Inici>Lector de targetes amb xip i sense contacte

Resoldre problemes amb l’Square Reader

Equip TPV per a qualsevol tipus de negoci

Gestiona l’inventari i els pagaments des de qualsevol lloc amb un dispositiu tot en un

L’Square Reader es desconnecta tota l’estona

1. El lector pot haver passat a un estat de baix consum. Si durant una estona no s’ha realitzat cap pagament, l’Square Reader entra automàticament en estat de baix consum per estalviar bateria.

L’Square Reader (1a generació)
    entrarà a estat de baix consum i romandrà connectat al dispositiu durant 8 hores, sempre que es trobi a menys de 3 metres del dispositiu. Si es produeix alguna interacció amb el lector a través del TPV, es reactivarà. El lector s’apagarà completament després de 8 hores d’inactivitat. En aquest cas, hauràs de prémer el botó del lector per tornar-lo a connectar.

L’Square Reader (2a generació) entrarà en estat de baix consum i romandrà connectat al dispositiu durant 30 dies, sempre que es trobi a menys de 3 metres del dispositiu. Si es produeix alguna interacció amb el lector a través del TPV, es reactivarà. El lector s’apagarà completament després de 30 dies d’inactivitat. En aquest cas, hauràs de prémer el botó del lector per tornar-lo a connectar.

Per encendre’l, prem el botó de l’Square Reader una vegada i espera uns segons perquè es torni a connectar. En funció del nivell de bateria de l’Square Reader, hauries de veure entre 1 i 4 llums verds que parpellegen.

2. Tanca i torna a obrir l’aplicació de Square al dispositiu.

3. Actualitza l’aplicació de Square.

4. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu. Als dispositius iOS, el trobaràs a Configuració → Bluetooth. Prova de desactivar i tornar a activar el Bluetooth.

5. L’Square Reader ha d’estar a menys de tres metres del dispositiu. És possible que la connexió Bluetooth estigui massa lluny i es desconnecti.

6. Comprova que l’Square Reader tingui prou bateria. Si en té poca, podrien haver-hi més desconnexions entre el dispositiu i l’Square Reader. Prem el botó del Square Reader una vegada per consultar el nivell de bateria. Si veus una llum vermella que parpelleja, vol dir que en té poca i s’ha de carregar immediatament. Si l’Square Reader està acoblat a un suport, connecta el cable d’alimentació del suport a una presa de corrent.

7. Reinicia el telèfon, tauleta o dispositiu electrònic. També pots provar de posar-lo breument en mode avió.

8. Restableix l’Square Reader. Mantingues premut el botó d’encesa durant 20 segons aproximadament. Els llums de l’Square Reader parpellejaran de color taronja, després vermell i, en acabar, deixaran de parpellejar. No deixis anar el botó d’encesa fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

9. Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth, com ara microones, telèfons sense fil i llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

10. Esborra la Memòria cau del Bluetooth si tens un dispositiu Android.

11. Si vols més informació, consulta aquest article d’Apple sobre Interferències de Bluetooth.

El lector Square Reader no s’adapta al suport

Comprova la compatibilitat del suport

Hi ha dues generacions de Square Reader: Square Reader (1a generació) i Square Reader (2a generació). Si l’Square Reader no s’adapta al suport per a l’Square Reader identificar la generació del teu Square Reader i comprova que tens el suport adequat.

L'Square Reader (2a generació) només és compatible amb el Suport Bosstab gris per a l’Square Reader. La primera generació de Square Reader és compatible amb tots dos suports per a l’Square Reader: el de color blanc amb port de càrrega micro-USB i el Bosstab de color gris.

Esquerra: Square Reader (1a generació) amb suport per a l’Square Reader.

Dreta: Square Reader (2a generació) amb suport Bosstab per a l’Square Reader (es ven per separat).

Comprova si el suport està ben muntat

Per evitar danys a l’Square Reader i al suport, segueix les instruccions següents per muntar-los adequadament.

Suport Bosstab

1. Localitza els dos botons que hi ha a un dels laterals de la coberta exterior. Prem-los alhora i fes lliscar la coberta cap amunt per treure-la.

