Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió d’equips

Primers passos amb Gestió d’equips

Gestió d’equips de Square disposa d’eines que t’ajudaran a gestionar l’equip de manera senzilla, en diferents punts de venda, dispositius i funcions laborals. Té un pla gratuït i un pla de pagament, Equips Plus, per satisfer les teves necessitats empresarials.

Amb el pla gratuït, els empleats poden registrar l’entrada i la sortida al TPV. També pots fer un seguiment de les hores mitjançant els registres d’hores i protegir i restringir les àrees sensibles del TPV i del Tauler de control en línia sense cap cost addicional. Per començar amb el pla gratuït, només et cal afegir el primer empleat.

Si et passes a Equips Plus, podràs accedir a funcions avançades, com ara conjunts de permisos il·limitats, registres d’activitat per empleat, informes de vendes per empleat, informes de costos de la mà d’obra vs. vendes, gestió de diversos salaris i molt més. Comença una prova gratuïta de 30 dies aquí.

Què està inclòs?

Gestió d’equips Equips Plus
Preus Gratuït per a tots els punts de venda 25 € + IVA al mes, per punt de venda
Funcions
Registre d’hores ✔️ ✔️
Informes del registre d’hores ✔️ ✔️
Calendari de torns ✔️ ✔️
Evita els descansos anticipats - ✔️
Evita els registres d’entrada anticipats i no programats - ✔️
Integració amb TPV Square ✔️ ✔️
Exportacions de nòmines ✔️ ✔️
Seguiment dels temps de descans ✔️ ✔️
Informe d’infraccions del temps de descans - ✔️
Diversos sous - ✔️
Agrupació de les propines - ✔️
Permisos
Un conjunt de permisos ✔️ -
Conjunts de permisos il·limitats - ✔️
Analítiques i informes
Registre de l’activitat per empleat - ✔️
Informes d’hores extres ✔️ ✔️
Informes de vendes per empleat - ✔️
Informes de vendes globals vs. mà d’obra - ✔️
Informes de vendes individuals vs. mà d’obra - ✔️
Informes programats vs. reals - ✔️
Informes de propines d’atribució directa ✔️ ✔️

Crea la teva contrasenya de propietari

Si encara no ho has fet, et recomanem crear una contrasenya de propietari abans d’afegir empleats i assignar permisos. La contrasenya de propietari serveix per registrar l’entrada i sortida a l’aplicació de Square, però el que és més important: permet anul·lar qualsevol acció relacionada amb la contrasenya que duguin a terme els empleats. Per exemple, si un empleat intenta fer una acció per a la qual no té permís, l’aplicació Square demanarà una contrasenya de propietari per poder-ho fer.

Per crear la teva contrasenya del propietari:

 1. A la llista Personal > Equip >Empleats del Tauler de control en línia de Square, fes clic al nom del propietari del compte.

 2. A Permisos, fes clic a Modifica.

 3. A la secció de Credencials, crea una contrasenya personalitzada de 4 dígits o fes clic a Genera per crear-ne una a l’atzar.

 4. Fes clic a Desa.

Afegeix el teu primer empleat

Comença amb la Gestió d’equips afegint empleats a Square. Això et permetrà fer un seguiment de les hores i establir permisos per al teu compte de Square. Com més empleats afegeixis, més potent serà Gestió d’equips.

Crea un empleat a través del Tauler de control de Square

 1. A la pestanya Equip del Tauler de control, fes clic a Crea un empleat.
 2. Introdueix el nom, l’adreça electrònica i el número de telèfon de l’empleat. L’identificador de l’empleat és opcional.
 3. Fes clic a Desa.

Nota: si afegeixes una adreça electrònica, l’empleat rebrà una invitació per accedir als seus registres d’hores a l’aplicació de Square per a equips.

Un cop hagis desat la informació personal del nou empleat, s’omplirà el seu perfil. Aquest perfil et permet modificar la seva informació personal i assignar-li càrrecs i sous específics de la seva funció dins del teu negoci. Quan afegeixes càrrecs i sous a un empleat, pots fer un seguiment del cost de la mà d’obra i, si fa servir el Registre d’hores de Square, veure el temps que ha dedicat a fer una o diverses funcions.

