Guia de l’Square Stand

Equip TPV per a qualsevol tipus de negoci

Gestiona l’inventari i els pagaments des de qualsevol lloc amb un dispositiu tot en un

L’Square Stand converteix el teu iPad compatible en un TPV versàtil que ofereix un procés de pagament intuïtiu i enfocat als clients, a més dels pagaments integrats. Tant si tens un restaurant de servei complet com si tens una botiga al detall, aquest dispositiu, que pots col·locar al teu taulell, és compatible amb qualsevol mètode amb què vulguin pagar els teus clients, incloses les opcions sense contacte com ara Apple Pay, Google Pay o Samsung Pay.

Configura els components

1. Connecta el hub opcional a la base de l’Stand amb el cable USB-C inclòs. El hub et permet connectar altres accessoris amb USB.

2. Connecta el hub a l’adaptador de corrent endollant el cable USB-C a l’adaptador de corrent. Si no fas servir el hub, connecta l’adaptador de corrent directament a l’Stand.

3. Connecta una punta del cable a l’adaptador de corrent i l’altra punta a un endoll.

4. Col·loca l’iPad a l’Stand i connecta’l al connector Lightning. Sabràs que està ben connectat quan el pestell de seguretat faci un clic.

Tingues en compte que pots treure l’iPad de l’Stand estirant-lo i prement cap avall el pestell de seguretat que hi ha al costat de la càmera de l’iPad. L’iPad quedarà desconnectat i el podràs enretirar fàcilment.

Com a pas opcional, també pots Assegura l’Square Stand al taulell.

Treu l’iPad de l’Square Stand

Has d’anar amb compte a l’hora de treure l’iPad de l’Square Stand. Llegeix atentament les instruccions següents per evitar danys a l’iPad o a l’Stand.

Per treure l’iPad de l’Square Stand:

1. Localitza un pestell de seguretat (amb relleu) que hi ha al costat de la càmera de l’iPad, a l’esquerra.

2. Estira el pestell de seguretat i, a continuació, prem-lo cap avall per desconnectar l’iPad.

3. Un cop desbloquejat, llisca amb cura l’iPad cap a l’esquerra. Ves amb compte de no treure l’iPad de l’Stand abans de desconnectar-lo, ja que això podria danyar el connector.

Configura el programari

En primer lloc, descarrega una de les aplicacions de TPV Square al teu iPad. Pots començar amb l’aplicació gratuïta de TPV Square o amb una de les nostres aplicacions especialitzades, com ara Square per a restaurants, Square per a comerços o Cites Square.

Un cop hagis descarregat l’aplicació de Square més adequada per al teu negoci, pots crear un compte nou o iniciar la sessió amb la teva adreça electrònica i contrasenya. Consulta les instruccions següents per obtenir més informació sobre les accions habituals, com ara crear articles i descomptes, configurar impostos, i molt més.

Crea articles i modificadors

Per crear un article:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Tots els articles.
  2. Toca Crea un article i introdueix-ne la informació corresponent, com ara el nom, el preu o l’SKU.
  3. Toca Desa.

Nota: per canviar l’aspecte amb què els articles es mostren a la pantalla Favorits, mantingues premut un dels quadrats grisos a la pantalla del procés de pagament i toca el botó + per crear un article o descompte, o bé selecciona’n un de la llista.

Més informació sobre com crear articles a l’Square Stand.

Per crear conjunts de modificadors:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Modificadors.
  2. Toca Crea un conjunt de modificadors.
  3. A la pantalla Conjunt de modificadors nou, posa-li un nom, selecciona els articles als quals vols assignar el modificador a Aplica el conjunt i introdueix els noms i els preus dels modificadors a la secció Modificadors.
  4. Toca Desa.

Nota: si vols modificar o afegir diversos articles o modificadors, et recomanem que ho facis a través del tauler de control en línia de Square, a Articles. Els canvis que facis al Tauler de control apareixeran immediatament a l’Square Stand.
Més informació sobre com crear conjunts de modificadors a l’Square Stand.

Configura impostos

Per crear un impost:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament.
  2. Toca Impostos > Afegeix un impost per afegir-ne un.
  3. A la pantalla Impost nou, posa-li un nom i un percentatge, configura els preus dels articles i selecciona a quins articles o serveis vols que s’apliqui l’impost durant el procés de pagament.
  4. Toca Desa.

Crea descomptes

Per crear un descompte:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Articles > Descomptes.
  2. Toca Crea un descompte.
  3. A la pantalla Crea un descompte, posa-li un nom i especifica’n el percentatge o l’import. També pots aplicar descomptes després dels impostos.
  4. Toca Desa.
    Més informació sobre com crear descomptes per a l’Square Stand.

Tria les opcions per al procés de pagament

Pots personalitzar el procés de pagament per als clients triant si vols activar la pantalla per al client, perquè puguin veure un resum desglossat de la comanda, la propina, la signatura o la selecció de rebuts.

Nota: pots trobar les opcions del procés de pagament per al TPV de Square per a restaurants a Dispositius, al tauler de control en línia de Square.

Per activar o desactivar la pantalla per al client: (Nota: aquesta opció està activada per defecte).

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament > Pagament.
  2. Per activar la pantalla per al client, assegura’t que estigui seleccionada a la secció Valors predeterminats, a la part superior. Si decideixes desactivar aquesta opció, el procés de pagament començarà amb un menú perquè el negoci seleccioni un tipus de pagament.
  3. Si vols incloure un resum desglossat de la cistella a la pantalla per al client, cerca l’opció Mostra el resum de la comanda i activa-la.

Per activar les propines durant el procés de pagament:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Procés de pagament > Propines.
  2. Activa l’opció Accepta propines i tria entre mostrar les opcions de propina a la pantalla de signatura o en una altra.
    Més informació sobre com acceptar propines amb l’aplicació de Square

Per activar la selecció de rebuts durant el procés de pagament:

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Configuració > Procés de pagament > Rebut.
  2. Activa o desactiva l’opció Omet la pantalla del rebut per triar si vols que els clients vegin l’opció de rebre un rebut digital un cop hagis introduït la seva adreça electrònica o número de telèfon. El TPV Square ometrà aquesta pantalla per defecte, perquè el procés de pagament sigui el més ràpid possible.

Per activar els requisits del codi d’accés per a determinades opcions del procés de pagament:

Si vols fer servir funcions de seguretat addicionals a l’Square Stand (2a generació), pots activar els permisos de l’equip de forma gratuïta. Amb la funció de permisos de l’equip es demanarà un codi d’accés per dur a terme determinades accions, com cancel·lar una venda o canviar el mètode de pagament que es mostra a la pantalla per als clients.

Es pot activar directament a l’aplicació de TPV Square i a l’aplicació de Cites Square. Square per a comerços aplicarà automàticament els permisos establerts a l’aplicació de TPV Square. Per aplicar aquesta funció a Square per a comerços, descarrega l’aplicació de TPV Square i segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i activa els permisos de l’equip.
  2. A l’aplicació de TPV Square o de Cites Square: Toca Més > Configuració > Seguretat > Codis d’accés.
  3. Activa els codis d’accés.
  4. A Demana un codi d’accés, activa els que corresponguin: Després de cada venda, Per cancel·lar una venda, Per sortir de la pantalla de pagament per al client.

Per activar-los per a Square per a restaurants:

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i activa els permisos de l’equip.
  2. Fes clic a Configuració > Gestió de dispositius > TPV > Dispositius TPV.
  3. Selecciona Square Stand.
  4. Desplaça’t a Gestió d’equips i activa l’opció Bloqueja el TPV per sortir de la pantalla de pagament per al client a Opcions de codi d’accés.
  5. Fes clic a Desa.

Un cop fet, caldrà un codi d’accés per canviar el mètode de pagament després que hagis començat una transacció amb targeta de crèdit i estiguis a punt d’oferir l’Square Stand al client.

