Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Articles i inventari

Crea i gestiona els articles en línia

En afegir la informació del teu negoci a Square, pots crear, modificar i gestionar els articles de la teva col·lecció d’articles de Square des del Tauler de control. Si els gestiones des del tauler, la major part de la informació dels articles s’actualitzarà en altres plataformes de Square, com ara TPV Square i Vendes en línia Square.

Nota: per crear articles i gestionar-los, a més del Tauler de control, també pots fer-ho des de l’aplicació de Square.

Vols sincronitzar la col·lecció d’articles amb Vendes en Línia Square? Més informació sobre la sincronització d’articles.

Crear articles des del Tauler de control

Per crear articles des de la Col·lecció d’articles al Tauler de control:

 1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles per obrir la teva Col·lecció d’articles de Square.

 2. Fes clic a Crea un article. Nota: tot el procés de creació i modificació d’articles es mostrarà a pantalla completa. Per tornar a la Col·lecció d’articles, fes clic al botó X.

 3. Introdueix informació de l’article, com ara el nom, la categoria i la descripció.

 4. Fes clic a Modifica per afegir un color opcional al mòdul del TPV que t’ajudi a organitzar la pantalla del procés de pagament.

 5. Configura qualsevol de les funcions addicionals següents dels articles.

Opcions

Les opcions dels articles t’ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Aquestes opcions es poden tornar a fer servir en la Col·lecció d’articles, i t’estalvien temps quan afegeixes variants o elements nous. Selecciona Afegeix opcions per afegir opcions al teu article.

Variants

 1. Si l’article té un codi de barres, afegeix el camp del GTIN o l’SKU.
  • GTIN: elNúmero d’article comercial global (GTIN) permet a les empreses identificar els seus articles en qualsevol punt de la cadena de subministrament. Nota: en aquests moments, el GTIN no és compatible amb l’Square Terminal.
  • SKU: les unitats de manteniment d’existències (SKU) són números d’identificació clars i interns que s’assignen a cadascuna de les variants.
 2. Selecciona la unitat per triar entre vendre aquest article en quantitats senceres o amb decimals.
 3. Afegeix un preu o deixa’l en blanc perquè sigui un import variable que pots afegir al procés de pagament.
 4. Si escau, afegeix els nivells d’existències.
 5. Activa les notificacions fent clic a Afegeix una notificació per nivell baix d’existències per fer un seguiment de les existències i rebre una notificació quan en quedin poques.
 6. Si escau, afegeix els costos unitaris i el proveïdor. Nota: aquesta funció forma part del pla Plus de Square per a comerços.

Pots fer clic a Modifica la informació de la variant en qualsevol moment per fer modificacions a la informació, o bé a Afegeix una variant per afegir-ne una de nova.

Conjunts de modificadors

Si necessites opcions personalitzables, com ara ingredients, complements o peticions especials, crea modificadors de l’article.

Atributs personalitzats

Crea atributs personalitzats i enllaça’ls als articles per a afegir més detalls als articles del catàleg i fer-ne un seguiment. Selecciona Afegeix un atribut personalitzat per començar.

Comportament del TPV

L’opció Omet la pantalla amb els detalls al TPV significa que l’article s’afegirà automàticament a la factura del TPV sense mostrar la pantalla de detalls. Si aquest article requereix que seleccionis modificadors o opcions a l’hora de pagar, et recomanem que el desactivis.

Configuració de Vendes en línia Square

La visibilitat dels articles fa referència a la manera amb què un article es mostrarà als teus llocs web a Vendes en línia Square, així com la ubicació. La configuració de visibilitat s’aplicarà als articles en tots els llocs web on estiguin assignats. Per exemple, si marques un article com a Visible, serà visible a tots els llocs web on el venguis.

Les opcions de configuració de visibilitat dels articles que pots fer servir són els següents:

 • Visible: l’article és visible en línia, està disponible per a la compra i es mostrarà a la navegació i als resultats de cerca.
 • Ocult: l’article es pot comprar en línia, però només per a qui hi tingui un enllaç directe (aquesta opció és útil per als articles exclusius).
 • No disponible: l’article no és visible en línia i no es pot comprar (aquesta opció és útil si encara no vols vendre l’article).

També pots actualitzar la visibilitat de diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc des de Vendes en línia Square.

Per personalitzar el temps de preparació d’un article, modifica l’article després de crear-lo. Selecciona Modifica a la secció Tramitació i actualitza el temps de preparació de l’article. D’aquesta manera, se substituirà el temps de preparació del punt de venda per defecte a Vendes en línia Square.