Assigna càrrecs i sous

 1. Des del perfil d’empleat que acabes de crear, fes clic a Completa la configuració.
 2. A la pantalla Càrrec, activa o desactiva Exempt d’hores extres i dona-li un càrrec principal i un tipus de pagament (p. ex., per hora o sou).
 3. En funció del tipus de pagament seleccionat, introdueix una tarifa per hora o un salari anual i hores setmanals.
 4. Fes clic a Desa.

Nota: malgrat que és obligatori afegir un càrrec, la informació salarial és opcional.

Si l’empleat té responsabilitats laborals addicionals que requereixen un sou secundari i tens una subscripció a Equips Plus, selecciona Afegeix un altre sou per afegir un altre càrrec i tipus de pagament. L’empleat podrà triar entre un càrrec o l’altre quan registri l’entrada i la sortida a l’aplicació de Square, i es farà un seguiment del sou d’aquest càrrec a l’informe de costos de la mà d’obra. Per exemple, un empleat pot registrar l’entrada com a «Cap de sala» durant una part del torn i més tard canviar a «Encarregat».

Crea un empleat mitjançant l’aplicació de TPV Square

 1. Al tauler de navegació de l’aplicació de TPV Square, toca Equip.
 2. Toca la icona + perquè aparegui la pantalla de Crea un empleat.
 3. Comença introduint el nom, l’adreça electrònica i el número de telèfon de l’empleat.
 4. Des d’aquí, toca Càrrec principal per assignar un càrrec a l’empleat o Crea un càrrec per assignar-li’n un que acabis de crear.
 5. Toca la fletxa per tornar a la pantalla Crea un empleat i introdueix la Tarifa per hora de l’empleat. Nota: aquest camp no és obligatori per desar la informació del perfil de l’empleat.
 6. Toca Conjunt de permisos per assignar l’empleat a un conjunt de permisos existent. Nota: quan creïs empleats, s’assignaran automàticament als Permisos de l’equip. En aquests moments, només es poden crear i modificar conjunts de permisos al Tauler de control de Square.
 7. Toca Contrasenya personal si vols crear i assignar una contrasenya personalitzada a l’empleat > toca Fet. Nota: als nous empleats se’ls assignarà una contrasenya generada automàticament, però sempre tens l’opció d’assignar una contrasenya personalitzada des d’aquesta secció.
 8. Toca Punt de venda per seleccionar els punts de venda que correspongui a l’empleat i tria si vols activar o desactivar l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs. Nota: la secció Punt de venda s’associarà per defecte al punt de venda actual que estigui associat al teu compte TPV Square quan creïs empleats.
 9. Després de tornar a la pantalla Crea un empleat i confirmar que tota la informació és correcta, toca Desa.

Torna a seguir les instruccions anteriors per afegir altres empleats a l’aplicació. Un cop creat un empleat, podrà fer servir immediatament TPV Square en funció de la configuració i els permisos que li hagis concedit. Nota: rebràs una notificació si falta informació necessària als perfils que creïs.

Nota: si vols que els empleats puguin rebre propines, agrupades o no, i tens una subscripció a Equips Plus, quan afegeixis un empleat hauràs d’activar l’opció Pot rebre propines a la secció Càrrec i salari. Més informació sobre agrupació de les propines amb Equips Plus.

Configura els permisos

Ara que has afegit un empleat, pots assignar-li permisos. Els permisos protegeixen el negoci i la seva informació sensible. Pots controlar què poden veure i fer els empleats al TPV i al Tauler de control en línia de Square, així com determinar el seu accés al tauler de control i a l’aplicació TPV Square.

Amb els permisos podràs assignar permisos personalitzats o permisos d’equip als teus empleats. Els permisos personalitzats es fan a mida i són específics per a cada empleat concret. Per exemple, pots assignar diferents conjunts de permisos a un administrador, a un comptable i a un caixer. Els permisos d’equip són un sol conjunt de permisos per a tots els empleats als quals s’assignen i són gratuïts. Nota: només els subscriptors del pla de pagament Equips Plus poden personalitzar els permisos.

Pots crear conjunts de permisos per a empleats concrets en funció de les seves tasques. Els podràs reutilitzar amb altres empleats que facin les mateixes funcions.

