Ajusta les propines i liquida els pagaments

A qui va dirigit aquest article?
Als empleats o gerents de restaurants que fan servir Square per a restaurants amb qualsevol dels seus plans. És útil per a diversos models de servei, com ara restaurants de menjar ràpid o convencionals, cafès, fleques, pastisseries, bars o clubs.

Abans de començar

A la configuració del dispositiu, pots triar si els clients signaran els pagaments al TPV o en un rebut imprès. En el segon cas, s’haurà de registrar i liquidar l’import corresponent al TPV de Square per a restaurants.

Assegura’t d’haver configurat les opcions de propines i pagaments al Tauler de control de Square abans d’acceptar pagaments.

Informació important a l’hora de tancar els comptes i liquidar els pagaments:

• Pots liquidar els comptes oberts manualment. Si no fas, es liquidaran automàticament al cap de 36 hores.

• Un cop tancat un compte, tindràs 36 hores des del moment del pagament per ajustar-ne l’import de la propina i liquidar-lo; en cas contrari, la propina serà de 0 €.

• No pots modificar les propines un cop s’hagin liquidat els pagaments.

Pots consultar els comptes oberts i els pagaments sense liquidar al TPV de Square per a restaurants i al Tauler de control de Square, però només podràs tancar un compte i liquidar un pagament des del TPV.

Liquida els pagaments amb propines al TPV de Square per a restaurants

1. A l’aplicació de TPV de Square per a restaurants, toca Transaccions i, a continuació, la icona de la targeta.

2. Selecciona un pagament i introdueix l’import de la propina. Si fas servir la funció de propina ràpida, selecciona una de les opcions que tinguis activades. Si fas servir la funció de propina normal, hauràs d’introduir-ne l’import manualment a cada pagament.

3. Toca Afegeix > Liquida l’import total.

També pots liquidar un compte obert generant l’informe de tancament del dia.

Consulta els pagaments sense liquidar al Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Informes > Resum de les vendes.

2. A la barra de filtres, selecciona quina de les opcions següents vols consultar: Comptes oberts, Comptes tancats o Tots els comptes.

3. Si tries Comptes oberts o Tots els comptes, podràs consultar les xifres de vendes de tots els pagaments sense liquidar.

L’opció per filtrar per comptes oberts o tancats està disponible a la majoria dels informes del Tauler de control de Square.

Passos següents

Consulta altres maneres de gestionar els comptes del restaurant: