Inici>Articles i inventari

Crea i gestiona els articles en línia

Descobreix com crear, modificar i importa articles des del Tauler de control de Square. També pots fer servir Square per a fes un seguiment de l’inventari.

Vols sincronitzar la col·lecció d’articles amb Vendes en Línia Square? Més informació sobre la sincronització d’articles.

Configura el tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venedors de Square venen articles per quantitats rodones (com ara roba), mentre que d’altres els venen per pes o longitud. Alguns negocis venen tant una cosa com l’altra.

Per defecte, el tipus d’unitat de cada article nou que creïs serà per article. Quan configuris el tipus d’unitat, podràs triar d’una llista d’unitats predeterminades, com ara grams, centímetres o metres. També podràs optar per afegir una unitat personalitzada, en nombres enters o quantitats decimals.

Pots crear tipus d’unitats tant per al sistema mètric com per al sistema imperial.

Per configurar el tipus d’unitat:

1. Ves a la pàgina d’Articles del Tauler de control en línia de Square > Unitats.

2. Fes clic a Afegeix una unitat > Selecciona la unitat. Pots triar entre seleccionar una unitat predeterminada o crear-ne una de personalitzada.

3. A continuació, configura la precisió de la unitat. Nota: la precisió t’ajuda a fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda de l’article, ja que et permet establir el recompte d’articles fins a centmil·lèsimes (0,00000).

Tingues en compte que cada tipus d’unitat personalitzada ha de tenir un nom únic. Els noms no distingeixen entre majúscules i minúscules.

Els tipus d’unitats es reflectiran en els rebuts dels clients, així com en els informes d’articles i vendes amb Square. Nota: quan actualitzis la unitat, els recomptes d’inventari no canviaran.

Nota: no hi ha manera d’establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitats. Per exemple, no podràs establir un increment, com ara que la quantitat augmenti o disminueixi un 0,5 quan ajustis la quantitat durant el procés de pagament.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

Per modificar o eliminar un tipus d’unitat en línia:

1. Ves a la pàgina d’Articles del Tauler de control en línia de Square > Unitats.

2. Fes clic a una unitat existent. Si actualitzes una unitat personalitzada, veuràs l’opció de canviar-ne el nom i l’abreviatura. També veuràs l’opció per canviar-ne la precisió.

3. Escull l’opció de Desa els canvis o fes clic a Suprimeix per eliminar completament el tipus d’unitat.

Nota: per defecte, si s’assigna un article a un tipus d’unitat que suprimeixes, el nou tipus d’unitat es convertirà en una quantitat per article. A més, si actualitzes un tipus d’unitat, això no ajustarà el recompte d’existències.

Crea articles en línia

Un cop hagis seleccionat els tipus d’unitat, ja podràs començar a configurar la col·lecció d’articles.

1. Ves a Articles al Tauler de control de Square i fes clic a Crea un article a l’extrem superior dret.

2. Emplena la informació de l’article. Si l’article té codi de barres, afegeix l’SKU o l’UPC al camp de l’SKU.

3. Si afegeixes una imatge a l’article*, et recomanem que segueixis les especificacions d’imatge següents:

• Alta resolució

• Format de fitxer PNG o JPG

• Mides quadrades

• Una mida de 720 x 720 píxels

4. Activa la gestió de l’inventari per veure el recompte i les notificacions d’existències d’articles.

5. Fes clic a Desa.

A continuació, configura les opcions, variants, unitats, menús o atributs personalitzats dels articles.

Afegeix opcions

Afegeix a un article un conjunt personalitzat d’opcions d’articles per crear i agrupar variants. Per exemple, amb un conjunt d’opcions de mida es poden crear variants petites, mitjanes i grans.

1. Selecciona el nom d’un conjunt d’opcions d’una llista creada prèviament o fes clic a Afegeix una opció per crear un conjunt nou.
  2. Introdueix un nom per al conjunt d’opcions. Per exemple, el pots anomenar Colors o Mides de samarreta.
  3. Tria el nom que es mostrarà durant el procés de pagament per a aquest conjunt d’opcions.
  4. Introdueix les variants d’opció.
  5. Fes clic a Següent > Crea una variant.

Modifica les opcions

Tots els conjunts d’opcions apareixeran a la pestanya Opcions del Tauler de control en línia de Square.

Elimina conjunts d’opcions d’un article

1. A Modifica l’article, fes clic al botó ••• que hi ha al costat del nom del conjunt d’opcions que vols eliminar > Elimina el conjunt d’opcions.
  2. Revisa les variants que vols eliminar i fes clic a Elimina les variants per confirmar-ho.
  3. Fes clic a Elimina les variants.