2. Col·loca l’Square Reader amb la ranura per a targetes orientada cap a baix. El port de càrrega i el botó d’encesa han d’estar alineats a la part superior del suport.

3. Col·loca la coberta exterior fins que se senti un clic que indiqui que s’ha fixat bé.

4. Endolla el cable d’alimentació a la part posterior de l’Square Reader per la ranura que hi ha a la part posterior del suport.

Nota: el cable USB que va inclòs amb l’Square Reader mesura 0,8 metres. Pots comprar-ne un de 2,0 metres a la Botiga de Square

Suport per a l’Square Reader (1a generació)

Per començar amb el suport, segueix els passos següents:

1. Connecta el cable USB del suport a qualsevol port USB amb corrent (com ara un telèfon mòbil, un carregador de telèfon mòbil o un ordinador).

2. Estira l’etiqueta transparent del suport per separar la peça extraïble.

3. Insereix l’Square Reader i assegura’t que està ben connectat, a més d’alinear els connectors micro USB.

4. Torna a col·locar la peça extraïble al seu lloc original per fixar el lector.

5. Per començar a acceptar pagaments, assegura’t de connectar sense fil el lector al dispositiu mitjançant Bluetooth de baix consum (BLE) o connectar-lo al hub de components de l’Square Stand.

Nota: el cable USB del suport mesura 1,75 metres. Els cables més llargs no són oficials, així que no podem garantir-ne la compatibilitat.

L’Square Reader no es vincula amb el meu dispositiu

Com vinculo l’Square Reader amb un dispositiu Android?

Alguns dispositius Android tenen mesures de seguretat addicionals que fan que calgui confirmar la vinculació amb l’Square Reader diverses vegades al llarg del procés. Segueix les indicacions de la pantalla fins que el bàner amb el missatge «Vincula i connecta» desaparegui i rebis la confirmació que la connexió s’ha establert.

Per vincular l’Square Reader des de l’aplicació:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

2. Toca Configuració > Components > Square Readers.

3. Toca Vincula un lector.

4. Toca Vincula al missatge que t’apareixerà per confirmar la sol·licitud de vinculació amb el Bluetooth.

5. Als dispositius Android, toca ràpidament Vincula i Vincula i connecta cada vegada que se’t demani fins que el dispositiu es connecti.

Nota: la mateixa indicació pot aparèixer més d'una vegada. Si la connexió falla i no pots vincular el dispositiu Android amb l’Square Reader, torna-ho a provar i assegura’t d’acceptar totes les indicacions que diuen «Vincula» abans que passin 5 segons des que apareguin a la pantalla.

Com vinculo l’Square Reader per primera vegada?

Abans d’intentar connectar l’Square Reader, comprova que estigui a punt per a la connexió.

1. Activa el Bluetooth a la configuració del dispositiu.

1. Si fas servir un iPhone o un iPad amb iOS 14, comprova que els permisos de Bluetooth estiguin activats. Per fer-ho, ves a Configuració > Privacitat > Bluetooth i activa els permisos de l’aplicació de Square.

2. Carrega la bateria de l’Square Reader del tot.

3. Comprova que el teu dispositiu estigui connectat a internet o mitjançant 3G, 4G o 5G.

4. Força l’aturada de l’Square Reader:

• Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

• Fes servir un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir el botó de l’Square Reader premut durant 20 segons o després que els quatre llums deixin de parpellejar. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Passats 20 segons, deixa’l anar i espera 10 segons més.

• Torna a prémer el botó per activar l’Square Reader i comprova si s’hi encenen llums.

5. Si els llums de l’Square Reader es tornen de color verd, ja ho tens tot a punt. Si els llums no s’encenen, torna-ho a provar i assegura’t de prémer i mantenir premut el botó de l’Square Reader durant 20 segons. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Un cop l’Square Reader estigui a punt per vincular-lo, obre l’aplicació de Square.