A l’article relacionat amb afegir articles i categories a Vendes en línia Square t’expliquem com consultar i modificar la visibilitat dels articles del lloc web.

Si vens articles que només estan disponibles en dates determinades (per exemple, ofertes especials en època de festes), els clients poden fer una comanda anticipada i recollir aquests articles quan estiguin disponibles.

 1. Pots seleccionar l’article que vols modificar a la Col·lecció d’articles. Ves a la secció de configuració de Vendes en línia Square i activa Ven com a comanda anticipada. Nota: l’opció de comanda anticipada només s’ofereix amb determinats plans de pagament.
 2. Selecciona Modifica les comandes anticipades per triar la data o l’interval de dates en què vols que un article estigui disponible per a la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili. Pots triar una data amb una antelació màxima de 365 dies.
 3. Selecciona Personalitza els horaris de tramitació de les comandes per especificar-ne l’horari dins d’un interval de dates (per exemple: si estableixes la franja horària entre les 10:00 i les 14:00., els clients només podran demanar la recollida o l’entrega de les comandes dins de les hores compreses en aquesta franja, en les dates especificades). Si no marques aquesta opció, s’aplicarà l’horari habitual de recollida a l’establiment del punt de venda.
 4. Introdueix la data per a l’hora límit per fer comandes anticipades: tria una data i una hora a partir de les quals vols deixar d’acceptar comandes per a l’esdeveniment i l’article no estarà disponible per demanar en línia després de la data i hora que indiquis. Els articles que es puguin adquirir en comandes anticipades mostraran el distintiu corresponent al lloc web. Pots fer canvis a l’estat de comanda anticipada de l’article, modificar-ne les dates o la disponibilitat o desactivar l’opció a la pàgina Modifica l’article.

Quan has configurat les comandes anticipades, els clients veuen a la pàgina de l’article en qüestió una notificació amb l’interval de dates de tramitació i l’últim dia en què poden fer la comanda. Un cop afegeixin l’article a la cistella i vagin al procés de pagament, veuran la data i l’hora de la recollida a l’establiment, així com la informació del punt de venda.

Si la comanda del client inclou un article amb les normes estàndard de tramitació de les comandes, a més d’un article amb comanda anticipada, la data de la recollida a l’establiment s’ajustarà a la data de tramitació de la comanda anticipada. En aquest cas, veuran una notificació on se’ls avisa del canvi i, si necessiten recollir un article abans, podran modificar la comanda o fer les comandes per separat.

Procés de pagament en línia

Activa aquesta opció si vols crear un enllaç de pagament o un botó de compra per a aquest article, perquè el puguis fer servir per fer una venda per correu electrònic, a les xarxes socials, al teu web, al blog o a altres llocs.

Nota: si crees diversos articles, pots pujar-los en bloc mitjançant l’importació d’articles.

Configura els tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venedors venen articles per quantitats enteres (com ara peces de roba), mentre que d’altres els venen per pes o longitud. Alguns negocis venen tant una cosa com l’altra.

Per defecte, cada article nou que creïs tindrà el tipus d’unitat per article. Quan configuris el tipus d’unitat, pots triar d’una llista d’unitats predeterminades com ara metres, unces o peus. També pots seleccionar altres unitats, tant del sistema mètric com del sistema imperial. Si en vols més informació, consulta les preguntes freqüents sobre els tipus d’unitat.

Afegeix un tipus d’unitat

Per afegir un tipus d’unitat:

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats.
 2. Fes clic a Afegeix una unitat.
 3. Tria una unitat predeterminada.
 4. Estableix la precisió de la unitat. Això permet fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda de l’article, ja que et permet definir el recompte d’articles fins a les centmil·lèsimes (0,00000).
 5. Fes clic a Desa.

Els tipus d’unitats es reflectiran en els rebuts dels clients, així com en els informes dels articles i vendes a Square.

Nota: cada tipus d’unitat personalitzada ha de tenir un nom únic. Els noms no distingeixen entre majúscules i minúscules.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats.
 2. Fes clic a una unitat existent. Si estàs actualitzant una unitat personalitzada, veuràs l’opció per canviar-ne la precisió.
 3. Desa els canvis o bé fes clic a Elimina per eliminar completament el tipus d’unitat.

Nota: per defecte, si un article està assignat a un tipus d’unitat que has eliminat, el nou tipus d’unitat serà una quantitat per article.

