Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió d’equips

Comença amb Gestió d’equips Square

Gestió d’equips Square disposa d’eines que t’ajudaran a gestionar l’equip de manera senzilla, en diferents punts de venda, dispositius i tipus de càrrecs. Té un pla gratuït i un pla de pagament, Equips Plus, per satisfer les necessitats del teu negoci.

Amb la versió gratuïta de Gestió d’equips pots configurar un únic conjunt de permisos per a tot el personal que faci servir un TPV compartit. Un cop l’hagis configurat, el personal podrà acceptar pagaments en nom teu sense tenir accés a la informació confidencial del compte. Per començar amb el pla gratuït, afegir el primer empleat.

Amb Equips Plus, pots crear un nombre il·limitat de conjunts de permisos personalitzats i consultar la informació del registre de l’activitat i les vendes de l’equip. Pots començar la prova gratuïta de 30 dies aquí.

Què inclou?

  Gestió d’equips Equips Plus
Preus Gratuït per a tots els punts de venda 25 € + IVA al mes, per punt de venda
Funcions    
Integració amb TPV Square ✔️ ✔️
Permisos    
Un conjunt de permisos ✔️ ✔️
Conjunts de permisos il·limitats ✔️
Analítiques i informes    
Registre de l’activitat per empleat ✔️
Informes de vendes per empleat - ✔️

Configura el codi d’accés del propietari

Si encara no ho has fet, et recomanem que creïs un codi d’accés del propietari abans d’afegir empleats i assignar permisos. El codi d’accés del propietari serveix per registrar l’entrada i sortida a l’aplicació de Square, però el que és més important: permet anul·lar qualsevol acció relacionada amb el codi d’accés que duguin a terme els empleats. Per exemple, si un empleat intenta fer una acció per a la qual no té permís, l’aplicació de Square demanarà un codi d’accés del propietari per poder-ho fer.

Per crear el codi d’accés del propietari:

  1. A la llista Personal > Equip >Empleats del Tauler de control en línia de Square, fes clic al nom de la persona propietària del compte.

  2. A Permisos, selecciona Modifica.

  3. A la secció de Credencials, crea un codi d’accés personalitzat de 4 dígits o fes clic a Genera per crear-ne un a l’atzar.

  4. Fes clic a Desa.

Afegeix el primer empleat

Afegeix empleats a Square per començar amb Gestió d’equips. Així podràs fer un seguiment de les hores i definir permisos per al teu compte de Square. Com més empleats afegeixis, més potencial t’oferirà Gestió d’equips.

Crear un empleat a través del Tauler de control de Square

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip > Empleats.
  2. Fes clic a + Empleat. També pots crear un empleat tocant Equip a l’aplicació de TPV Square.
  3. Emplena el perfil de l’empleat. Introdueix-ne el nom i l’adreça electrònica o el número de telèfon. Cal afegir una adreça electrònica o un número de telèfon únics per acabar de crear l’empleat. L’identificador de l’empleat és opcional, però et recomanem que n’introdueixis un.
  4. Fes clic a Següent.

Nota: si l’empleat té un compte de Square amb una empresa anterior de Square amb l’adreça electrònica o el número de telèfon desats, ha de proporcionar una adreça electrònica diferent.

Assigna càrrecs i sous

A la pantalla Càrrecs, pots assignar càrrecs i sous per fer el seguiment del cost de la mà d’obra i, si fas servir Torns Square, pots consultar el temps que es dedica a cadascuna de les funcions del negoci.

A la pantalla Càrrecs, afegeix-ne un de principal i un tipus de pagament (per hores o un salari). Nota: si el càrrec ja existeix, fes clic a Càrrec principal per accedir al menú desplegable de càrrecs.

  1. En funció del tipus de pagament seleccionat, introdueix una tarifa per hora o un salari anual i les hores setmanals.
  2. Si l’empleat té diversos càrrecs, fes clic a Afegeix un altre càrrec.
  3. Fes clic a Següent.

Configura els permisos

A la pantalla Accés, pots assignar un conjunt de permisos a l’empleat. Amb els permisos, pots permetre que els empleats iniciïn la sessió a l’aplicació de Square per acceptar pagaments, registrar l’entrada i la sortida o accedir al tauler de control en línia de Square.

