Guia de l’Square Stand

Equip TPV per a qualsevol tipus de negoci

Gestiona l’inventari i els pagaments des de qualsevol lloc amb un dispositiu tot en un

L’Square Stand (2a generació) converteix l’iPad compatible en un punt de venda versàtil, amb pagaments integrats i un procés de pagament intuïtiu i enfocat als clients. Tant si tens un restaurant de servei complet com un comerç de venda al detall, aquest dispositiu de taulell et permetrà acceptar qualsevol mètode de pagament, incloent-hi les opcions sense contacte, com ara Apple Pay, Google Pay o Samsung Pay.

L’Square Stand (2a generació) té dues versions en funció del connector per a iPad: connector Lightning (2a generació, v1) i connector USB-C (2a generació, v2). En aquest article t’ensenyarem a configurar totes dues versions (2a generació), a acceptar-hi pagaments i connectar-hi el hardware i els accessoris compatibles.

Configura el hardware

A. Connecta el hub opcional a la base de l’Square Stand amb el cable USB-C inclòs. El hub et permet connectar altres accessoris amb USB.

B. Per connectar el hub a l’adaptador de corrent, endolla el cable USB-C a l’adaptador de corrent. Si no fas servir el hub, connecta l’adaptador de corrent directament a l’Square Stand.

C. Connecta un extrem del cable a l’adaptador de corrent i l’altre a un endoll.

D. Col·loca l’iPad a l’Square Stand i endolla’l al connector Lightning. Sabràs que està ben posat quan el pestell de seguretat faci un clic. Nota: si fas servir un iPad Air o un model d’iPad Pro compatible amb l’Square Stand (2a generació, v2), insereix l’adaptador inclòs per a iPad Air i Pro a la base de l’Square Stand abans de col·locar l’iPad a l’Square Stand.

Com a pas opcional, també pots Assegura l’Square Stand al taulell.

Insereix o treu l’iPad de l’Square Stand

Has d’anar amb compte a l’hora d’inserir o treure l’iPad de l’Square Stand. Llegeix atentament les instruccions següents per evitar danyar-los.

Per treure l’iPad de l’Square Stand:

1. Localitza un pestell de seguretat elevat que hi ha al costat de la càmera de l’iPad, a l’esquerra.

2. Estira’l i, a continuació, prem-lo cap avall per desconnectar l’iPad.

3. Un cop desenganxat, fes lliscar amb cura l’iPad cap a l’esquerra. Ves amb compte de no treure l’iPad de l’Square Stand abans de desconnectar-lo, ja que el connector es podria danyar.

Configura el software

En primer lloc, descarrega una de les aplicacions de TPV Square a l’iPad. Pots començar amb l’aplicació gratuïta de TPV Square o amb una de les nostres aplicacions especialitzades, com ara Square per a restaurants, Square per a comerços o Cites Square.

Quan hagis descarregat l’aplicació de Square que millor s’adapti al teu negoci, pots crear un compte o iniciar la sessió amb l’adreça electrònica i la contrasenya. Consulta les instruccions que hi ha a continuació per aprendre a fer les accions habituals, com ara crear articles, configurar els impostos i activar descomptes, entre altres.

Crea articles i modificadors

Per crear un article:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Tots els articles.
  2. Toca Crea un article i introdueix-ne la informació corresponent, com ara el nom, el preu o l’SKU.
  3. Toca Desa.

Nota: per canviar l’aspecte dels articles a la pantalla Favorits, mantingues premut un dels quadrats grisos a la pantalla del procés de pagament i toca el botó + per crear un article o descompte, o bé selecciona’n un de la llista.

Més informació sobre com crear articles a l’Square Stand.

Per crear conjunts de modificadors:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Modificadors.
  2. Toca Crea un conjunt de modificadors.
  3. A la pantalla Conjunt de modificadors nou, posa-li un nom, selecciona els articles als quals vols assignar el modificador a Aplica el conjunt i introdueix els noms i els preus dels modificadors a la secció Modificadors.
  4. Toca Desa.

