Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Lector de targetes amb xip i sense contacte

Resolució de problemes amb l’Square Reader

L’Square Reader es desconnecta tota l’estona

 1. El lector pot haver passat a un estat de baix consum. Si no durant una estona no s’accepta cap pagament, l’Square Reader entra automàticament en un estat de baix consum per estalviar bateria.

  L’
  Square Reader (1a generació)
  passarà a un estat de baix consum i romandrà connectat al dispositiu durant 8 hores sempre que el lector estigui a menys de 3 metres del dispositiu. En el moment que es faci servir el TPV es reactivarà i s’apagarà completament després de 8 hores d’inactivitat. Si això passa, hauràs de prémer el botó del lector per tornar a connectar-lo.

  L’Square Reader (2a generació) passarà a un estat de baix consum i romandrà connectat al dispositiu durant 30 dies sempre que estigui a menys de 3 metres del dispositiu. En el moment que es faci servir el TPV es reactivarà i s’apagarà completament després de 30 dies d’inactivitat. En aquest cas, hauràs de prémer el botó del lector per tornar-lo a connectar.

  Per encendre’l, prem el botó de l’Square Reader una vegada i espera uns segons perquè es torni a connectar. En funció del seu nivell de bateria, es mostraran entre 1 i 4 llums verds que parpellegen.

 2. Tanca i torna a obrir l’aplicació de Square al dispositiu.

 3. Actualitza l’aplicació de Square.

 4. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu. Als dispositius iOS el trobaràs a Configuració → Bluetooth. Prova de desactivar i tornar a activar el Bluetooth.

 5. L’Square Reader ha d’estar a menys de tres metres del dispositiu. Si no, podria ser que la connexió Bluetooth estigui fora d’abast i es desconnecti.

 6. Comprova que l’Square Reader tingui prou bateria. Si té poca bateria, les desconnexions entre el dispositiu i l’Square Reader podrien augmentar. Prem el botó de l’Square Reader una vegada per consultar el nivell de bateria. Si veus una llum vermella que parpelleja, vol dir que en té poca i s’ha de carregar immediatament. Si tens l’Square Reader en un suport, connecta el cable d’alimentació del suport a una presa de corrent.

 7. Reinicia el telèfon, tauleta o dispositiu electrònic. També pots provar de posar-lo breument en mode d’avió.

 8. Restableix l’Square Reader. Prem el botó d’encesa i no el deixis anar durant uns 20 segons. Els indicadors lumínics de l’Square Reader parpellejaran, primer amb un color taronja, després vermell i, en acabat, deixaran de parpellejar. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

 9. Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth, com ara forns de microones, telèfons sense fil, llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

 10. Esborra la memòria cau del Bluetooth si tens un dispositiu Android.

 11. Si vols més informació, consulta aquest article d’Apple sobre interferències de Bluetooth.

El lector no s’adapta al suport

Comprova la compatibilitat del suport

Hi ha dues generacions de Square Reader: l’Square Reader (1a generació) i l’Square Reader (2a generació). Si l’Square Reader no s’adapta al suport per a l’Square Reader, identificar la generació del teu Square Reader i comprova que tens el suport adequat.

L’Square Reader (2a generació) només és compatible amb el Suport Bosstab per a l’Square Reader de color gris. La primera generació d’Square Reader és compatible amb tots dos: el suport per a l’Square Reader de color blanc amb port d’alimentació micro-USB, i el Suport Bosstab per a l’Square Reader de color gris.

Esquerra: Square Reader (1a generació) amb suport per a l’Square Reader.

Dreta: Square Reader (2a generació) amb suport Bosstab per a l’Square Reader (es ven per separat).

Comprova si el suport està ben muntat

Per evitar danys a l’Square Reader i al suport, segueix les instruccions següents per muntar-los adequadament.

Suport Bosstab

1. Localitza els dos botons que hi ha a un dels laterals de la coberta exterior. Prem-los a la vegada i fes lliscar la coberta cap amunt per treure-la.

2. Col·loca l’Square Reader amb la ranura per a targetes orientada cap a baix. El port de càrrega i el botó d’encesa han d’estar alineats a la part superior del suport.

3. Col·loca la coberta exterior fins que se senti un clic que indiqui que s’ha fixat bé.

4. Endolla el cable d’alimentació a la part posterior de l’Square Reader per la ranura que hi ha a la part posterior del suport.

Nota: el cable USB que va inclòs amb l’Square Reader mesura 0,8 metres. Pots comprar-ne un de 2 metres a la Botiga de Square.

Suport per a l’Square Reader (1a generació)

Per col·locar el suport, segueix els passos següents:

 1. Connecta el cable USB del suport a qualsevol port USB amb corrent (com ara un carregador de telèfon mòbil o un ordinador).

 2. Estira l’etiqueta transparent del suport per separar la peça extraïble.

 3. Insereix l’Square Reader i assegura’t que està ben connectat, a més d’alinear els connectors micro USB.

 4. Torna a col·locar la peça extraïble al seu lloc original per fixar el lector.

 5. Per començar a acceptar pagaments, assegura’t de connectar sense fil el lector al dispositiu mitjançant Bluetooth de baix consum (BLE) o connectar-lo al hub de components de l’Square Stand.