Amb Gestió d’equips Square, hi ha disponible un conjunt de permisos personalitzat de franc. Els subscriptors de pagament d’Equips Plus, el pla Plus de Torns, Team Communication, Square per a restaurants, Square per a comerços i Cites Square poden crear dos o més conjunts de permisos personalitzats. L’opció de crear conjunts de permisos només està disponible a través del Tauler de control de Square i no es pot fer des de l’aplicació.

Per configurar els permisos:

  1. A la pantalla Accés, selecciona un conjunt de permisos o fes clic a Crea un conjunt de permisos. Abans de crear-ne un, és possible que hagis de seleccionar un nivell d’accés. Per fer-ho, tria un punt de partida basat en el nivell d’accés previst, com ara Estàndard, Avançat o Complet. Pots ajustar els permisos més endavant quan modifiquis els perfils dels empleats.
    • Estàndard: inclou permisos bàsics per processar transaccions al TPV. Ideal per a molts empleats, com ara caixers, baristes, proveïdors de serveis i personal de sala.
    • Avançat: inclou permisos més avançats, com ara cancel·lar una venda, actualitzar l’inventari i gestionar els torns. Ideal per als empleats amb càrrecs com ara cap de torn, gerent i personal de recepció.
    • Complet: activa tots els permisos excepte la gestió de les transferències i els comptes bancaris. Ideal per a copropietaris, directors generals i altres membres de l’equip administratiu.
  2. Fes clic a Punts de venda per seleccionar aquell on treballarà l’empleat. Si tens diversos punts de venda i vols que l’empleat pugui accedir a tots, activa l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs.
  3. Crea un codi d’accés personal perquè l’empleat iniciï la sessió i faci un seguiment de les hores. Pots triar el codi d’accés que vulguis o crear-ne un a l’atzar fent clic a Genera.
  4. Fes clic a Desa i revisa.

Apunta’t el codi d’accés i proporciona’l a l’empleat. Cada empleat tindrà un codi d’accés propi que farà servir per accedir a l’aplicació de Square des de qualsevol dispositiu vinculat al punt de venda.

Crea un empleat mitjançant TPV Square

  1. Al tauler de navegació d’aquesta aplicació, toca Equip.
  2. Toca la icona + perquè aparegui la pantalla Crea un empleat.
  3. En primer lloc, introdueix el nom, l’adreça electrònica i el número de telèfon de l’empleat.
  4. Després, toca Càrrec principal per assignar-li un càrrec o Crea un càrrec per assignar-li’n un que acabis de crear.
  5. Toca la fletxa enrere per tornar a la pantalla Crea un empleat i introdueix la seva Tarifa per hora. Nota: aquest camp no és obligatori per desar la informació del perfil de l’empleat.
  6. Per assignar un conjunt de permisos a l’empleat, toca Conjunt de permisos. Nota: quan creïs empleats, se’ls assignaran automàticament els permisos de l’equip. Ara pera ara, només es poden crear i modificar conjunts de permisos mitjançant el Tauler de control de Square.
  7. Toca Codi d’accés personal si vols crear i assignar un codi d’accés personalitzat per a l’empleat. A continuació, toca Fet. Nota: als empleats nous se’ls assignarà un codi d’accés generat automàticament, però sempre podràs assignar-los-en un de personalitzat des d’aquesta secció.
  8. Toca Punt de venda per seleccionar els punts de venda on treballarà l’empleat i, si escau, activa o desactiva l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs. Nota: per defecte, s’assignarà el punt de venda actual que estigui associat al teu compte TPV Square en el moment de crear els empleats.
  9. Per acabar, torna a la pantalla Crea un empleat, confirma que tot sigui correcte i toca Desa.

Torna a seguir les instruccions anteriors per afegir més empleats a l’aplicació. Un cop hagis creat un empleat, aquest podrà fer servir TPV Square immediatament, en funció de la configuració i els permisos que hagis activat. Nota: rebràs una notificació si falta informació necessària als perfils d’empleat que hagis creat.