Nota: si vols modificar o afegir diversos articles o modificadors, et recomanem que ho facis des de la secció Articles del Tauler de control en línia de Square. Els canvis que facis al Tauler de control apareixeran immediatament a l’Square Stand.
Més informació sobre com crear conjunts de modificadors per a l’Square Stand.

Configura impostos

Per crear un impost:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament.
  2. Toca Impostos > Afegeix un impost per afegir-ne un.
  3. A la pantalla Impost nou, posa-li un nom i un percentatge, configura els preus dels articles i selecciona a quins articles o serveis vols que s’apliqui l’impost durant el procés de pagament.
  4. Toca Desa.

Crea descomptes

Per crear un descompte:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Descomptes.
  2. Toca Crea un descompte.
  3. A la pantalla Crea un descompte, posa-li un nom i especifica’n el percentatge o l’import. També pots aplicar descomptes després dels impostos.
  4. Toca Desa.
    Més informació sobre com crear descomptes per a l’Square Stand.

Tria les opcions del procés de pagament

Per oferir una experiència personalitzada als clients, pots mostrar-los una pantalla amb el resum de la comanda per article, la propina, la signatura o l’opció de rebre un rebut.

Nota: les opcions del procés de pagament per al TPV de Square per a restaurants es troben a la secció Dispositius del Tauler de control en línia de Square.

Per activar o desactivar la pantalla per al client: (Nota: aquesta opció està activada per defecte).

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament > Pagament.
  2. Per activar la pantalla per al client, assegura’t que estigui seleccionada a la secció Valors predeterminats de la part superior. Si la desactives, a l’inici del procés de pagament es mostrarà un menú perquè el client seleccioni un tipus de pagament.
  3. Si vols incloure un resum per article de la cistella en la pantalla per al client, cerca l’opció Mostra el resum de la comanda i activa-la.

Per activar les propines durant el procés de pagament:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Procés de pagament > Propines.
  2. Activa l’opció Accepta propines i tria si vols mostrar les opcions de propina a la pantalla de la signatura o en una altra.
    Més informació sobre com acceptar propines amb l’aplicació de Square.

Per activar la selecció de rebuts durant el procés de pagament:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament > Rebut.
  2. Activa o desactiva l’opció Omet la pantalla del rebut per triar si vols que es mostri als clients l’opció de rebre un rebut digital un cop hagin introduït la seva adreça electrònica o número de telèfon. El TPV Square ometrà aquesta pantalla per defecte, perquè el procés de pagament sigui al més ràpid possible.

Per activar els requisits del codi d’accés per a determinades opcions del procés de pagament:

Si vols fer servir funcions de seguretat addicionals a l’Square Stand (2a generació), pots activar els permisos de l’equip de forma gratuïta. Amb la funció de permisos de l’equip es demanarà un codi d’accés per dur a terme determinades accions, com ara cancel·lar una venda o canviar el mètode de pagament que es mostra a la pantalla per als clients.

Es pot activar directament a l’aplicació de TPV Square i de Cites Square. Square per a comerços aplicarà automàticament els permisos definits a l’aplicació de TPV Square. Per aplicar aquesta funció a Square per a comerços, descarrega l’aplicació de TPV Square i segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i activa els permisos de l’equip.
  2. A l’aplicació de TPV Square o de Cites Square: Toca Més > Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  3. Activa l’opció Codis d’accés.
  4. A Demana un codi d’accés, activa les opcions que corresponguin: Després de cada venda, Per cancel·lar una venda o Per sortir de la pantalla de pagament per al client.