Afegeix variants

1. Si l’article té codi de barres, afegeix el camp del GTIN o l’SKU.
    • GTIN: el número d’article comercial global (GTIN) permet a les empreses identificar els seus articles en qualsevol punt de la cadena de subministrament. Nota: en aquests moments, el GTIN no és compatible amb l’Square Terminal.
    • SKU: les unitats de manteniment d’existències (SKU) són números clars i interns d’identificació que s’assignen a cadascuna de les variants.
  2. Selecciona la unitat per triar entre vendre aquest article en quantitats senceres o amb decimals.
  3. Afegeix un preu o deixa’l en blanc perquè sigui un import variable que pots afegir al procés de pagament.
  4. Si escau, afegeix els nivells d’existències.
  5. Activa les notificacions fent clic a Afegeix una notificació per nivell baix d’existències per fer un seguiment de les existències i rebre una notificació quan en quedin poques.
  6. Si escau, afegeix els costos unitaris i el proveïdor. Nota: aquesta funció forma part del pla Plus de Square per a comerços.

Modifica els detalls de la variant

Per afegir variants addicionals (p. ex., petita, mitjana o gran), fes clic a Modifica els detalls de la variant.

1. Introdueix el nom de la variant.
  2. Introdueix la informació aplicable quant a vendes, existències i atributs personalitzats.
  3. Fes clic a Fet.

Afegeix a la carta

Si has creat una carta amb Square per a restaurants, podràs afegir l’article a la pantalla d’inici del TPV.

Afegeix atributs personalitzats

Crea atributs personalitzats i vincula’ls als articles per ajudar-te a afegir i fer un seguiment de la informació addicional dels articles del catàleg. Per començar:

1. Ves a Articles i comandes > Articles del Tauler de control en línia de Square > fes clic a Atributs personalitzats.
  2. Fes clic a Crea un atribut personalitzat.
  3. Introdueix un nom d’atribut i selecciona entre text, selecció, número o commutació.
  4. Actualitza els valors segons calgui i fes clic a Afegeix.

Comportament del TPV

El commutador Afegeix l’article al compte automàticament vol dir que l’article s’afegirà al compte del TPV de manera automàtica sense mostrar la pantalla d’informació de l’article. Si l’article requereix que seleccionis modificadors o opcions durant el procés de pagament, et recomanem que el desactivis.

Configuració de Vendes en línia Square

La visibilitat dels articles fa referència a la manera amb què un article es mostrarà als teus llocs web a Vendes en línia Square, així com la ubicació. La configuració de visibilitat s’aplicarà als articles a tots els llocs web on estiguin assignats. Per exemple, si marques un article com a Visible, serà visible a cadascun dels llocs web on el venguis.

La configuració de visibilitat dels articles disponibles és la següent:

• Visible: l’article és visible en línia, està disponible per a la compra i es mostrarà a la navegació i als resultats de cerca.
  • Ocult: l’article es pot comprar en línia, però només per a qui hi tingui un enllaç directe (aquesta opció és útil per als articles exclusius).
  • No disponible: l’article no és visible i no es pot comprar en línia (és una opció útil si encara no vols vendre l’article).

També pots actualitzar la visibilitat de diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en grup a Vendes en línia Square.

Pots obtenir més informació sobre com afegir articles i categories a Vendes en línia Square per saber com consultar i modificar la visibilitat dels articles del lloc web.

Procés de pagament en línia

Activa aquesta opció si vols crear un enllaç de pagament o un botó de compra per a aquest article, perquè el puguis fer servir per fer una venda per correu electrònic, a les xarxes socials, al teu lloc web i d’altres opcions.

* Recorda: quan afegeixis, actualitzis o eliminis la imatge d’un article, el canvi es veurà reflectit a l’aplicació de Square, al Tauler de control i a Vendes en línia Square. A més, no pots afegir imatges addicionals a un article.

Modifica o elimina un article

Pots actualitzar un article des de la pàgina Modifica l’article:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a la col·lecció d’articles i selecciona el que vulguis actualitzar.

2. Pots actualitzar el nom de l’article, la categoria, la descripció, el tipus d’unitat, el recompte i les notificacions d’existències o les variants.

3. Escull entre Desa els canvis o Elimina per eliminar un article de la col·lecció.

També pots seleccionar Accions a la part superior dreta i Mostra l’historial d’articles, Mostra l’historial d’existències o Duplica l’article.

Recorda: l’actualització d’un tipus d’unitat per a un article no ajustarà la quantitat de les existències. Per exemple, si tens 10 centímetres de pana i actualitzes el tipus d’unitat de centímetres a metres, els nivells de l’article a l’inventari es reflectiran com a 10 metres a les existències. Per mantenir uns nivells d’inventari precisos, procura ajustar manualment els nivells d’existències després d’actualitzar el tipus d’unitat.

A més, l’historial d’informes i transaccions reflectirà el tipus d’unitat en el moment de la venda. Si vas vendre pana quan tenies el tipus d’unitat configurat en centímetres, un cop actualitzis els metres i completis una venda nova, veuràs tant els centímetres com els metres com a línies separades als informes d’aquest article.

Duplica un article

Pots duplicar un article de la Col·lecció d’articles:

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square.

