Inici>Articles i categories del web

Crea i gestiona articles des del Tauler de control de Square

A mesura que afegeixis la informació del negoci a Square, podràs crear, modificar i gestionar els articles de la col·lecció des del Tauler de control. D’aquesta manera, la majoria de les dades se sincronitzaran amb la informació d’altres plataformes de Square, com ara el TPV Square i Vendes en línia Square.

Nota: a més de crear i gestionar articles al Tauler de control, pots fer-ho a l’aplicació de Square.

Crea articles al Tauler de control

Per crear articles des de la col·lecció d’articles al Tauler de control:

 1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles per obrir la Col·lecció d’articles de Square.

 2. Fes clic a Crea un article.

 3. Fes clic al menú desplegable Tipus d’article i tria’n un.

 4. Introdueix-ne la informació, com ara el nom, la descripció i una imatge.

 5. Configura les funcions de l’article que vulguis i fes clic a Desa quan acabis.

Funcions de l’article

Aquestes funcions es troben a la pantalla d’informació de l’article en crear-lo o modificar-lo.

Tipus d’articles

Els articles es poden dividir en diversos tipus, com ara:

 • Menjar preparat i begudes: la millor opció per a restaurants o altres establiments de restauració i alimentació. Inclou informació nutricional opcional per als compradors, com ara el recompte de calories, les preferències dietètiques i els al·lèrgens.
 • Articles físics: la millor opció per a articles com ara roba o joies, així com per a aliments no peribles com el vi embotellat.
 • Esdeveniments: et permet vendre entrades per a esdeveniments i incloure-hi els horaris i un enllaç online o una adreça.
 • Articles digitals: et permet vendre fitxers digitals per descarregar, com ara llibres electrònics o cançons, que pots enviar manualment als clients.
 • Donació: els clients podran enviar donacions de fins a un import determinat per a qualsevol causa.
 • Altres: la millor opció per als articles que tramites manualment.

Nota: tingues en compte la informació següent sobre els tipus d’articles.

 • Cada cop que hi afegeixis un tipus nou, es crearan seccions que podràs actualitzar a la pantalla d’informació de l’article. Per exemple, un article de Menjar preparat i begudes inclourà la secció Informació nutricional.
 • Els mètodes de tramitació dels articles no físics (com ara els de les categories Esdeveniments, Articles digitals i Donacions) són diferents i, per tant, s’han de comprar per separat dels articles físics (com ara els de les categories Menjar preparat i begudes i Articles físics).

Imatges dels articles

Pots afegir imatges dels articles a la teva col·lecció en qualsevol moment i proporcionar-los text alternatiu per a SEO. Consulta més informació sobre com pujar imatges a la col·lecció d’articles de Square.

Categorització

Les categories t’ajuden, entre moltes altres coses, a organitzar els articles, generar-ne informes sobre les vendes, enviar-los a impressores concretes i assignar-ne la visibilitat als canals. Fes clic a Selecciona per assignar l’article a categories que ja hagis creat.

Si primer vols crear categories, consulta més informació sobre com crear i gestionar categories d’articles.

Opcions, variants i existències

 • Opcions: les opcions dels articles t’ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Les pots tornar a fer servir a la col·lecció d’articles per estalviar temps en afegir variants o articles nous. Per afegir opcions a l’article, selecciona Afegeix opcions.
 • Variants: pots fer clic a Modifica la informació de la variant en qualsevol moment per modificar-ne les dades o bé a Afegeix per afegir-ne una de nova.
 • Existències: pots gestionar l’inventari amb eines que permeten mantenir un recompte exacte de les existències a la col·lecció d’articles. Per començar, fes clic a Gestiona les existències.

Modificadors

Si necessites opcions personalitzables, com ara guarnicions, complements o peticions especials, crea modificadors d’articles. Selecciona Afegeix per començar.

Atributs personalitzats

Crea atributs personalitzats i vincula’ls als articles del catàleg per afegir-hi informació addicional i fer-ne un seguiment. Selecciona Afegeix per començar.

Comportament durant el procés de pagament

L’opció Omet la pantalla d’informació de l’article implica que, en afegir aquest article a la cistella, se n’aplicarà la primera variant juntament amb els modificadors preseleccionats i no es mostrarà la pantalla.

Configuració online

Des de la col·lecció d’articles de Square pots modificar diversos paràmetres relacionats amb els webs de Vendes en línia Square, com ara la visibilitat i l’assignació, els temps de preparació de les comandes online, el SEO i els enllaços a les xarxes socials, entre d’altres.

Aquestes opcions es trobaran a les seccions següents de la pantalla d’informació de l’article:

 • On es ven
 • Comandes
 • Tramitació
 • Cerca i xarxes socials

Consulta com gestionar la configuració dels articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d’articles.

Subscripcions

Amb les subscripcions de Square, pots fer un seguiment dels plans de subscripció i dels subscriptors, crear i gestionar plans i afegir-hi clients. Al Tauler de control trobaràs informació sobre els primers passos amb les subscripcions.

Links de pagament

Activa aquesta opció si vols crear un enllaç de pagament o un botó de compra per a l’article. Els podràs fer servir per vendre mitjançant el correu electrònic, les xarxes socials, el web, el blog i molt més. Consulta més informació sobre com començar amb Links de pagament Square.