Gestiona els punts de venda

Per crear un punt de venda:

1. Al tauler de control en línia de Square, ves a Compte i configuració > Negoci > Punts de venda.
  2. Fes clic a Crea un punt de venda i introdueix la informació corresponent, com ara el nom, l’adreça, el logotip del negoci o l’horari comercial. A continuació, toca Desa.

Per accedir al punt de venda nou, tanca la sessió del compte del TPV  Square i torna-la a iniciar amb la mateixa adreça electrònica i contrasenya. Hauries de trobar-hi l’opció de seleccionar el punt de venda nou. Consulta més informació sobre com gestionar diversos punts de venda amb el TPV Square.

Per gestionar punts de venda mitjançant els codis dels dispositius:

1. Al tauler de control en línia de Square, ves a Compte i configuració > Negoci > Dispositius.
  2. Fes clic a Crea un dispositiu, introdueix un àlies per a l’Square Stand i selecciona el punt de venda corresponent.
  3. Fes clic a Crea.

Pots enviar el codi del dispositiu per missatge de text o correu electrònic. Aquest codi estarà associat al punt de venda corresponent i es podrà fer servir per iniciar la sessió al compte que té associat en comptes de fer servir una adreça electrònica i contrasenya. Consulta més informació sobre els codis de dispositiu i com funcionen amb els punts de venda del teu negoci.

Com mostrar i personalitzar els informes

Aquí tens més informació sobre com consultar i personalitzar els informes des del tauler de control en línia de Square o des de l’aplicació de TPV Square.

Accedeix a la informació de l’Square Stand

A la pàgina d’informació de l’Square Stand trobaràs un resum pràctic de l’estat actual del dispositiu, així com dades sobre els accessoris USB, com ara impressores, lectors de codis de barres o lectors de targetes.

Toca cadascun dels components per consultar-ne informació important, com ara el número de sèrie i la versió del programari, que et pot ser d’utilitat si has de contactar amb el servei d’atenció al venedor. També pots reiniciar l’Square Stand des d’aquesta pàgina.

Per començar:

1. Un cop l’iPad estigui a la base de l’Square Stand, ves a la configuració de l’aplicació de TPV a l’iPad.
  2. Toca Components > Square Stand a Els meus components. En aquesta pàgina podràs consultar un resum dels dispositius connectats i reiniciar el component.
  3. Toca Demana ajuda i, a continuació, Detalls del dispositiu per veure’n la informació detallada, com ara el número de sèrie i la versió del programari.

Accessoris per als components

L’Square Stand és compatible amb accessoris amb USB, Bluetooth i components de xarxa, com ara caixes d’efectiu, impressores de rebuts, lectors de codis de barres i balances. Més informació: Connecta components recomanats per a l’Square Stand.

Emparella l’Stand amb altres components de Square

El lector de targetes amb xip o sense contacte integrat a l’Square Stand és la solució perfecta per a la majoria de negocis. No obstant això, si vols acceptar pagaments a distància o afegir-hi una pantalla per pagar, pots emparellar l’Stand amb algun dels components següents.

Square Reader

Square Reader Esquerra: Square Reader (1a generació) amb el Suport per a l’Square Reader (es venen per separat).
Dreta: Square Reader (2a generació) amb el Suport Bosstab per a l’Square Reader (es venen per separat).

Connectar un Square Reader per rebre pagaments a distància és molt senzill. Només cal connectar el cable USB (o el Suport per a l’Square Reader (1a generació) opcional) al hub USB de l’Square Stand. També pots vincular l’Square Reader sense fils, mitjançant una connexió Bluetooth de baix consum. Un cop el lector es connecti a l’Square Stand, s’activarà automàticament durant el procés de pagament de la pròxima venda.

Funcions:

• Targetes amb xip i PIN
  • Targetes sense contacte
  • Apple Pay, Google Pay
  • Sense fil
  • Bateria recarregable
  • Suport opcional

Square Terminal

Square Terminal

L’Square Terminal és un producte independent que es pot emparellar i fer servir com a segona pantalla de l’Square Stand. Amb l’Square Terminal, pots acceptar tota mena de pagaments: targetes de banda magnètica, targetes amb xip i PIN, targetes sense contacte, Apple Pay i Google Pay. Només cal emparellar el terminal amb l’Stand a través d’una connexió sense fil, enviar una venda al terminal i que el client completi el pagament.

