Crea i gestiona els articles en línia

Descobreix com crear, modificar i importa articles des del Tauler de control de Square. També pots fer servir Square per fes un seguiment de l’inventari.

Configura el tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venedors de Square venen articles per quantitats rodones (com ara roba), mentre que d’altres els venen per pes o longitud. Alguns negocis venen tant una cosa com l’altra.

Per defecte, el tipus d’unitat de cada article nou que creïs serà per article. Quan configuris el tipus d’unitat, podràs triar d’una llista d’unitats predeterminades, com ara grams, centímetres o metres. També podràs optar per afegir una unitat personalitzada, en nombres enters o quantitats decimals.

Pots crear tipus d’unitats tant per al sistema mètric com per al sistema imperial.

Per configurar el tipus d’unitat:

1. Ves a la pàgina d’Articles del Tauler de control en línia de Square > Unitats.

2. Fes clic a Afegeix una unitat > Selecciona la unitat. Pots triar entre seleccionar una unitat predeterminada o crear-ne una de personalitzada.

3. A continuació, configura la precisió de la unitat. Nota: la precisió t’ajuda a fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda de l’article, ja que et permet establir el recompte d’articles fins a centmil·lèsimes (0,00000).

Tingues en compte que cada tipus d’unitat personalitzada ha de tenir un nom únic. Els noms no distingeixen entre majúscules i minúscules.

Els tipus d’unitats es reflectiran en els rebuts dels clients, així com en els informes d’articles i vendes amb Square. Nota: quan actualitzis la unitat, els recomptes d’inventari no canviaran.

Nota: no hi ha manera d’establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitats. Per exemple, no podràs establir un increment, com ara que la quantitat augmenti o disminueixi un 0,5 quan ajustis la quantitat durant el procés de pagament.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

Per modificar o eliminar un tipus d’unitat en línia:

1. Ves a la pàgina d’Articles del Tauler de control en línia de Square > Unitats.

2. Fes clic a una unitat existent. Si actualitzes una unitat personalitzada, veuràs l’opció de canviar-ne el nom i l’abreviatura. També veuràs l’opció per canviar-ne la precisió.

3. Escull l’opció de Desa els canvis o fes clic a Suprimeix per eliminar completament el tipus d’unitat.

Nota: per defecte, si s’assigna un article a un tipus d’unitat que suprimeixes, el nou tipus d’unitat es convertirà en una quantitat per article. A més, si actualitzes un tipus d’unitat, això no ajustarà el recompte d’existències.

Crea articles en línia

Un cop hagis seleccionat els tipus d’unitat, ja podràs començar a configurar la col·lecció d’articles.

1. Ves a Articles al Tauler de control de Square i fes clic a Crea un article a l’extrem superior dret.

2. Emplena la informació de l’article. Si l’article té codi de barres, afegeix l’SKU o l’UPC al camp de l’SKU.

3. Si afegeixes una imatge a l’article*, et recomanem que segueixis les especificacions d’imatge següents:

• Alta resolució

• Format de fitxer PNG o JPG

• Mides quadrades

• Una mida de 720 x 720 píxels

4. Activa la gestió de l’inventari per veure el recompte i les notificacions d’existències d’articles.

5. Fes clic a Desa.

* Recorda: quan afegeixis, actualitzis o eliminis la imatge d’un article, el canvi es veurà reflectit a l’aplicació de Square, al Tauler de control i a Vendes en línia Square. A més, no podràs afegir imatges addicionals a un article.

Modifica o elimina un article

Pots actualitzar un article des de la pàgina Modifica l’article:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a la col·lecció d’articles i selecciona el que vulguis actualitzar.

2. Pots actualitzar el nom de l’article, la categoria, la descripció, el tipus d’unitat, el recompte i les notificacions d’existències o les variants.

3. Escull entre Desa els canvis o Elimina per eliminar un article de la col·lecció.

També pots seleccionar Accions a la part superior dreta i Mostra l’historial d’articles, Mostra l’historial d’existències o Duplica l’article.

Recorda: l’actualització d’un tipus d’unitat per a un article no ajustarà la quantitat de les existències. Per exemple, si tens 10 centímetres de pana i actualitzes el tipus d’unitat de centímetres a metres, els nivells de l’article a l’inventari es reflectiran com a 10 metres a les existències. Per mantenir uns nivells d’inventari precisos, procura ajustar manualment els nivells d’existències després d’actualitzar el tipus d’unitat.

A més, l’historial d’informes i transaccions reflectirà el tipus d’unitat en el moment de la venda. Si vas vendre pana quan tenies el tipus d’unitat configurat en centímetres, un cop actualitzis els metres i completis una venda nova, veuràs tant els centímetres com els metres com a línies separades als informes d’aquest article.

Duplica un article

Pots duplicar un article de la Col·lecció d’articles:

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square.