Limitacions del tipus d’unitat

Tingues en compte les limitacions següents a l’hora de gestionar les unitats:

 • L’actualització d’un tipus d’unitat no actualitzarà la quantitat d’existències. És a dir, si tens 10 centímetres (cm)/polzades (polzades) de tela texana en existències i canvies el tipus d’unitat de cm/in a metres (m)/peus (ft), la quantitat de l’article a l’inventari es reflectirà com a 10 m/ft en existències. Per mantenir els nivells d’inventari exactes, assegura’t d’ajustar manualment la quantitat d’existències després d’actualitzar el tipus d’unitat.
 • El teu historial d’informes i transaccions mostrarà el tipus d’unitat en el moment de la venda. Suposem que vens cafè amb el tipus d’unitat establert en unces (oz). Més tard, canvies el tipus d’unitat a grams (g)/lliures (lbs) i completes una altra venda. Si revises un informe per al cafè, veuràs línies separades tant per a oz com per a g/lb.
 • Quan s’utilitzen els tipus d’unitats per fer el seguiment de l’inventari, no és possible que els articles amb una unitat més petita es dedueixin d’una unitat més gran. Per exemple, no és possible establir el tipus d’unitat per al vi com a got de 250 mil·lilitres (ml) i que es dedueixi una ampolla de vi de 750 ml de les existències cada cop que es venen tres copes de 250 ml.
 • No és possible establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitats. Per exemple, no podràs establir un increment (com ara 0,5) que la quantitat ha d’augmentar o disminuir en ajustar la quantitat durant la compra.

Altres accions dels articles

Modifica o elimina un article

Per actualitzar un article:

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, tria un article per actualitzar-ne el nom, la categoria, la descripció, el tipus d’unitat, la quantitat d’existències, les alertes d’existències o les variants.
 2. Desa els canvis o bé fes clic a Elimina per eliminar l’article de la col·lecció.

També pots seleccionar el botó «•••» que hi ha al costat de l’article a la Col·lecció d’articles per modificar-lo o suprimir-lo.

Duplica un article

Per duplicar un article:

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, cerca el que vols duplicar i selecciona el botó «•••».
 2. Fes clic a Duplica en el menú desplegable.
 3. S’obrirà l’editor d’articles i s’emplenaran tots els valors de l’article que has duplicat.
 4. Fes qualsevol canvi a l’article duplicat i fes clic a Desa.

Marca els articles com a esgotats

Pots marcar un article o una variant d’article com a esgotat en el cas que no estigui disponible per a la venda. Per fer-ho:

 1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona els articles o les variants d’articles que vols marcar com a esgotats.
 2. Fes clic a Modifica els detalls de la variant > Gestiona les existències.
 3. Activa o desactiva l’opció Marca com a esgotat al TPV i en línia.
 4. Fes clic a Fet.

Nota: aquesta acció també etiquetarà la variant com a esgotada a qualsevol aplicació de col·laboradors que estigui connectada a Square.

Programa una reposició automàtica

Pots establir que els articles marcats com a esgotats es reposin automàticament. Estableix un dia i hora específics per reposar els articles automàticament o aprofita el tancament del dia per mantenir un recompte d’existències precís i al dia.

Per programar la reposició automàtica:

 1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article que vols programar.
 2. A Variants, fes clic a Recompte d’existències. Nota: si hi ha zero existències, el recompte pot mostrar-se com a Cap o amb un guió.
 3. Apareixerà la finestra de Modifica la variant. A Gestiona les existències, activa Marca com a esgotat i Selecciona una hora per tornar-ho a vendre.
 4. Pots optar per mantenir la reposició programada per al final del dia feiner o fer servir el selector de dates per triar una data i una hora personalitzades.
 5. Fes clic a Fet i després a Desa.

Un cop hagis programat el moment de la reposició automàtica, apareixerà una icona de calendari a la línia Existències sota Variants per a aquest article.

Nota: el final del dia es basa en l’horari comercial establert. Per modificar aquest horari, ves a Compte i configuració > Informació del negoci > Punts de venda.

Modifica i gestiona les imatges dels articles

Per modificar una imatge per a un sol element:

 1. A la Col·lecció d’articles de Square, fes clic sobre l’article que vulguis modificar.
 2. A la imatge, fes clic a Modifica > Canvia la imatge.
 3. Fes clic a Desa quan acabis.

Per gestionar imatges de la biblioteca d’imatges:

 1. A la Col·lecció d’articles de Square , ves a Imatges > Biblioteca d’imatges.
 2. Utilitza les opcions del filtre per especificar o restringir la cerca d’imatges i fes clic a sobre d’aquella que vulguis modificar.
 3. A la finestra Modifica la imatge, pots actualitzar el nom de la imatge, proporcionar un text alternatiu per millorar els resultats de la cerca en línia o assignar articles a la imatge.
 4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Quan afegeixis imatges d’articles, et recomanem les especificacions següents:

 • Alta resolució amb una mida de 2560 x 2560 píxels.
 • Mides quadrades.
 • Els formats d’imatge admesos inclouen fitxers JPG, JPEG, PNG i GIF. Les imatges de 360 ​​graus (fitxers SPIN) o 3D no s’admeten en aquest moment.
 • Una mida de fins a 20 MB, però menys de 500 KB. Aquesta és la mida òptima per a la velocitat de càrrega i la classificació de resultats de cerca en línia.