Nota: el cable USB del suport mesura 1,75 metres. Els cables més llargs no són oficials, així que no podem garantir-ne la compatibilitat.

L’Square Reader no s’emparella amb el meu dispositiu

Com emparello l’Square Reader amb un dispositiu Android?

A causa de l’increment de mesures de seguretat, alguns dispositius Android requeriran diverses confirmacions durant el procés d’emparellament amb l’Square Reader. Segueix les indicacions de la pantalla fins que el bàner «Emparella i connecta» desaparegui i rebis la confirmació que la connexió s’ha establert.

Per emparellar l’Square Reader des de l’aplicació:

 1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

 2. Toca Configuració > Components > Square Readers.

 3. Toca Vincula un lector.

 4. Toca Emparella a l’indicador per confirmar la sol·licitud de vinculació mitjançant Bluetooth.

 5. Als dispositius Android, toca ràpidament Emparella i Emparella i connecta cada vegada que se’t demani fins que es connecti.

Nota: la mateixa indicació pot aparèixer més d’una vegada. Si la connexió falla i no pots emparellar el teu dispositiu Android amb l’Square Reader, torna-ho a provar i procura acceptar totes les indicacions que diuen «Emparella» abans que passin 5 segons des que apareguin a la pantalla.

Com emparello l’Square Reader per primera vegada?

Abans d’intentar connectar l’Square Reader, comprova que estigui a punt per a la connexió.

 1. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu.

  1. Si fas servir un iPhone o un iPad amb iOS 14, comprova que els permisos de Bluetooth per a l’aplicació de Square estiguin activats. Per fer-ho, ves a Configuració > Privacitat > Bluetooth i activa’ls.

 2. Carrega la bateria de l’Square Reader del tot.

 3. Comprova que el teu dispositiu estigui connectat a internet o mitjançant 3G, 4G o 5G.

 4. Força l’aturada de l’Square Reader:

  • Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

  • Fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums vermells deixin de parpellejar. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Passats 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 5. Si els llums de l’Square Reader es tornen de color verd, ja ho tens tot a punt. Si els llums no s’encenen, torna-ho a provar i procura mantenir premut el botó de l’Square Reader durant 20 segons. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Un cop l’Square Reader estigui a punt per emparellar-se, obre l’aplicació de Square.

Per emparellar l’Square Reader fent servir l’aplicació de Square:

 1. Ves a l’aplicació de Square i toca la icona del menú.

 2. Toca Configuració > Components > Square Readers.

 3. Toca Vincula un lector.

Verifica que l’Square Reader pugui entrar en mode d’emparellament. Per posar-lo en mode d’emparellament, prem el botó d’encesa de 3 a 10 segons fins que vegis 4 llums intermitents de color taronja. Deixa anar immediatament el botó d’encesa quan vegis els 4 llums taronja. Si veus llums de color vermell, vol dir que has premut el botó massa estona i ho has de tornar a provar. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Emparella l’Square Reader amb un dispositiu nou

Si vols provar d’emparellar l’Square Reader amb un dispositiu nou o fer-lo servir amb un altre aparell amb el qual ja estigui emparellat, primer has de fer que oblidi el dispositiu anterior. Per fer-ho, ves a l’aplicació de Square des del dispositiu connectat prèviament amb l’Square Reader i segueix els passos següents:

 1. Toca la icona del menú.

 2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

 3. Selecciona l’Square Reader connectat > Desvincula aquest Reader.

També pots restablir l’Square Reader per desconnectar-lo de tots els dispositius anteriors:

 1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

 2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums de color vermell deixin de parpellejar. No deixis anar el botó fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar. Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 3. Si els llums de l’Square Reader no es tornen de color verd, mantingues premut el botó d’encesa durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Si veus l’error «No s’ha pogut emparellar» mentre proves d’emparellar l’Square Reader:

 1. Força la sortida de l’aplicació de TPV Square (llisca cap amunt a la pantalla i tanca l’aplicació).

 2. Ves a Configuració > Bluetooth al dispositiu.

 3. Localitza l’Square Reader i fes clic a Desvincula.

 4. Torna a obrir l’aplicació de Square i torna’l a emparellar a Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

L’Square Reader no accepta targetes

Si tens problemes per acceptar transaccions amb targetes amb xip i PIN o sense contacte:

 1. Comprova que l’Square Reader estigui carregat completament i que disposis d’una bona connexió mitjançant wifi o dades mòbils.

 2. Si hi ha més de tres metres de distància entre l’Square Reader i el dispositiu, acosta’ls més quan els facis servir.

 3. Verifica que l’Square Reader estigui connectat:

  • Toca la icona del menú a l’aplicació de Square.

  • Toca Configuració > Components > Square Readers.