Nota: si vols que els membres de l’equip puguin rebre propines, agrupades o no, i tens una subscripció al pla Plus de Torns, quan afegeixis un empleat hauràs d’activar l’opció Pot rebre propines a la secció Càrrec i salari. Aquí trobaràs més informació sobre l’agrupació de les propines amb el pla Plus de Torns.

Configura els permisos

Ara que has afegit un empleat, pots assignar-li permisos. Els permisos protegeixen el negoci i la seva informació sensible. Pots controlar què poden veure i fer els empleats al TPV i al Tauler de control en línia de Square, així com determinar el seu accés al tauler de control i a l’aplicació de TPV Square.

Aquesta opció et permet assignar permisos personalitzats o permisos de l’equip als empleats. Els permisos personalitzats es fan a mida i són específics per a cada empleat concret. Per exemple, pots assignar diferents conjunts de permisos a un gerent, un comptable o un caixer. Els permisos de l’equip són un únic conjunt de permisos per a tots els empleats als quals s’assignen i són gratuïts. Nota: només els subscriptors del pla de pagament Equips Plus poden accedir a un nombre il·limitat de permisos personalitzats.

Pots crear conjunts de permisos per a empleats concrets en funció de les seves tasques. Els podràs reutilitzar amb altres empleats que facin les mateixes funcions.

Afegeix permisos personalitzats

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip > Empleats. Al perfil d’empleat que acabes de crear, fes clic a Configura els permisos.
  2. A la pantalla de permisos de l’empleat, selecciona Crea un conjunt de permisos al menú desplegable Conjunt de permisos.
  3. Introdueix un nom per al conjunt de permisos.
  4. Activa Accés complet per activar tots els permisos o fes servir la quadrícula de permisos per personalitzar el conjunt. Després, fes clic a Continua.
  5. Tria els punts d’accés per especificar els llocs on l’empleat pot accedir a les aplicacions de Square.
    • TPV compartits: permet que l’empleat accedeixi al TPV mitjançant la contrasenya de l’equip, és a dir, que tots els empleats facin servir el mateix codi d’accés de quatre dígits per accedir-hi.
    • TPV mòbil: permet que l’empleat iniciï la sessió a l’aplicació de Square amb la seva adreça electrònica i contrasenya al seu propi dispositiu, de manera que pugui acceptar pagaments des de qualsevol lloc.
    • Tauler de control: permet que l’empleat iniciï la sessió al tauler de control en línia de Square amb la seva adreça electrònica i contrasenya.
  6. Fes clic a Desa.

Nota: l’opció de crear nous conjunts de permisos només està disponible des del tauler de control en línia de Square i no des de l’aplicació.

9a7d263198bd14e1746c28b5f99d9b3d

Invitació per a l’empleat

Un cop hagis creat un empleat, Square li enviarà un correu electrònic o missatge de text per convidar-lo a crear les seves credencials d’inici de sessió per accedir al tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV Square al seu dispositiu personal. Si fa servir Torns Square per gestionar la mà d’obra, també podrà accedir als seus registres d’hores des de l’aplicació de Square per a equips. Si no ha rebut el correu electrònic d’invitació, indica-li que revisi la carpeta de correu brossa. Si escau, l’empleat també pot afegir informació de Gestió de nòmines Square per rebre el seu codi d’accés personal i iniciar la sessió al Tauler de control de Square i a l’aplicació de Square per a equips.

Nota: les invitacions caduquen al cap de 30 dies. Els perfils dels empleats no poden compartir una adreça electrònica o un número de telèfon al mateix compte de Square i la informació de contacte ha de ser única.