Per activar-los a Square per a restaurants:

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i activa els permisos de l’equip.
  2. Fes clic a Configuració > Gestió de dispositius > TPV > Dispositius TPV.
  3. Selecciona Square Stand.
  4. Desplaça’t a Gestió d’equips i activa l’opció Bloqueja el TPV en sortir de la pantalla de pagament per al client a la secció Opcions del codi d’accés.
  5. Fes clic a Desa.

Un cop fet, caldrà un codi d’accés per canviar el mètode de pagament després que hagis començat una transacció amb targeta de crèdit i estiguis a punt d’oferir l’Square Stand al client.

Gestiona els punts de venda

Per crear un punt de venda:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Compte i configuració > Negoci > Punts de venda.
  2. Fes clic a Crea un punt de venda i introdueix la informació corresponent, com ara el nom, l’adreça, el logotip del negoci o l’horari comercial. A continuació, toca Desa.

Per accedir al punt de venda nou, tanca la sessió del compte del TPV  Square i torna-la a iniciar amb la mateixa adreça electrònica i contrasenya. Hauries de poder seleccionar el punt de venda nou. Consulta més informació sobre com gestionar diversos punts de venda amb el TPV Square.

Per gestionar punts de venda mitjançant els codis dels dispositius:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Compte i configuració > Negoci > Dispositius.
  2. Fes clic a Crea un dispositiu, introdueix un àlies per a l’Square Stand i selecciona el punt de venda corresponent.
  3. Fes clic a Crea.

Pots enviar el codi del dispositiu per missatge de text o correu electrònic. Aquest codi estarà associat al punt de venda corresponent i es podrà fer servir per iniciar la sessió al compte que té associat en comptes de fer servir una adreça electrònica i contrasenya. Consulta més informació sobre els codis de dispositiu i com funcionen amb els punts de venda del teu negoci.

Com consultar i personalitzar els informes

Aquí trobaràs més informació sobre com consultar i personalitzar els informes des del Tauler de control en línia de Square o l’aplicació de TPV Square.

Accedeix a la informació de l’Square Stand

A la pàgina d’informació de l’Square Stand trobaràs un resum pràctic de l’estat del dispositiu i els accessoris USB, com ara impressores, lectors de codis de barres o lectors de targetes.

Toca cadascun dels components per consultar-ne informació important, com ara el número de sèrie o la versió del software, per si has de contactar amb el servei d’atenció al venedor. També pots reiniciar l’Square Stand des d’aquesta pàgina.

Per començar:

1. Un cop l’iPad estigui a la base de l’Square Stand, ves a la configuració de l’aplicació de TPV a l’iPad.
  2. Toca Hardware > Square Stand a la secció El meu hardware. En aquesta pàgina podràs consultar un resum dels dispositius connectats i reiniciar el dispositiu.
  3. Toca Demana ajuda i, a continuació, Detalls del dispositiu per consultar-ne informació detallada, com ara el número de sèrie i la versió del software.

Accessoris de hardware

L’Square Stand és compatible amb accessoris amb USB, Bluetooth i hardware de xarxa, com ara caixes d’efectiu, impressores de rebuts, lectors de codis de barres i balances. Consulta més informació sobre com Connecta components recomanats per a l’Square Stand.

Vincula l’Square Stand amb altre hardware de Square

El lector de targetes amb xip, sense contacte o PIN integrat a l’Square Stand és la solució perfecta per a la majoria de negocis. Tanmateix, si vols acceptar pagaments a més distància o afegir-hi una pantalla per pagar, pots personalitzar la configuració vinculant l’Square Stand amb un dels components següents.

Square Reader

Square Reader Esquerra: Square Reader (1a generació) amb el Suport per a l’Square Reader (es venen per separat).
Dreta: Square Reader (2a generació) amb el Suport Bosstab per a l’Square Reader (es venen per separat).

Connectar un Square Reader per rebre pagaments a distància és molt senzill. Només cal connectar el cable USB (o el Suport per a l’Square Reader (1a generació) opcional) al hub USB de l’Square Stand. També pots vincular l’Square Reader sense fils, mitjançant una connexió Bluetooth de baix consum. Un cop el lector es connecti a l’Square Stand, s’activarà automàticament durant el procés de pagament de la pròxima venda.