Afegeix permisos personalitzats

 1. Al perfil d’empleat que acabes de crear, fes clic a Configura els permisos.
 2. A la pantalla de permisos de l’empleat, fes servir el menú desplegable Conjunt de permisos per seleccionar Crea un nou conjunt de permisos.
 3. Introdueix un nom de conjunt de permisos.
 4. Activa Accés complet per habilitar tots els permisos o bé fes servir la quadrícula de permisos per personalitzar el conjunt de permisos, i llavors fes clic a Continua.
 5. Tria els punts d’accés per especificar on l’empleat pot accedir a les aplicacions de Square.
  • TPV compartits: permet que aquest empleat accedeixi al TPV fent servir una contrasenya de 4 dígits (per exemple, tots els empleats fan servir la mateixa contrasenya de l’equip per al TPV).
  • TPV mòbil: permet que aquest empleat iniciï la sessió a l’aplicació de Square amb la seva pròpia adreça electrònica i contrasenya al seu propi dispositiu. (p. ex., els empleats que accepten pagaments des de qualsevol lloc).
  • Tauler de control: permet que aquest empleat iniciï la sessió al tauler de control en línia de Square amb la seva pròpia adreça electrònica i contrasenya.
 6. Fes clic a Desa.

Nota: Per ara, crear nous conjunts de permisos només està disponible a través del Tauler de control en línia de Square i no es pot fer des de l’aplicació.

Invitació per correu electrònic per a l’empleat

Si escau, Square enviarà un correu electrònic a l’empleat per convidar-lo a crear el seu inici de sessió per accedir al Tauler de control en línia de Square i/o a l’aplicació de TPV Square al seu dispositiu personal. També pot accedir al seu registre d’hores a l’aplicació de Square per a equips. Si l’empleat no ha rebut el correu electrònic «Estàs convidat», digues-li que miri a la carpeta de correu brossa.

Després de seleccionar els permisos i els punts d’accés per a l’empleat, el següent pas és habilitar els punts de venda i proporcionar les credencials (p. ex., una contrasenya personal). Els empleats fan servir la credencial de la contrasenya personal per registrar l’entrada i la sortida perquè puguis fer un seguiment de l’horari i les vendes que fan.

Configurar contrasenyes personals

 1. Fes clic a Sense punts de venda per seleccionar el punt de venda des del qual treballarà l’empleat. Nota: Si utilitzes diversos punts de venda i vols donar permís a l’empleat per a cadascun d’ells, activa Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs.
 2. Fes clic a Desa.
 3. A Credencials pots crear una contrasenya personal perquè l’empleat iniciï la sessió i faci un seguiment de les hores. La pots personalitzar o crear a l’atzar fent clic a Genera.
 4. Fes clic a Desa.

Nota: Assegura’t de desar la contrasenya registrada i donar-la a l’empleat. Cada empleat tindrà una contrasenya diferent: així és com accediran a l’aplicació de Square en qualsevol dispositiu emparellat amb el punt de venda del negoci.

Modifica o elimina un conjunt de permisos

 1. Inicia la sessió a la secció Equip del Tauler de control en línia de Square > Permisos.
 2. Selecciona un conjunt de permisos existent i fes les modificacions.
 3. Fes clic a Desa. Qualsevol canvi s’aplica a tots els empleats assignats a aquell conjunt de permisos.
 4. Per eliminar un conjunt de permisos, fes clic a Elimina.

Nota: si hi ha empleats actius que encara estiguin assignats a aquest conjunt de permisos, s’hauran de retirar del conjunt de permisos abans de poder-lo eliminar.

Configura els permisos de l’equip i la contrasenya de l’equip

Amb Gestió d’equips també tindràs accés, de manera gratuïta, a un únic conjunt de Permisos de l’equip per a tots els empleats. Mitjançant els Permisos de l’equip pots fer que tots els empleats facin servir el mateix conjunt de permisos quan accedeixin al TPV Square i al Tauler de control en línia de Square des dels seus propis dispositius. A més, pots configurar una Contrasenya de l’equip perquè iniciïn la sessió al TPV. Els Permisos de l’equip que configuris s’aplicaran a la Contrasenya de l’equip, de manera que pots controlar a les accions i la informació a les quals pot accedir l’equip en un TPV compartit.

