Square amb el cable que et proporcionem i mitjançant punts de càrrega USB certificats.

 • Desa els dispositius i els cables en un lloc segur, lluny de la humitat, les temperatures extremes i la brutícia, ja que poden provocar incendis, descàrregues elèctriques, lesions o danys al teu producte de Square.

 • Carrega sempre els teus dispositius en un entorn sec, lluny de qualsevol font d’humitat.

 • Inspecciona els cables i els dispositius per detectar qualsevol dany o brutícia que pugui interferir amb el bon rendiment dels productes de Square. Si veus danys o brutícia en algun cable o connector, deixa d’utilitzar-lo i posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square per substituir-lo.

 • Assegura’t que tot estigui ben connectat abans de carregar el dispositiu.

 • Endolla i desendolla sempre els cables i els carregadors subjectant el cable per l’extrem.

 • Mantingues els connectors lluny d’objectes estranys i de la brutícia.

 • Carrega sempre el dispositiu en una zona ben ventilada.

 • No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o altres líquids a la ranura per inserir les targetes. Introduir targetes de crèdit molles també pot produir danys a causa de l’aigua.

 • Si l’Square Reader es mulla, apaga immediatament el dispositiu mantenint premut el botó d’engegada quinze segons com a mínim. Deixa que s’assequi per eliminar-ne la humitat, amb la ranura per inserir les targetes mirant cap avall.

Protegeix el Reader

Evita que l’Square Reader es malmeti per fer que et duri el màxim de temps possible. Alguns fitxers adjunts i determinats ambients poden fer malbé l’Square Reader amb el pas del temps i escurçar la vida útil del dispositiu. Per protegir el dispositiu:

 • No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o altres líquids a la ranura per inserir les targetes. Introduir targetes de crèdit molles també pot produir danys a causa de l’aigua.

 • No facis servir imants forts, elements de fixació (com ara velcro), adhesius o components de muntatge que no hagin estat provats per Square per muntar i desmuntar sovint l’Square Reader. L’ús d’accessoris de tercers no provats per Square per fixar l’Square Reader a les superfícies pot produir que el dispositiu rebi més tensió o pressió, cosa que el podria malmetre.

 • Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth com ara forns de microones, telèfons sense fil o llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

Per protegir l’Square Reader del desgast per ús diari, et recomanem que facis servir les fundes compatibles, el muntatge i la base de càrrega que pots trobar a la Botiga de Square. Aquestes fundes s’adapten a un ventall de telèfons mòbils i tauletes. Tingues l’Square Reader carregat i a punt fixant-lo al Suport per a l’Square Reader perquè les transaccions al taulell siguin bufar i fer ampolles.

Preguntes més freqüents

Per què es desconnecta el lector quan activo el mode d’avió?

El mode d’avió desactiva el Bluetooth al dispositiu. Això fa que el lector es desconnecti. Per poder fer servir el lector amb el mode d’avió, torna a activar el Bluetooth.

Per què apareix el missatge «El compte no compleix els requisits» a l’aplicació quan connecto el lector?

Els components de Square només es poden fer servir al país on s’han comprat. Si veus el missatge El compte no compleix els requisits, és possible que el lector s’hagi adquirit en un altre país.

Puc connectar l’Square Reader a la meva tauleta o telèfon mobil?

Sí. Oferim diverses fundes per a tauleta i telèfon compatibles, que subjecten el teu dispositiu i l’Square Reader. Ves a la Botiga de Square per a més informació.

Puc fixar l’Square Reader al taulell?

Sí. Oferim un Suport per a l’Square Reader compatible on podràs carregar l’Square Reader mentre acceptes pagaments.