2. Ves a la col·lecció d’articles seleccionant Articles al menú de l’esquerra.

3. Cerca l’article que vols duplicar i toca els tres punts horitzontals a la dreta.

4. Selecciona Duplica al menú desplegable.

5. S’obrirà l’editor d’articles i s’emplenaran tots els valors de l’article que has duplicat.

6. Fes els canvis que consideris a l’article duplicat i fes clic a Desa.

Marca els articles com a esgotats

Pots marcar un article o una variant com a esgotat, en el cas que no estigui disponible per a la venda. Per fer-ho:

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona les variants o els articles que vulguis marcar com a esgotats.

3. Fes clic a Modifica els detalls de la variant > Gestiona les existències.

4. Activa o desactiva l’opció Marca com a esgotat al punt de venda i en línia.

5. Fes clic a Fet.

Nota: això també etiquetarà l’article o la variant de l’article com a esgotat a Vendes en línia Square.

Programa una reposició automàtica

També pots programar els articles marcats com a Esgotats per reposar-los automàticament. Estableix un dia i hora específics per reposar els articles automàticament o aprofita el tancament del dia per mantenir un recompte d’existències precís i al dia.

Per programar la reposició automàtica:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Articles > Col·lecció d’articles.

2. Selecciona l’article que vols programar.

3. A Variants, fes clic a Recompte d’existències. Nota: si hi ha zero existències, el recompte pot mostrar-se com a Cap o amb un guió.

4. Apareixerà la finestra de Modifica la variant. A Gestiona les existències, activa Marca com a esgotat i Escull el moment per tornar-lo a posar a la venda.

5. Pots optar per mantenir la reposició programada per al final del dia feiner o fer servir el selector de dates per triar una data i hora personalitzades.

6. Selecciona Fet > Desa.

Un cop hagis programat el moment de la reposició automàtica, apareixerà una icona de calendari a la línia Existències sota Variants per a aquest article.

Nota: el tancament del dia va en funció del teu horari comercial establert. Per modificar aquests horaris, ves a Compte i configuració > Negoci > Punts de venda.

Crea i gestiona els impostos sobre les vendes

L’impost sobre les vendes hauria d’estar activat per als articles amb impostos que venguis. Els pots crear i gestionar fàcilment directament des del Tauler de control en línia de Square. Nota: les comissions de Square es treuen de l’import total de cada transacció, incloent-hi els impostos i la propina.

Crea un impost sobre les vendes

1. Ves a Compte i configuració al Tauler de control en línia de Square > Negoci > Impostos sobre les vendes.

2. Fes clic a Crea un impost.

3. Tria un punt o punts de venda on aplicar l’impost i fes clic a Fet.

4. Introdueix el nom de l’impost i la quota i fes clic a Tots els articles per aplicar l’impost a tots els articles de la col·lecció, o bé selecciona articles específics.

5. Activa o desactiva Inclou els impostos al preu de l’article, Aplica els impostos als imports personalitzats i Afegeix una regla d’exempció.

6. Fes clic a Desa.

Modifica un impost sobre les vendes

1. Ves a Compte i configuració al Tauler de control en línia de Square > Negoci > Impostos sobre les vendes.

2. Selecciona un impost per obrir la pantalla Modifica l’impost. A partir d’aquí, pots fer les modificacions oportunes.

Quan hagis acabat de fer les modificacions, toca Desa.

Crea categories d’articles en línia

Les categories simplifiquen la col·lecció d’articles i els informes de vendes.

1. Inicia la sessió a Categories al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea una categoria.

3. Posa un nom a la categoria (per exemple: begudes, aliments, joies).

4. Fes clic a Assigna articles i selecciona la casella al costat de cada article que vulguis incloure.

Crea opcions de l’article

Les opcions dels articles t’ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Aquestes opcions es poden tornar a fer servir a la col·lecció d’articles i t’estalvien temps quan afegeixes variants o articles nous.

Crea opcions de l’article

1. A la secció d’Articles del Tauler de control de Square, fes clic a Opcions > Crea un conjunt d’opcions.

2. Introdueix el Nom del conjunt d’opcions i el Nom de visualització.

3. Selecciona el Tipus de conjunt.

4. Introdueix la informació de l’opció > Desa.

Afegeix un conjunt d’opcions a un article

1. A la Col·lecció d’articles, selecciona un article per veure l’opció Modifica l’article.

2. Selecciona Opcions > fes clic a Afegeix opcions.

3. Selecciona el nom d’un conjunt d’opcions d’una llista prèviament creada de Conjunts d’opcions o crea un conjunt d’opcions nou.

4. Un cop hagis escollit els conjunts d’opcions adequats, fes clic a Següent.

5. Revisa les noves variants creades > fes clic a Crea variants per confirmar els canvis.

6. Fes clic a Desa.

Suprimeix els conjunts d’opcions d’un article

1. Quan siguis a Modifica l’article, fes clic als tres punts que hi ha al costat del nom del conjunt d’opcions que vols eliminar > Elimina el conjunt d’opcions.

2. Revisa les variants que vols eliminar i fes clic a Elimina les variants per confirmar-ho

3. Fes clic a Desa.

Altres eines per als articles

Pots consultar més informació sobre altres funcions de gestió d’articles, com ara crear descuentos i configurar els impostos.