Recomanem la Contrasenya de l’equip als negocis que no necessiten fer un seguiment de les hores o de les vendes per empleat, o que no concedeixen diferents permisos als diversos membres.

Activa els permisos d’equip al Tauler de control en línia de Square

 1. Ves a Equip > Permisos al Tauler de control en línia de Square.
 2. Fes clic a Permisos de l’equip i confirma el nivell d’accés i els permisos. Fes clic a Continua.
 3. Crea una contrasenya de l’equip, o genera’n una a l’atzar, per als empleats que facin servir un TPV compartit. Guarda i comparteix aquesta contrasenya amb l’equip.
 4. Selecciona els permisos que vols que tinguin tots els empleats. Si un empleat intenta accedir a una àrea que no has seleccionat, necessitarà la contrasenya d’un empleat que tingui activats els permisos correctes per continuar.
 5. Fes clic a Desa.

Nota: els Permisos de l’equip es poden activar quan es crea un empleat per primera vegada.

Modifica la contrasenya de l’equip al Tauler de control en línia de Square

 1. Ves a Equip > Permisos.
 2. Selecciona Permisos de l’equip.
 3. Crea una contrasenya de l’equip o genera’n una a l’atzar. Guarda-la i comparteix-la amb l’equip.
 4. Fes clic a Desa.

Modifica la contrasenya de l’equip a l’aplicació de Square

 1. Al menú de navegació, ves a Configuració > Seguretat > Contrasenyes.
 2. Toca la Contrasenya de l’equip existent.
 3. Introdueix la contrasenya del propietari.
 4. Introdueix la nova Contrasenya de l’equip > toca Desa.
 5. Comparteix la nova contrasenya amb l’equip.

Configura la Gestió de l’equip al TPV Square

Un cop hagis creat conjunts de permisos i perfils dels empleats, pots activar la Gestió de l’equip a l’aplicació de Square.

Activa les contrasenyes al TPV Square

 1. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Contrasenyes.
 2. Activa Permet la contrasenya de l’equip. Nota: cal una contrasenya del propietari o una contrasenya d’accés complet per activar aquest permís.
 3. Per defecte, el teu equip només tindrà accés per acceptar pagaments, mentre que per a totes les altres accions caldrà una contrasenya del propietari. Si vols concedir als empleats permisos com ara tramitar reembossaments o veure informes, toca Modifica. Se’t dirigirà a Permisos al Tauler de control en línia de Square en un navegador mòbil.
 4. Crea una contrasenya de l’equip per als empleats mitjançant un TPV compartit > selecciona a què vols concedir accés.
 5. Toca Desa > torna a l’aplicació de TPV Square.

En aquest moment, qualsevol empleat que faci servir la contrasenya de l’equip podrà acceptar pagaments i accedir a les àrees i funcions del TPV que hagis seleccionat per als permisos de l’equip. Si un empleat necessita tenir accés a qualsevol àrea restringida o dur a terme una acció restringida, hauràs d’introduir la contrasenya del propietari amb els permisos correctes activats.

Amb les contrasenyes personals pots demanar als empleats que facin servir una contrasenya per a dur a terme determinades accions. A més, els empleats podran iniciar la sessió a l’aplicació de Square, sense adreça electrònica ni contrasenya, amb qualsevol dispositiu emparellat amb el teu punt de venda. Nota: el conjunt de permisos que has assignat a un empleat està associat amb la seva contrasenya personal.

Requisits de la contrasenya a l’aplicació de Square

Un cop els empleats hagin iniciat la sessió, poden acceptar pagaments que apareixeran al seu informe de vendes individual, així com dur a terme altres accions específiques del seu conjunt de permisos.

 1. Obre l’aplicació de Square i inicia la sessió amb l’adreça electrònica del propietari o un codi de dispositiu. Si inicies la sessió amb un codi de dispositiu, procura introduir la teva contrasenya amb permisos per gestionar la configuració.
 2. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Contrasenyes.
 3. Toca Activa les contrasenyes.
 4. A Demana contrasenya, selecciona una opció entre Després de cada venda, Després de tancar la sessió o Quan es faci enrere una venda per cancel·lar un pagament.
 5. Introdueix la contrasenya per desar aquests canvis.
 6. Selecciona un període d’inactivitat per a l’aplicació de Square.
 7. Toca Tanca la sessió a la part inferior dreta per permetre que els empleats iniciïn la sessió i comencin a acceptar pagaments.