Funcions:

• Targetes de banda magnètica
  • Targetes amb xip i PIN
  • Targetes sense contacte
  • Apple Pay, Google Pay
  • Connexió sense fil o Ethernet
  • Bateria recarregable
  • Segona pantalla per a l’ús a distància del client
  • El TPV queda com a independent si no s’emparella amb l’Stand
  • Impressora de rebuts

Mira el vídeo per aprendre a connectar l’Square Terminal amb l’Stand.

Nota: si fas servir l’Square Terminal amb l’Square Stand (2a generació), et recomanem que desactivis la pantalla orientada al comprador per facilitar el pagament al Terminal. Per fer-ho, toca Més > Configuració > Pagament i activa «Tots els tipus de pagament» com a visualització per defecte. Aquí t’expliquem com identificar el teu Square Stand.

Comença a fer servir l’Square Stand

Quan acabis de configurar el nou Square Stand, ja podràs començar a acceptar pagaments!

L’Square Stand et permet fer un munt de coses, tant si es tracta de processar ràpidament el pagament d’un dels teus clients com de consultar els informes de transaccions d’un període de temps concret.

Acceptació de pagaments

S3 Stand Tap and Dip Payments

1. A la pantalla de Procés de pagament, introdueix un altre import, afegeix un article de la Col·lecció o de la pàgina de Preferits, o fes servir un lector de codi de barres per escanejar l’UPC/SKU de l’article.
  2. Toca Cobra i gira l’Square Stand cap al client.
  3. El client pot tocar o inserir la targeta a l’Square Stand o fer servir el seu dispositiu intel·ligent per fer un pagament sense contacte. També pot introduir la seva informació després de la venda per rebre el rebut per correu electrònic o per missatge de text.

Més informació sobre acceptar pagaments amb l’Square Stand i comissions i pagaments FAQ.

Nota: l’Square Reader integrat a l’Square Stand (2a generació) només funciona si l’Square Stand està connectat amb un USB-C.

Com afegeixo clients a una venda

1. A la pantalla del Procés de pagament, toca Afegeix un client quan revisis la venda.
  2. Tria un client existent del directori o toca Crea un client per afegir-ne un.
  3. Al perfil d’un client ja existent al directori o d’un nou client, toca Afegeix a la venda.
    Toca Cobra per finalitzar la venda amb normalitat.

Més informació sobre com gestionar el Directori de clients mitjançant el Tauler de control en línia de Square.

Revisió de l’historial de transaccions

1. A l’aplicació de Square, toca Més i després toca Transaccions.
  2. Revisa l’historial de transaccions per ordre cronològic o fes servir la barra de cerca per localitzar transaccions en funció del número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes i/o nom de l’article.

Quan hagis localitzat la transacció en qüestió, pots fer-hi accions, com ara tramitar un reembossament o tornar a enviar un rebut. També tindràs estadístiques sobre la transacció, que inclouran els articles venuts, el mètode de pagament utilitzat i els clients associats a la transacció.

Més informació sobre la revisió de l’historial de transaccions mitjançant el Tauler de control en línia de Square.

Pregunta a la comunitat Square

La Comunitat Square en línia és un altre recurs útil per trobar respostes a preguntes habituals sobre l’ús de Square i una oportunitat per consultar temes que et preocupin. Quan fas una pregunta a la Comunitat, el propietari d’un altre negoci pot respondre-la compartint la seva experiència, o també pot ser que un membre de l’equip de la Comunitat es posi en contacte amb tu per ajudar-te.

També pots subscriure’t a Novetats de productes per conèixer les funcions i eines més recents de Square per al teu negoci.

Resoldre problemes amb l’Stand

Si tens cap problema amb l’Square Stand, aquí tens alguns articles que et poden ser d’ajuda.