  • Comprova que els quatre números de la configuració coincideixin amb els quatre últims dígits del número de sèrie de l’Square Reader. Aquí tens més informació sobre identificar el número de sèrie de l’Square Reader.

 4. Assegura’t de prémer Cobra a l’aplicació de Square. Abans de demanar al client que faci el pagament, comprova que apareix un indicador lumínic de color verd a l’Square Reader.

 5. Comprova que el xip de la targeta del client estigui mirant cap amunt.

 6. Mantingues la targeta inserida a l’Square Reader fins que un missatge a l’aplicació t’indiqui que ja la pots retirar.

L’Square Reader no es carrega

Els consells que t’indiquem a continuació solen solucionar la majoria de problemes de càrrega que els clients experimenten amb l’Square Reader:

 1. Comprova que l’Square Reader estigui ben endollat a una presa de corrent.

 2. Prova de connectar l’adaptador de corrent a un altre endoll.

 3. Força l’aturada de l’Square Reader:

  • Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

  • Fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons o fins que els 4 llums vermells deixin de parpellejar. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Passats 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

 4. Si els llums de l’Square Reader no s’encenen, mantingues premut el botó d’encesa durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Restableix l’Square Reader

Si encara tens problemes amb l’Square Reader després de provar els passos anteriors, pots restablir-lo així:

 1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

 2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara un clip per als cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir el botó del Reader premut durant 20 segons.

  • Després de 20 segons, deixa anar el botó i espera 10 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

  • Torna a prémer el botó per encendre l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

Si els llums de l’Square Reader s’encenen, ja ho tens tot a punt. Si no, torna-ho a provar. Procura mantenir premut el botó d’encesa del Reader durant 20 segons. No el deixis anar fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Càrrega i alimentació segura per als dispositius Square

Els cables i els carregadors de Square passen proves exhaustives i compleixen els estàndards de seguretat. Per garantir la seguretat del teu negoci i que els dispositius funcionin correctament, et recomanem seguir aquestes directrius:

 • Carrega sempre els productes de Square amb el cable que et proporcionem i mitjançant punts de càrrega USB certificats.

 • Desa els dispositius i els cables en un lloc segur, lluny de la humitat, les temperatures extremes i la brutícia, ja que poden provocar incendis, descàrregues elèctriques, lesions o danys al teu producte de Square.

 • Carrega sempre els teus dispositius en un entorn sec, lluny de qualsevol font d’humitat.

 • Inspecciona els cables i els dispositius per detectar qualsevol dany o brutícia que pugui interferir amb el bon rendiment dels productes de Square. Si veus danys o brutícia en algun cable o connector, deixa d’utilitzar-lo i posa’t en contacte amb el servei d’atenció al venedor de Square per substituir-lo.

 • Assegura’t que tot estigui ben connectat abans de carregar el dispositiu.

 • Endolla i desendolla sempre els cables i els carregadors subjectant el cable per l’extrem.

 • Mantingues els connectors lluny d’objectes estranys i de la brutícia.

 • Carrega sempre el dispositiu en una zona ben ventilada.

 • No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o altres líquids a la ranura per inserir les targetes. Introduir targetes de crèdit molles també pot produir danys a causa de l’aigua.

 • Si l’Square Reader es mulla, apaga immediatament el dispositiu mantenint premut el botó d’engegada quinze segons com a mínim. Deixa que s’assequi per eliminar-ne la humitat, amb la ranura per inserir les targetes mirant cap avall.

Protegeix el Reader

Procura que l’Square Reader no es malmeti perquè duri el màxim de temps possible. Alguns fitxers adjunts i determinats ambients poden fer malbé l’Square Reader amb el pas del temps i escurçar la vida útil del dispositiu. Per protegir el dispositiu:

 • No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o altres líquids a la ranura per inserir les targetes. Introduir targetes de crèdit molles també pot produir danys a causa de l’aigua.

 • No facis servir imants forts, elements de fixació (com ara velcro), adhesius o components de muntatge que no hagin estat provats per Square per posar i treure l’Square Reader amb freqüència. L’ús d’accessoris de tercers no provats per Square per fixar l’Square Reader a les superfícies pot produir que el dispositiu rebi més tensió o pressió, cosa que el podria malmetre.

 • Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth com ara microones, telèfons inalàmbrics o llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

Per protegir l’Square Reader del desgast per ús diari, et recomanem que facis servir les fundes compatibles, el suport i la base de càrrega que pots trobar a la Botiga de Square. Aquestes fundes s’adapten a una bona varietat de telèfons mòbils i tauletes. Si vols que les transaccions que es fan des del taulell siguin sempre àgils i no comportin maldecaps, tingues l’Square Reader sempre carregat i a lloc gràcies al Suport per a l’Square Reader.

Preguntes més freqüents

Per a més informació, consulta les article de preguntes més freqüents sobre l’Square Reader. Hi trobaràs una gran varietat de preguntes sobre la compatibilitat de dispositius, l’emparellament i la configuració del dispositiu, i l’acceptació de pagaments.