Afegeix permisos personalitzats

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip > Empleats. Al perfil d’empleat que acabes de crear, fes clic a Configura els permisos.
  2. A la pantalla de permisos de l’empleat, selecciona Crea un conjunt de permisos al menú desplegable Conjunt de permisos.
  3. Introdueix un nom per al conjunt de permisos.
  4. Activa Accés complet per activar tots els permisos o fes servir la quadrícula de permisos per personalitzar el conjunt. Després, fes clic a Continua.
  5. Tria els punts d’accés per especificar els llocs on l’empleat pot accedir a les aplicacions de Square.
    • TPV compartits: permet que l’empleat accedeixi al TPV mitjançant la contrasenya de l’equip, és a dir, que tots els empleats facin servir el mateix codi d’accés de quatre dígits per accedir-hi.
    • TPV mòbil: permet que l’empleat iniciï la sessió a l’aplicació de Square amb la seva adreça electrònica i contrasenya al seu propi dispositiu, de manera que pugui acceptar pagaments des de qualsevol lloc.
    • Tauler de control: permet que l’empleat iniciï la sessió al tauler de control en línia de Square amb la seva adreça electrònica i contrasenya.
  6. Fes clic a Desa.

Nota: l’opció de crear nous conjunts de permisos només està disponible des del tauler de control en línia de Square i no des de l’aplicació.

9a7d263198bd14e1746c28b5f99d9b3d

Invitació per a l’empleat

Square enviarà una invitació a l’empleat perquè creï el seu propi inici de sessió i així pugui accedir al tauler de control en línia de Square, a l’aplicació de Square per a equips i a l’aplicació de TPV Square des del seu dispositiu personal. La invitació se li pot enviar a l’adreça electrònica o per missatge de text al seu número de telèfon. Tant l’adreça electrònica com el número de telèfon han de ser únics i només es poden fer servir per a aquell perfil d’empleat. Si fas servir Torns Square per gestionar la mà d’obra, també pots accedir als seus registres d’hores des de l’aplicació de Square per a equips. Si l’empleat et diu que no ha rebut la invitació al seu correu electrònic, demana-li que revisi la carpeta de correu brossa i que es torni a subscriure als missatges de Square.

Nota: per crear un perfil d’empleat, cal un número de telèfon o una adreça electrònica. Si tornes a enviar una invitació, s’enviarà a tots els mètodes de contacte registrats per a l’empleat. Els mètodes de contacte dels empleats han de ser únics entre les diferents empreses i les invitacions caducaran al cap de 7 dies de la data d’enviament.

Modifica o elimina un conjunt de permisos

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square, ves a Personal > Equip i selecciona Permisos.
  2. Selecciona un conjunt de permisos i fes-hi les modificacions que vulguis.
  3. Fes clic a Desa. Els canvis que hi facis s’aplicaran a tots els empleats que hi estiguin assignats.
  4. Per eliminar un conjunt de permisos, fes clic a Elimina.

Nota: per poder eliminar un conjunt de permisos, abans cal retirar-ne tots els empleats que hi estiguin assignats.

Configura els permisos de l’equip i el codi d’accés de l’equip

Amb Gestió d’equips també tindràs accés de franc a un únic conjunt de Permisos de l’equip per a tots els empleats. Amb els permisos de l’equip pots fer que tots els empleats facin servir el mateix conjunt de permisos quan accedeixin al TPV Square i al Tauler de control en línia de Square des dels seus propis dispositius. A més, pots configurar un Codi d’accés de l’equip perquè iniciïn la sessió al TPV. Els permisos de l’equip que configuris s’aplicaran al codi d’accés de l’equip, de manera que pots controlar quines accions es poden dur a terme i a quina informació es pot accedir en un TPV compartit.

Recomanem el codi d’accés de l’equip als negocis que no necessiten fer un seguiment de les hores o de les vendes per empleat, o que no concedeixen diferents permisos als diversos membres.

Activa els permisos de l’equip al tauler de control en línia de Square

  1. Ves a Equip > Permisos al tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic a Permisos de l’equip i confirma el nivell d’accés i els permisos. Fes clic a Continua.
  3. Crea una contrasenya de l’equip, o genera’n una a l’atzar, per als empleats que facin servir un TPV compartit. Guarda-la i comparteix-la amb l’equip.
  4. Selecciona els permisos que vols que tinguin tots els empleats. Si un empleat intenta accedir a una àrea que no has seleccionat, per continuar necessitarà el codi d’accés d’un empleat que tingui activats els permisos correctes.
  5. Fes clic a Desa.

Nota: els permisos de l’equip també es poden activar en crear un empleat per primera vegada.