Genera un web de comandes online

A mesura que afegeixis articles a la col·lecció, podràs generar automàticament una pàgina de comandes online amb Vendes en línia Square perquè puguis vendre’ls al web i des del TPV. Per començar:

 1. A la Col·lecció d’articles de Square, fes clic a Comandes online per previsualitzar el web.

 2. Fes clic a Configuració del web per generar-lo amb Vendes en línia Square.

A continuació, podràs dirigir-te a la Vista general de Vendes en línia Square al Tauler de control per accedir a les diverses funcions de Vendes en línia Square o navegar per l’editor de webs de Vendes en Línia Square per crear un web de comandes on els clients puguin comprar els articles ràpidament.

Configura els tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venen els articles per unitats (com ara peces de roba) i d’altres per pes o llargada. També n’hi ha que ofereixen totes dues opcions.

Per defecte, cada article que creïs es configurarà per vendre’l per unitat. En configurar el tipus d’unitat, pots triar opcions de la llista, com ara metres, unces o peus. Podràs seleccionar tipus d’unitats tant del sistema mètric com de l’anglosaxó. Consulta més informació a les preguntes més freqüents sobre els tipus d’unitat.

Afegeix un tipus d’unitat

Per fer-ho:

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats.
 2. Fes clic a Afegeix una unitat.
 3. Tria’n una de predeterminada i
 4. defineix-ne la precisió per fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda dels articles. La precisió pot ser de fins a cent mil·lèsimes (0,00000).
 5. Fes clic a Desa.

Els tipus d’unitat es mostraran als rebuts dels clients, així com als informes dels articles i de les vendes a Square.

Nota: cada tipus d’unitat personalitzat ha de tenir un nom únic, sense distinció entre majúscules i minúscules.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

 1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats
 2. i fes clic a una. Si es tracta d’una unitat personalitzada, podràs canviar-ne la precisió.
 3. Desa els canvis o bé fes clic a Elimina per suprimir-la.

Nota: per defecte, si un article té assignat el tipus d’unitat que vols eliminar, canviarà automàticament a l’opció per article.

Limitacions dels tipus d’unitat

Tingues en compte les limitacions següents a l’hora de gestionar-les:

 • En actualitzar el tipus d’unitat d’un article, no se n’actualitzaran les existències disponibles. Per exemple, si tens 10 centímetres (cm) de tela texana i canvies el tipus d’unitat a metres (m), a l’inventari es mostrarà que hi ha 10 metres disponibles. Perquè els nivells de l’inventari siguin precisos, assegura’t d’ajustar-los manualment si actualitzes el tipus d’unitat.
 • Els informes i l’historial de transaccions reflectiran el tipus d’unitat en el moment de la venda. Suposem que vens cafè en unces (oz). Més tard, canvies la unitat per grams (g) i fas una altra venda. Si consultes un informe, trobaràs files separades tant per a les a unces com per als grams.
 • Quan es fan servir els tipus d’unitat per fer el seguiment de l’inventari, els articles amb una unitat més petita no es poden deduir d’una unitat més gran. Per exemple, no pots triar una copa de 250 ml per al vi i deduir una ampolla de 750 ml cada cop que n’hagis venut tres.
 • Tampoc es poden establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitat. Per exemple, no pots configurar que la quantitat augmenti o disminueixi un valor determinat (com ara 0,5) durant el procés de pagament.

Gestiona els articles

Tard o d’hora, és probable que hagis de gestionar els articles. Aquí t’expliquem com fer-ho.

Modifica o elimina un article

Per fer-ho:

 1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
 2. Fes-hi els canvis i selecciona Desa per acabar, o bé fes clic a Accions > Elimina per esborrar l’article de la col·lecció.

Duplica un article

Per fer-ho:

 1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
 2. Fes clic a Accions > Duplica per fer-ne una còpia.
 3. Fes-hi els canvis que consideris.
 4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Importa articles

Si crees diversos articles, pots pujar-los en bloc per estalviar temps. Consulta més informació sobre com importar articles.

Arxiva articles

Arxivar articles serveix per treure’ls de la col·lecció i evita que es venguin sense haver d’eliminar-los permanentment i que se’n perdin les dades. Mentre els articles estiguin arxivats, no podràs fer-hi cap acció, com ara gestionar-ne les existències o modificar-ne les variants. Consulta més informació sobre com arxivar articles.

Marca els articles com a exhaurits

Pots marcar com a exhaurit un article o una variant si no està disponible. Per començar:

 1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona els articles o les variants que vulguis marcar com a exhaurits.
 2. A Variants, fes clic a Gestiona les existències.
 3. Activa l’opció Marca com a exhaurit al TPV i online i fes clic a Fet.
 4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: amb aquesta acció, la variant també es marcarà com a exhaurida en qualsevol aplicació de col·laboradors que estigui connectada amb Square.

Modifica i gestiona les imatges dels articles

Pots modificar i gestionar les imatges d’articles en qualsevol moment. Consulta més informació sobre com pujar imatges a la col·lecció d’articles de Square.

Crea i gestiona els impostos sobre les vendes

Has d’aplicar impostos sobre les vendes als articles corresponents que venguis. Podràs crear-los i gestionar-los en un no res des del Tauler de control en línia de Square. Consulta més informació sobre com configurar els impostos.

Crea i gestiona descomptes

Pots crear i modificar els descomptes des del Tauler de control o l’aplicació de Square. Consulta més informació sobre com crear i gestionar descomptes.

No trobes el que necessites?