Inici>Tramitació de les comandes online

Funció de comandes obertes per a comandes amb codi QR de Vendes en línia  Square

Nota: per activar les comandes amb codi QR, t’has de subscriure a un pla superior de Vendes en línia Square.

Amb les comandes amb codi QR de Vendes en línia Square, es poden fer comandes en persona, però sense contacte. D’aquesta manera, els clients guanyaran en seguretat i el teu negoci serà molt més eficient. A més, amb la funció de comandes obertes, els clients podran agrupar en una mateixa comanda tot allò que demanin. Per fer-ho, hauran d’introduir la informació de pagament per avançat, però no hauran de pagar fins al final. En canvi, si desactives aquesta opció, hauran de pagar cada comanda individualment.

T’expliquem alguns avantatges de les comandes obertes:

  • Una experiència millorada per als clients: poden continuar demanant articles dins de la mateixa comanda sense haver d’introduir la informació de pagament diverses vegades. Només els apareixerà un càrrec a l’extracte bancari.

  • Augmenta l’import mitjà de les comandes: com que fer comandes és més fàcil, és més probable que els clients s’animin a demanar més articles. Alguns venedors han comprovat que, amb aquesta funció, l’import mitjà de les comandes ha augmentat un 42 %.

  • Conserva els marges de benefici: si els clients agrupen totes les comandes en una i la deixen oberta, només hauràs de pagar una comissió per transacció. Per tant, el procés serà molt més senzill tant per a tu com per als clients.

  • Les propines augmenten: amb les comandes obertes, els clients tanquen la comanda i donen la propina al final, en lloc de fer-ho abans de completar la comanda. Així, s’incrementa la probabilitat de rebre propines més altes.

  • Redueix les sortides sense pagar: si un client marxa sense pagar, automàticament es farà un càrrec a la targeta autoritzada prèviament dues hores després que l’últim article s’hagi afegit a la comanda.

Activa les comandes obertes

Un cop configurades les Comandes amb codi QR, segueix aquests passos per activar la funció de comandes obertes:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Comandes amb codi QR.

  2. Selecciona Modifica al costat del punt de venda on vulguis configurar les comandes obertes.

  3. Activa l’opció Permet les comandes obertes.

Experiència del client

Aquest és el procés que han de seguir els clients si tens activades les comandes obertes per a comandes amb codi QR:

  1. Tot comença quan el client escaneja el teu codi QR. Un cop ha seleccionat els articles i ha introduït el número de la targeta, pot triar si vol deixar la comanda oberta.

  2. El client rep un missatge de text on se li confirma la comanda. En aquest moment, la seva targeta ha estat prèviament autoritzada i la comanda es pot imprimir a la cuina o mostrar-se al sistema digital de comandes per a la cuina (KDS).

  3. Si el client encara té obert el navegador o el missatge de text de confirmació, pot seleccionar l’enllaç per afegir articles a la comanda, o bé tancar-la i pagar. També ho pot fer si torna a escanejar el codi QR.

  4. Al cap d’una hora, el client rep un recordatori per missatge de text perquè tanqui la comanda i pagui.

  5. En el moment de pagar, pot afegir una propina.

  6. El client rep un missatge de text on se li confirma que la comanda s’ha completat.

  7. Se li cobra el total de la comanda a la targeta i es desactiva qualsevol autorització prèvia que hi hagi pendent.

Nota: si, dues hores després de l’última comanda, el client no la tanca i paga, la comanda es tancarà automàticament amb la propina predeterminada i el client rebrà un missatge de text de confirmació.

Preguntes més freqüents

Puc modificar una comanda oberta des del TPV Square?

Actualment no és possible afegir o eliminar un article d’una comanda oberta. Si has de reembossar un article, ho pots fer quan es tanqui la comanda, descomptes inclosos. Un cop tancada pots reembossar l’article o articles des de la pestanya de transaccions del TPV.

Se li recordarà al client que pagui la comanda?

Sí. Cada vegada que el client afegeixi un article a la comanda, rebrà un missatge de text de confirmació amb un enllaç per tancar-la i pagar.

  • 1 hora després de l’última comanda, el client rebrà un missatge de text recordant-li que pagui.
  • 2 hores després de l’última comanda, la comanda es tancarà automàticament amb la propina predeterminada i el client rebrà un missatge de text de confirmació avisant-lo que s’ha cobrat de la seva targeta.

Què passa si el client marxa sense pagar? Puc tancar la comanda des del TPV Square?

Actualment no és possible tancar comandes des del TPV. Les comandes que quedin obertes es tancaran automàticament 2 hores després de l’última modificació. També es poden tancar manualment a la secció de Comandes de la Vista general de Vendes en línia Square. Per fer-ho:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Comandes.
  2. Selecciona Tots els estats > Obertes.
  3. Tria la comanda i selecciona Tanca.

Per què no veig comandes obertes a les meves transaccions?

Les comandes només es mostren com a transaccions quan estan tancades i pagades. Per veure una comanda oberta en curs i les comandes que té relacionades, ves a l’Administrador de comandes del TPV.

Com funcionen les propines a les comandes obertes?

Igual que amb la resta de comandes en línia, pots habilitar les propines a la configuració del Procés de pagament que trobaràs a la Vista general de Vendes en línia Square. Estableix una propina predeterminada que es calculi automàticament i s’afegeixi a la comanda. Els clients veuran la propina com una partida separada i podran modificar-la abans de completar la compra. Pots consultar les propines a la secció d’Informes del Tauler de control (filtrades per origen: «Vendes en línia Square»).

Per què el client veu diversos càrrecs pendents?

Alguns bancs triguen uns quants dies a resoldre i finalitzar els càrrecs pendents.

És arriscat fer servir comandes obertes?

El risc de fer servir comandes obertes és molt baix. Hi ha una possibilitat molt petita que el tancament automàtic falli per manca de fons. En aquests casos, el client rebrà una notificació per missatge de text i se li demanarà que torni a introduir la informació de pagament per tancar la comanda.

No trobes el que necessites?