Desactiva les contrasenyes de l’equip a l’aplicació de Square

Un cop hagis activat les contrasenyes a l’aplicació de TPV, pots desactivar-les en qualsevol moment. Nota: el fet de desactivar les contrasenyes evitarà que els empleats iniciïn la sessió al TPV amb una contrasenya de l’equip o una contrasenya personal.

 1. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Contrasenyes.
 2. Desactiva Permet la contrasenya de l’equip.

Desactiva o reactiva un empleat

Desactiva un empleat

Si un empleat deixa la feina (sigui de manera temporal o permanent) pots desactivar el seu perfil.

 1. Selecciona un empleat de la llista d’Empleats al Tauler de control en línia de Square.
 2. Ves al menú d’accions desplegable sota els tres punts > Desactiva empleat > confirma.

Nota: la informació de l’empleat no es perdrà ni s’eliminarà quan el desactivis, i se’l pot tornar a activar en qualsevol moment.

Torna a activar un empleat

 1. A la llista d’Empleats del Tauler de control en línia de Square, obre el menú desplegable Estat de l’esquerra > selecciona Inactius.
 2. Selecciona el nom de l’empleat > Torna a activar l’empleat.
 3. Si vols fer que l’empleat pugui iniciar la sessió a l’aplicació de Square per acceptar pagaments, selecciona Modifica a Permisos i selecciona o crea un conjunt de permisos al menú desplegable.
 4. Per deixar que l’empleat iniciï la sessió a l’aplicació de Square amb una contrasenya, introdueix una contrasenya personalitzada de 4 dígits o tria Genera per crear-ne una a l’atzar.
 5. Si el conjunt de permisos de l’empleat li permet accedir al Tauler de control en línia o a l’aplicació de Square des del seu dispositiu, introdueix l’adreça electrònica que farà servir per iniciar la sessió.

Nota: és important desar aquesta informació, perquè aquesta és la contrasenya que l’empleat farà servir per accedir a un TPV que tingui Gestió d’equips activada.

Generació d’informes

Si habilites els Permisos de l’equip, podràs fer un seguiment de les vendes quan els empleats facin servir la seva contrasenya de 4 dígits en processar vendes amb Square.

Per veure l’informe de vendes d’un empleat concret:

 1. Ves a la Pestanya d’informes del Tauler de control en línia de Square i fes clic a Vendes de l’equip.

 2. Selecciona el període i el punt de venda que vols consultar.

 3. Fes clic a Filtra per i després marca Empleat (cobrat per).

 4. Fes clic a Tots els empleats i selecciona empleats concrets.

Registre d’activitat

El Registre de l’activitat del Tauler de control en línia de Square et permet supervisar les accions delicades realitzades per l’equip, com ara reembossaments, cortesies/anul·lacions, actualitzacions de l’inventari d’articles i descomptes.

Amb la Gestió d’equips pots veure, de manera gratuïta, l’hora i el punt de venda de cada acció efectuada a l’aplicació de Square i al Terminal Virtual. Si et passes a Equips Plus també podràs veure i filtrar accions per empleat. Aquests informes més detallats et permetran veure quins empleats actualitzen l’inventari, anul·len transaccions i tramiten reembossaments, cortesies i descomptes.

Programar torns amb Gestió d’equips

Sabem que controlar en detall les operacions diàries i els costos de personal és fonamental per gestionar un negoci. Gràcies a la Programació de torns de Gestió d’equips i Equips Plus de Square, tens accés a una única solució amb què pots crear, gestionar i publicar horaris per a tu i per a tot el teu equip. Calendari de torns amb Gestió d’equips et proporciona les eines que necessites i s’integra automàticament amb el TPV perquè puguis gestionar el personal fàcilment i amb fluïdesa.

Més informació sobre Calendari de torns amb Gestió d’equips.

Comissions d’Equips Plus

Square et permet assignar percentatges de comissió concrets a cadascun dels empleats en funció de les vendes de serveis o articles. La comissió s’assigna als empleats en funció de l’atribució de les vendes i es resumeix a l’Informe de les vendes de l’equip. Més informació sobre com configurar el seguiment de les comissions.