2. Ves a la col·lecció d’articles seleccionant Articles al menú de l’esquerra.

3. Cerca l’article que vols duplicar i toca els tres punts horitzontals a la dreta.

4. Selecciona Duplica al menú desplegable.

5. S’obrirà l’editor d’articles i s’emplenaran tots els valors de l’article que has duplicat.

6. Fes els canvis que consideris a l’article duplicat i fes clic a Desa.

Marca els articles com a esgotats

Pots marcar un article o una variant com a esgotat, en el cas que no estigui disponible per a la venda. Per fer-ho:

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona les variants o els articles que vulguis marcar com a esgotats.

3. Fes clic a Modifica els detalls de la variant > Gestiona les existències.

4. Activa o desactiva l’opció Marca com a esgotat al punt de venda i en línia.

5. Fes clic a Fet.

Nota: això també etiquetarà l’article o la variant de l’article com a esgotat a Vendes en línia Square.

Programa una reposició automàtica

També pots programar els articles marcats com a Esgotats per reposar-los automàticament. Estableix un dia i hora específics per reposar els articles automàticament o aprofita el tancament del dia per mantenir un recompte d’existències precís i al dia.

Per programar la reposició automàtica:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Articles > Col·lecció d’articles.

2. Selecciona l’article que vols programar.

3. A Variants, fes clic a Recompte d’existències. Nota: si hi ha zero existències, el recompte pot mostrar-se com a Cap o amb un guió.

4. Apareixerà la finestra de Modifica la variant. A Gestiona les existències, activa Marca com a esgotat i Escull el moment per tornar-lo a posar a la venda.

5. Pots optar per mantenir la reposició programada per al final del dia feiner o fer servir el selector de dates per triar una data i hora personalitzades.

6. Selecciona Fet > Desa.

Un cop hagis programat el moment de la reposició automàtica, apareixerà una icona de calendari a la línia Existències sota Variants per a aquest article.

Nota: el tancament del dia es basa en l’horari comercial establert. Per modificar aquests horaris, ves a Compte i configuració > Negoci > Punts de venda.

Crea i gestiona els impostos sobre les vendes

L’impost sobre les vendes hauria d’estar activat per als articles aplicables que vens al teu negoci. Els pots crear i gestionar fàcilment directament des del Tauler de control en línia de Square. Nota: les Comissions de Square es treuen de l’import total de cada transacció, inclosos els impostos i la propina.

Crea un impost sobre les vendes

1. Ves a Compte i configuració al Tauler de control en línia de Square > Negoci > Impostos sobre les vendes.

2. Fes clic a Crea un impost.

3. Tria un punt o punts de venda on aplicar l’impost i fes clic a Fet.

4. Introdueix el nom de l’impost i la quota i fes clic a Tots els articles per aplicar l’impost a tots els articles de la col·lecció, o bé selecciona articles específics.

5. Activa o desactiva Inclou els impostos al preu de l’article, Aplica els impostos als imports personalitzats i Afegeix una regla d’exempció.

6. Fes clic a Desa.

Modifica un impost sobre les vendes

1. Ves a Compte i configuració al Tauler de control en línia de Square > Negoci > Impostos sobre les vendes.

2. Selecciona un impost per obrir la pantalla Modifica l’impost. A partir d’aquí, pots fer les modificacions oportunes.

Quan hagis acabat de fer les modificacions, toca Desa.

Crea categories d’articles en línia

Les categories simplifiquen la col·lecció d’articles i els informes de vendes.

1. Inicia la sessió a Categories al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea una categoria.

3. Posa un nom a la categoria (per exemple: begudes, aliments, joies).

4. Fes clic a Assigna articles i selecciona la casella al costat de cada article que vulguis incloure.

Crea opcions de l’article

Les opcions dels articles t’ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Aquestes opcions es poden tornar a fer servir a la col·lecció d’articles i t’estalvien temps quan afegeixes variants o articles nous.

Crea opcions de l’article

1. A la secció d’Articles del Tauler de control de Square, fes clic a Opcions > Crea un conjunt d’opcions.

2. Introdueix el Nom del conjunt d’opcions i el Nom de visualització.

3. Selecciona el Tipus de conjunt.

4. Introdueix la informació de l’opció > Desa.

Afegeix un conjunt d’opcions a un article

1. A la Col·lecció d’articles, selecciona un article per veure l’opció Modifica l’article.

2. Selecciona Opcions > fes clic a Afegeix opcions.

3. Selecciona el nom d’un conjunt d’opcions d’una llista prèviament creada de Conjunts d’opcions o crea un conjunt d’opcions nou.

4. Un cop hagis escollit els conjunts d’opcions adequats, fes clic a Següent.

5. Revisa les noves variants creades > fes clic a Crea variants per confirmar els canvis.

6. Fes clic a Desa.

Suprimeix els conjunts d’opcions d’un article

1. Quan siguis a Modifica l’article, fes clic als tres punts que hi ha al costat del nom del conjunt d’opcions que vols eliminar > Elimina el conjunt d’opcions.

2. Revisa les variants que vols eliminar i fes clic a Elimina les variants per confirmar-ho

3. Fes clic a Desa.