Per vincular l’Square Reader fent servir l’aplicació de Square:

1. Ves a l’aplicació de Square i toca la icona del menú.

2. Toca Configuració > Components > Square Readers.

3. Toca Vincula un lector.

Verifica que l’Square Reader pugui entrar en mode de vinculació. Per posar l’Square Reader en mode de vinculació, prem-ne el botó d’engegada entre 3 i 10 segons fins que apareguin 4 llums intermitents de color taronja. De seguida que es mostrin els 4 llums de color taronja, deixa anar el botó. Si s'encenen uns llums vermells, vol dir que has premut el botó massa estona i hauràs de tornar-ho a fer. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Vincular l’Square Reader amb un dispositiu nou

Si vols provar de vincular l’Square Reader amb un dispositiu nou o fer-lo servir amb un altre dispositiu, primer has de desvincular-lo de l’anterior. Per fer-ho, ves a l’aplicació de Square des del dispositiu que hi estava connectat prèviament i segueix els passos següents:

1. Toca la icona del menú.

2. Toca Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

3. Selecciona l’Square Reader connectat > Desvincula aquest lector.

També pots restablir l’Square Reader per desconnectar-lo de tots els dispositius anteriors:

1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir el botó del Reader premut durant 20 segons o fins després que els quatre llums vermells deixin de parpellejar. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar. Torna a prémer el botó per activar l’Square Reader i observa si s’hi encenen llums.

3. Si els llums de l’Square Reader no es tornen de color verd, mantingues-ne premut el botó durant 20 segons. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Si es mostra l’error «No s’ha pogut vincular» mentre proves de vincular l’Square Reader:

1. Força la sortida de l’aplicació de TPV Square (a la pantalla, llisca el dit cap amunt i tanca l’aplicació).

2. Al dispositiu, ves a Configuració > Bluetooth.

3. Localitza l’Square Reader i fes clic a Desvincula.

4. Torna a obrir l’aplicació de Square i torna’l a vincular a Configuració > Components > Lectors de targetes Square.

El lector Square Reader no accepta targetes

Si tens problemes per acceptar transaccions amb targetes amb xip i PIN o sense contacte:

1. Comprova que l’Square Reader estigui carregat completament i que disposis d’una bona connexió mitjançant wifi o dades mòbils.

2. Si l’Square Reader i el dispositiu són a més de tres metres, acosta’ls més quan els facis servir.

3. Verifica que l’Square Reader estigui connectat:

• Toca la icona del menú a l’aplicació de Square.

• Toca Configuració > Components > Square Readers.

• Comprova que els quatre números de la configuració coincideixin amb els quatre últims dígits del número de sèrie de l’Square Reader. Aquí t’expliquem com identificar el número de sèrie de l’Square Reader

4. Assegura’t de prémer Cobra a l’aplicació de Square. Abans de demanar al client que faci el pagament, comprova que hi hagi un sol llum verd a l’Square Reader.

5. Comprova que el xip de la targeta del client estigui mirant cap amunt.

6. Mantingues la targeta inserida a l’Square Reader fins que un missatge a l’aplicació t’indiqui que ja la pots retirar.

L’Square Reader no es carrega

Els consells que t’indiquem a continuació solen solucionar la majoria de problemes de càrrega que els clients tenen amb l’Square Reader:

1. Comprova que l’Square Reader estigui ben endollat a una presa de corrent.

2. Prova de connectar l’adaptador de corrent a un altre endoll.

3. Força l’aturada de l’Square Reader:

• Endolla l’Square Reader durant almenys 20 minuts per assegurar-te que estigui carregat.

• Fes servir una agulla de ganxo per als cabells, un tap de bolígraf o un clip per prémer a fons i mantenir premut el botó d’engegada de l’Square Reader durant 20 segons o fins que els quatre llums vermells deixin de parpellejar. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Passats 20 segons, deixa’l anar i espera 10 segons més.

• Torna a prémer el botó per activar l’Square Reader i comprova si s’hi encenen llums.

4. Si els llums de l’Square Reader no s’encenen, torna-ho a provar i assegura’t de mantenir premut el botó de l’Square Reader durant 20 segons. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Restableix l’Square Reader

Si encara tens problemes amb l’Square Reader després de provar els passos anteriors, pots restablir-lo així:

1. Carrega l’Square Reader durant 20 minuts com a mínim.

2. Mentre l’Square Reader es carrega, fes servir un objecte petit, com ara una pinça de cabells, un tap de bolígraf o un clip d’oficina, per mantenir el botó del Reader premut durant 20 segons.