Modifica la contrasenya de l’equip al tauler de control en línia de Square

  1. Ves a Equip > Permisos al tauler de control en línia de Square.
  2. Selecciona Permisos de l’equip.
  3. Crea una contrasenya de l’equip o genera’n una a l’atzar. Guarda-la i comparteix-la amb l’equip.
  4. Fes clic a Desa.

Modifica la contrasenya de l’equip a l’aplicació de TPV Square

  1. Al menú de navegació, ves a Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  2. Toca la contrasenya de l’equip.
  3. Introdueix el codi d’accés del propietari.
  4. Introdueix la nova contrasenya de l’equip i toca Desa.
  5. Comparteix el nou codi d’accés amb l’equip.

Desactiva els conjunts de permisos

Si s’assigna un conjunt de permisos inactiu a un empleat, no tindrà accés a Square. Això pot passar a causa d’una interrupció en la subscripció a Equips Plus o en la subscripció en paquet amb Equips Plus, com ara el pla Plus de Square per a restaurants, el pla Plus de Square per a comerços o el pla Prèmium de Cites Square.

Si s’ha interromput la subscripció a Equips Plus, t’hi pots tornar a subscriure perquè els empleats tornin a tenir accés als permisos. Si no ho vols fer, pots assignar als empleats permisos de l’equip, ja que estan inclosos de franc a Gestió d’equips.

Configura Gestió d’equips a TPV Square

Un cop hagis creat conjunts de permisos i perfils dels empleats, pots activar la Gestió d’equips a l’aplicació de Square.

Activa els codis d’accés al TPV Square

  1. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  2. Activa Permet la contrasenya de l’equip. Nota: per activar aquest permís, cal un codi d’accés del propietari o un codi d’accés complet.
  3. Per defecte, el teu equip només tindrà accés per acceptar pagaments, mentre que per a totes les altres accions caldrà un codi d’accés del propietari. Si vols concedir als empleats permisos com ara tramitar reembossaments o consultar informes, toca Modifica. Se’t dirigirà a Permisos al tauler de control en línia de Square en un navegador mòbil.
  4. Crea una contrasenya de l’equip per als empleats mitjançant un TPV compartit i selecciona a què vols concedir accés.
  5. Toca Desa i torna a l’aplicació de TPV Square.

En aquest moment, qualsevol empleat que faci servir la contrasenya de l’equip podrà acceptar pagaments i accedir a les àrees i funcions del TPV que hagis seleccionat per als permisos de l’equip. Si un empleat necessita accedir a qualsevol àrea restringida o dur a terme una acció restringida, hauràs d’introduir el codi d’accés del propietari amb els permisos correctes activats.

Amb els codis d’accés personals pots demanar als empleats que facin servir un codi d’accés per dur a terme determinades accions. A més, podran iniciar la sessió a l’aplicació de Square, sense adreça electrònica ni contrasenya, en qualsevol dispositiu emparellat amb el punt de venda del negoci. Nota: el conjunt de permisos que has assignat a un empleat està associat al seu codi d’accés personal.

Requisits del codi d’accés a l’aplicació de Square

Un cop els empleats hagin iniciat la sessió, poden acceptar pagaments, que apareixeran al seu informe de vendes individual, així com dur a terme altres accions específiques del seu conjunt de permisos.

  1. A l’aplicació de Square, inicia la sessió amb l’adreça electrònica del propietari o un codi de dispositiu. Si inicies la sessió amb un codi de dispositiu, procura introduir el codi d’accés amb permisos per gestionar la configuració.
  2. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  3. Toca Activa els codis d’accés.
  4. A Demana el codi d’accés, selecciona entre Després de cada venda, Després de tancar la sessió o Quan s’abandoni una venda per cancel·lar un pagament.
  5. Introdueix el codi d’accés per desar aquests canvis.
  6. Selecciona un període d’inactivitat per a l’aplicació de Square.
  7. Toca Tanca la sessió a la part inferior dreta per permetre que els empleats iniciïn la sessió i comencin a acceptar pagaments.