Nota: quan afegeixes, actualitzes o suprimeixes la imatge d’un article, el canvi es reflecteix a tot Square, incloent-hi el Tauler de control, l’aplicació de Square i Vendes en línia Square.

Si necessites ajuda per fer fotos de qualitat dels articles, l’aplicació Photo Studio de Square et facilita fer fotos de productes d’aspecte professional en uns passos senzills. Aquí t’expliquem com començar a utilitzar l’aplicació Photo Studio de Square.

Crea categories al Tauler de control

Les categories t’ajuden a disposar i a organitzar els articles, fer informes sobre les vendes d’articles i dirigir els articles a impressores específiques.

 1. A la Col·lecció d’articles de Square, ves a Categories.

 2. Fes clic a Crea una categoria.

 3. Posa un nom a la categoria (per exemple: begudes, aliments, calçat).

 4. Fes clic a Desa i assigna els articles i selecciona la casella al costat de cada article que vulguis incloure.

 5. Fes clic a Mou els articles quan hagis acabat.

Gestiona les existències dels articles

La gestió d’inventari de Square et proporciona les eines bàsiques per mantenir un recompte clar de les existències a la teva col·lecció d’articles. Aquí tens més informació sobre com fes un seguiment de l’inventari amb Square.

Nota: si el teu negoci necessita funcions i informes d’inventari avançats, com ara la
gestió del cost unitari dels articles o els informes del cost dels productes venuts, dona una ullada a Square per a comerços.

Crea i gestiona els impostos sobre les vendes

Els articles amb impostos que venguis haurien de tenir activat els impostos sobre les vendes. Els pots crear i gestionar fàcilment directament des del Tauler de control en línia de Square. Aquí tens més informació sobre com configurar els impostos.

Nota: les Comissions de Square es treuen de l’import total de cada transacció, amb impostos i propina inclosos.

Crea i gestiona descomptes

Pots crear i modificar descomptes des del Tauler de control o des de l’aplicació de Square. Aquí tens més informació sobre com es creen i es gestionen els descuentos.

Articles a Vendes en línia Square

Vendes en línia Square és una plataforma robusta que t’ajuda a gestionar el web, els articles, la tramitació de les comandes, els clients i molt més. Pel que fa als articles, la Col·lecció d’articles de Square está vinculada a Vendes en línia Square de diverses maneres.

Genera un web de comandes en línia

A mesura que afegeixes articles a la col·lecció, pots generar automàticament una pàgina de comandes amb Vendes en línia Square per vendre des d’un web, així com des del TPV. Per fer-ho:

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, fes clic a Comandes en línia per fer-te una idea de l’aspecte que tindrà el teu web de comandes en línia.
 2. Fes clic a Configuració del web per crear el lloc web de comandes en línia amb Vendes en línia Square.

Un cop creat, pots navegar per la Vista general de Vendes en línia Square al Tauler de control, per accedir a les diferents funcions dins de Vendes en línia Square, o navegar per l’editor de webs de Vendes en línia Square per crear una pàgina de comandes on els clients puguin comprar els articles en un moment.

Sincronitza els articles amb Vendes en línia Square

La primera vegada que configures Vendes en línia Square al teu compte de Square, els productes de la Col·lecció d’articles se sincronitzaran amb la Vista general de Vendes en línia Square. Un cop estigui feta la configuració inicial, la sincronització continuarà automàticament en segon pla, amb algunes excepcions. Consulta aquesta pàgina sobre la sincronització d’articles de vendes en línia Square per obtenir-ne més informació.

Crea articles directamente a Vendes en línia Square

Si no tens previst vendre físicament amb TPV Square i només tens un negoci en línia, pots crear i gestionar articles directament des de Vendes en línia Square, més que no pas des de la col·lecció d’articles. Gràcies a la sincronització d’articles de Vendes en línia Square, quan s’afegeixi un article directament a Vendes en línia Square, la seva informació sempre se sincronitzarà amb la Col·lecció.

Aquí t’expliquem com crear articles i categories des de Vista general de Vendes en línia Square al Tauler de control. També pots aprendre a crear un article i una categoria directament a l’editor de llocs web de Vendes en línia Square.