• Passats 20 segons, deixa’l anar i espera 10 segons més. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

• Torna a prémer el botó per activar l’Square Reader i comprova si s’hi encenen llums.

Si s'encenen els llums de l’Square Reader, ja ho tens tot a punt. Si els llums no s’encenen, torna-ho a provar. Assegura’t de mantenir premut el botó de l’Square Reader durant 20 segons. No deixis anar el botó d’engegada fins que els llums vermells hagin deixat de parpellejar.

Càrrega i alimentació segura per als dispositius Square

Els cables i els carregadors de Square passen proves exhaustives i compleixen els estàndards de seguretat oficials. Per garantir la seguretat del teu negoci i que els dispositius funcionin correctament, et recomanem seguir aquestes directrius:

• Carrega sempre els productes de Square amb el cable que et proporcionem i mitjançant punts de càrrega USB certificats.

• Desa els dispositius i els cables en un lloc segur, lluny de la humitat, les temperatures extremes i la brutícia, ja que poden provocar incendis, descàrregues elèctriques, lesions o danys al teu producte de Square.

• Carrega sempre els teus dispositius en un entorn sec, lluny de qualsevol font d’humitat.

• Inspecciona els cables i els dispositius per detectar qualsevol dany o brutícia que pugui interferir amb el bon rendiment dels productes de Square. Si veus danys o brutícia en algun cable o connector, deixa d’utilitzar-lo i posa’t en contacte amb el servei d’atenció al venedor de Square per substituir-lo.

• Assegura’t que tot estigui ben connectat abans de carregar el dispositiu.

• Endolla i desendolla sempre els cables i els carregadors subjectant el cable per l’extrem.

• Mantingues els connectors lluny d’objectes estranys i de la brutícia.

• Carrega sempre el dispositiu en una zona ben ventilada.

• No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o líquid a la ranura per inserir les targetes. Les targetes de crèdit molles també poden produir danys a causa de l’aigua.

• Si l’Square Reader es mulla, apaga immediatament el dispositiu mantenint premut el botó d’engegada quinze segons com a mínim. Deixa que s’assequi per eliminar-ne la humitat, amb la ranura per inserir les targetes mirant cap avall.

Protegeix l’Square Reader

Evita que aquest component es malmeti i treu el màxim profit de l’Square Reader. Alguns acoblaments i determinats ambients poden fer malbé l’Square Reader amb el pas del temps i escurçar la vida útil del dispositiu. Per protegir el dispositiu:

• No facis servir l’Square Reader en ambients humits i evita que entri aigua o líquid a la ranura per inserir les targetes. Les targetes de crèdit mulles també poden produir danys a causa de l’aigua.

• No facis servir imants forts, elements de fixació (com ara velcro), adhesius o components de muntatge no provats per Square per posar i treure l’Square Reader amb freqüència. L’ús d’accessoris de tercers no provats per Square per fixar l’Square Reader a les superfícies pot fer que el dispositiu rebi més tensió o pressió, cosa que el podria malmetre.

• Aparta l’Square Reader de fonts d’interferències per al Bluetooth, com ara microones, telèfons sense fil o llums fluorescents, i tampoc no el facis servir sobre una taula metàl·lica.

Per protegir l’Square Reader del desgast per l’ús diari, et recomanem que facis servir les fundes i els suports de càrrega compatibles que trobaràs a la Botiga de Square. Aquestes fundes s’adapten a una gran varietat de telèfons mòbils i tauletes. Si vols que les transaccions des del taulell siguin ràpides i sense entrebancs, col·loca l’Square Reader carregat al Suport per a l’Square Reader.

Preguntes més freqüents

Per obtenir més informació, consulta el nostre article de preguntes més freqüents sobre l’Square Reader. Hi trobaràs una gran varietat de preguntes sobre la compatibilitat de dispositius, la vinculació i la configuració del teu dispositiu i l’acceptació de pagaments.