Desactiva les contrasenyes de l’equip a l’aplicació de Square

Un cop hagis activat els codis d’accés a l’aplicació de TPV, pots desactivar-los en qualsevol moment. Nota: desactivar els codis d’accés evitarà que els empleats iniciïn la sessió al TPV amb una contrasenya de l’equip o un codi d’accés personal.

  1. Al menú de navegació, ves a Més > Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  2. Desactiva Permet la contrasenya de l’equip.

Desactiva o torna a activar un empleat

Desactiva un empleat

Si un empleat deixa la feina (sigui de manera temporal o permanent), pots desactivar el seu perfil.

  1. Selecciona un empleat de la llista Empleats del tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic als tres punts per obrir el menú desplegable, selecciona Desactiva l’empleat i confirma la selecció.

Nota: la informació de l’empleat no es perdrà ni s’eliminarà quan el desactivis. El pots tornar a activar en qualsevol moment.

Torna a activar un empleat

  1. A la llista Empleats del tauler de control en línia de Square, fes clic al menú desplegable Estat de l’esquerra i, a continuació, a Inactiu.
  2. Fes clic al nom de l’empleat i, a continuació a Torna a activar l’empleat.
  3. Si vols que l’empleat pugui iniciar la sessió a l’aplicació de Square per acceptar pagaments, fes clic a Modifica a Permisos i selecciona o crea un conjunt de permisos al menú desplegable.
  4. Per permetre que l’empleat iniciï la sessió a l’aplicació de Square amb un codi d’accés, introdueix un codi d’accés personalitzat de 4 dígits o tria Genera per crear-ne un a l’atzar.
  5. Si el conjunt de permisos de l’empleat li permet accedir al tauler de control en línia o a l’aplicació de Square des del seu dispositiu, introdueix l’adreça electrònica que farà servir per iniciar la sessió.

Nota: és important que desis aquesta informació, perquè és el codi d’accés que l’empleat farà servir per accedir a un TPV que tingui activada la Gestió d’equips Square.

Informes

Si actives els permisos de l’equip, podràs fer un seguiment de les vendes quan els empleats facin servir el seu codi d’accés de 4 dígits a l’hora de processar vendes amb Square.

Per consultar l’informe de vendes d’un empleat en concret:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a la Pestanya d’informes i fes clic a Vendes de l’equip.

  2. Selecciona el període i el punt de venda que vols consultar.

  3. Fes clic a Filtra per i després marca Empleat (cobrat per).

  4. Fes clic a Tots els empleats i selecciona empleats concrets.

Registre d'activitat

El Registre de l’activitat del Tauler de control en línia de Square et permet supervisar les accions confidencials realitzades per l’equip, com ara reembossaments, cortesies i anul·lacions, actualitzacions de l’inventari d’articles, canvis a la configuració de propines i descomptes.

Amb la Gestió d’equips pots veure, de manera gratuïta, l’hora i el punt de venda de cada acció efectuada a l’aplicació de Square i a Terminal virtual de Square. Si et passes a Equips Plus, també podràs veure i filtrar accions per empleat. Aquests informes més detallats et permetran consultar quins empleats actualitzen l’inventari, anul·len transaccions i tramiten reembossaments, cortesies i descomptes.

Programa torns amb Gestió d’equips

Torns Square s’integra a la perfecció amb les funcions de Gestió d’equips per posar-t’ho tot més fàcil. A més, t’hi pots subscriure de manera independent per accedir a altres funcions de gestió del personal.

Sabem que tenir una idea clara de la feina del dia a dia i dels costos de la mà d’obra és fonamental per gestionar un negoci. Per això, amb Torns Square pots crear, administrar i publicar horaris per a tu i per a tot el personal. A més, s’integra automàticament amb TPV Square perquè puguis gestionar el dia a dia del personal d’una manera senzilla i còmoda.

Torns Square et permet també assignar percentatges de comissió concrets a cadascun dels empleats en funció de les vendes de serveis o articles. La comissió s’assigna als empleats tenint en compte l’atribució de les vendes i es resumeix a l’informe de les vendes de l’equip.

Aquí tens més informació sobre creació de calendaris amb Torns Square.

No trobes el que necessites?