Funcions:

• Targetes amb xip i PIN
  • Targetes sense contacte
  • Apple Pay, Google Pay
  • Sense fil
  • Bateria recarregable
  • Suport opcional

Square Terminal

Square Terminal

L’Square Terminal és un producte independent que es pot emparellar i fer servir com a segona pantalla de l’Square Stand. Amb l’Square Terminal, pots acceptar tota mena de pagaments: targetes de banda magnètica, targetes amb xip i PIN, targetes sense contacte, Apple Pay i Google Pay. Només cal emparellar el terminal amb l’Stand a través d’una connexió sense fil, enviar una venda al terminal i que el client completi el pagament.

Funcions:

• Targetes de banda magnètica
  • Targetes amb xip i PIN
  • Targetes sense contacte
  • Apple Pay, Google Pay
  • Connexió sense fil o Ethernet
  • Bateria recarregable
  • Segona pantalla per a l’ús a distància del client
  • El TPV queda com a independent si no s’emparella amb l’Stand
  • Impressora de rebuts

Mira el vídeo per aprendre a connectar l’Square Terminal amb l’Stand.

Nota: si fas servir l’Square Terminal amb l’Square Stand (2a generació), et recomanem que desactivis la pantalla orientada al comprador per facilitar el pagament al Terminal. Per fer-ho, toca Més > Configuració > Pagament i activa «Tots els tipus de pagament» com a visualització per defecte. Aquí t’expliquem com identificar el teu Square Stand.

Comença a fer servir l’Square Stand

Quan acabis de configurar l’Square Stand nou, ja podràs començar a acceptar pagaments!

L’Square Stand et permetrà fer-ho tot, des de processar una venda en un moment fins a revisar un informe de transaccions d’un període específic.

Accepta pagaments

Pagaments amb xip i sense contacte amb l’Square Stand S3

1. A la pantalla del procés de pagament, introdueix l’import que vulguis, afegeix un article de la col·lecció o de la pàgina de favorits, o bé fes servir un lector de codi de barres per escanejar l’UPC/SKU de l’article.
  2. Toca Cobra i gira l’Square Stand cap al client.
  3. El client podrà fer el pagament amb una targeta amb xip o sense contacte, o bé fer servir el seu dispositiu intel·ligent. Un cop finalitzada la venda, també podrà introduir les seves dades si vol que se li enviï un rebut per correu electrònic o missatge de text.

Consulta més informació sobre com acceptar pagaments amb l’Square Stand i les preguntes més freqüents sobre comissions i pagaments.

Afegeix clients a una venda

1. A la pantalla del procés de pagament, toca Afegeix un client quan revisis la venda.
  2. Selecciona un client del directori o toca Crea un client per afegir-ne un.
  3. Al perfil del client del directori (sigui nou o no), toca Afegeix a la venda.
  4. Toca Cobra per completar la venda com de costum.

Consulta més informació sobre com gestionar el directori de clients des del Tauler de control en línia de Square.

Revisa l’historial de transaccions

1. A l’aplicació de Square, toca Més i, a continuació, Transaccions.
  2. Revisa l’historial de transaccions per ordre cronològic o fes servir la barra de cerca per localitzar transaccions per número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes o nom de l’article.

Un cop hagis trobat la transacció en qüestió, podràs tramitar un reembossament, tornar a enviar un rebut i molt més. També podràs consultar informació sobre la transacció en general, com ara els articles venuts, el mètode de pagament utilitzat i els clients involucrats.

Consulta més informació sobre com revisar l’historial de transaccions des del Tauler de control en línia de Square.

Resolució de problemes

Pots consultar els articles d’ajuda següents si tens cap problema amb l’Square Stand.