Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Tramitació de les comandes en línia

Comandes d’autoservei obertes amb Vendes en línia Square

Nota: per activar les comandes d’autoservei, has de canviar el pla del web de Vendes en línia Square.

Amb l’opció de fer comandes en persona sense contacte gràcies a les Comandes d’autoservei a través de Vendes en línia Square, pots incrementar la seguretat i l’eficiència dels processos de compra a l’establiment alhora que ofereixes als clients una experiència millorada. Quan un client fa una comanda, pot optar per deixar-la oberta, cosa que li permetrà seguir demanant articles mentre sigui al local. Tot i que haurà d’introduir la informació de pagament per endavant, no caldrà que faci el pagament fins que se’n vagi. Quan les comandes obertes estan desactivades, en canvi, el client haurà d’anar pagant cada comanda una per una.

T’expliquem alguns avantatges de les comandes obertes:

 • Una experiència millorada per al client: els clients poden continuar demanant articles dins de la mateixa comanda sense haver d’introduir la informació de pagament una vegada rere l’altra. Només veuran un càrrec a l’extracte bancari.

 • Augmenta l’import mitjà de les comandes: quan fer comandes és tan senzill, és més probable que els clients continuïn demanant. Amb aquesta funció, alguns venedors han vist un augment de fins al 42 % en l’import mitjà de les comandes.

 • Conserva els marges de benefici: quan els clients continuen demanant dins de la mateixa comanda, en comptes de fer transaccions separades, només pagues la comissió estàndard per transacció una vegada.

 • Les propines augmenten: amb les comandes obertes, els clients tanquen la comanda i donen la propina al final, no abans que s’hagi completat la comanda. Així, s’incrementa la probabilitat de rebre propines més altes.

 • Redueix les sortides sense pagar: si un client marxa sense pagar, es farà un càrrec a la targeta prèviament autoritzada automàticament 2 hores després de l’últim article demanat a la comanda.

Per poder-te preparar millor per a les tasques d’autoservei, consulta les pràctiques recomanades per a les comandes d’autoservei amb Vendes en línia Square.

Activa les comandes obertes

Després de configurar les comandes d’autoservei, pots activar les comandes obertes seguint aquests passos:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Comandes d’autoservei.

 2. Selecciona Modifica al punt de venda en qüestió.

 3. Habilita l’opció Activa les comandes obertes.

Quan els clients que venen en grup fan una única comanda entre tots i la deixen oberta, només pagaràs una comissió per transacció per a tota la visita, en comptes de pagar-ne diverses. Així doncs, les comandes obertes fan que el procés de fer comandes sigui molt més senzill, tant per a tu com per als clients.

Experiència del client

A continuació pots revisar l’experiència dels clients amb les comandes d’autoservei obertes:

 1. Tot comença quan el client escaneja el teu codi QR. Un cop ha seleccionat els articles i ha introduït el número de la targeta, pot triar si vol deixar la comanda oberta.

 2. El client rep un missatge de text on se li confirma la comanda. En aquest moment, la seva targeta ha estat prèviament autoritzada i la comanda es pot imprimir a la cuina o mostrar-se al sistema digital de comandes per a la cuina.

 3. Si el client encara té obert el navegador o el missatge de text de confirmació, pot seleccionar l’enllaç per afegir articles a la comanda, o bé tancar-la i pagar. Pot fer el mateix tornant a escanejar el codi QR.

 4. Al cap d’1 hora, el client rep un missatge de text recordant-li que tanqui la comanda i pagui.

 5. En el moment de pagar, el client pot afegir una propina.

 6. El client rep un missatge de text d’agraïment on se li confirma que la comanda s’ha completat.

 7. Es cobra el total de la comanda a la targeta del client i es desactiva qualsevol autorització prèvia que hi hagi pendent.

Nota: si, 2 hores després de l’últim article demanat a la comanda, el client no la tanca i paga, la comanda es tancarà automàticament amb la propina predeterminada i el client rebrà un missatge de text de confirmació.

Preguntes més freqüents

Puc modificar una comanda oberta des del TPV Square?

Actualment no és possible afegir o eliminar un article d’una comanda oberta. Si has de reembossar un article, ho pots fer quan es tanqui la comanda, descomptes inclosos. Un cop tancada pots reembossar l’article o articles des de la pestanya de transaccions del TPV.

Se li recordarà al client que pagui la comanda?

Sí. Cada vegada que el client afegeixi un article a la comanda, rebrà un missatge de text de confirmació amb un enllaç per tancar-la i pagar.

 • 1 hora després de l’última comanda, el client rebrà un missatge de text recordant-li que pagui.
 • 2 hores després de l’última comanda, la comanda es tancarà automàticament amb la propina predeterminada i el client rebrà un missatge de text de confirmació avisant-lo que s’ha cobrat de la seva targeta.

Què passa si el client marxa sense pagar? Puc tancar la comanda des del TPV Square?

Actualment no és possible tancar comandes des del TPV. Les comandes que quedin obertes es tancaran automàticament 2 hores després de l’última modificació. També es poden tancar manualment a la secció de Comandes de la Vista general de Vendes en línia Square. Per fer-ho:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Comandes.
 2. Selecciona Tots els estats > Obertes.
 3. Tria la comanda i selecciona Tanca.

Per què no veig comandes obertes a les meves transaccions?

Les comandes només es mostren com a transaccions quan estan tancades i pagades. Per veure una comanda oberta en curs i les comandes que té relacionades, ves a l’Administrador de comandes del TPV.

Com funcionen les propines a les comandes obertes?

Igual que amb la resta de comandes en línia, pots habilitar les propines a la configuració del Procés de pagament que trobaràs a la Vista general de Vendes en línia Square. Estableix una propina predeterminada que es calculi automàticament i s’afegeixi a la comanda. Els clients veuran la propina com una partida separada i podran modificar-la abans de completar la compra. Pots consultar les propines a la secció d’Informes del Tauler de control (filtrades per origen: «Vendes en línia Square»).

Per què el client veu diversos càrrecs pendents?

Alguns bancs triguen uns quants dies a resoldre i finalitzar els càrrecs pendents.

És arriscat fer servir comandes obertes?

El risc de fer servir comandes obertes és molt baix. Hi ha una possibilitat molt petita que el tancament automàtic falli per manca de fons. En aquests casos, el client rebrà una notificació per missatge de text i se li demanarà que torni a introduir la informació de pagament per tancar la comanda.

No trobes el que necessites?