Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Tramitació de les comandes en línia

Recomanacions per a les comandes d’autoservei amb Vendes en línia Square

Nota: per activar les comandes d’autoservei, has de canviar el pla del teu web de Vendes en línia Square.

Amb les comandes d’autoservei pots configurar codis QR per animar els clients a fer pagaments sense contacte tant si es queden a menjar al restaurant com si s’emporten la comanda a casa. Només han d’escanejar els codis QR amb el telèfon per obrir la pàgina de comandes de Vendes en línia Square, on poden consultar els articles de la carta, fer una comanda i pagar. Aquesta funció avançada està disponible a tots els plans de Vendes en línia Square (també el gratuït). Pots configurar codis QR que s’assignin de manera única a les teves àrees de comandes (com ara taules, seients en esdeveniments, places d’aparcament, habitacions d’hotel, etc.) o fer servir un codi QR per substituir les comandes per finestreta a furgoteques, paradetes de mercat o punts de venda efímers.

De mitjana, els negocis experimenten un increment del 35 % en les vendes durant els 30 dies posteriors a la implementació de les comandes d’autoservei, gràcies a la millora en la seguretat, l’eficàcia i la precisió de les comandes.

En aquest article tens algunes recomanacions per:

 • Optimitzar la pàgina de comandes en línia per a les comandes amb codi QR

 • Personalitzar, imprimir i penjar els codis QR

 • Formar el personal

 • Augmentar les vendes amb les comandes d’autoservei

Ofereix una experiència rodona amb la carta en línia

La pàgina de comandes en línia mostra la carta a la qual accediran els clients des dels seus telèfons quan escanegin un codi QR. Tot i que les comandes d’autoservei t’estalviïn el temps i els costos d’imprimir cartes físiques, és important que la pàgina de comandes en línia sigui igual d’atractiva. Aquí tens alguns consells per crear una pàgina de comandes de Vendes en línia de Square que deixi els clients bocabadats.

Centra’t en la part visual

Amb les comandes en línia, és important donar vida a la carta virtual i atraure els clients amb fotografies que els cridin l’atenció. Inclou imatges d’alta qualitat de cada article de la carta i procura que els plats s’hi assemblin molt quan els clients els tinguin al davant.

Per afegir imatges dels articles de la carta al teu lloc web:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del web.
 2. Selecciona un article de la llista o afegeix-ne un de nou seleccionant Crea un article nou.
 3. A Multimèdia, afegeix imatges a l’article.
 4. Completa totes les altres modificacions de l’article i selecciona Desa quan hagis acabat.

Aquí tens més informació sobre les imatges de producte a Vendes en línia Square.

Escriu descripcions clares i convincents

Tot i que és possible que el teu personal ja s’encarregui d’explicar els productes als clients i de fer-los recomanacions, és important que aquesta informació estigui inclosa a la pàgina de comandes en línia per ajudar els clients a decidir què demanar. Enumera els ingredients clau, les restriccions alimentàries i els al·lèrgens perquè els clients se sentin segurs a l’hora de fer una comanda.

Els canvis que fas a les descripcions d’articles se sincronitzen entre Vendes en línia Square i la col·lecció d’articles de Square amb la sincronització d’articles. Pots desactivar la sincronització de la descripció dels articles per poder fer servir l’estil de text enriquit (p. ex., negreta, cursiva i llistes numerades o amb vinyetes) a l’editor de descripcions d’articles, per fer que siguin encara més clares i fàcils de llegir en línia.

Per desactivar la sincronització de les descripcions entre Vendes en línia Square i la Col·lecció d’articles de Square:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Sincronització d’articles o Configuració compartida > Sincronització d’articles.
 2. A «Configuració de la sincronització», desactiva Sincronitza les descripcions dels productes.

Pots obtenir més informació sobre vendre menjar i begudes a Vendes en línia Square.

Posa ordre a la carta amb les categories d’aliments

Fes que els clients trobin el que busquen fàcilment amb les categories. Per exemple, pots dividir la carta en entrants, plats principals, postres, acompanyaments i begudes. També pots valorar afegir categories addicionals per a tipus d’aliments, com ara carn, peix i vegetarià, per indicar que pots acollir una àmplia franja de clients.

Per crear una categoria al web:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Categories del web.
 2. Selecciona Afegeix categoria.

Pots obtenir més informació sobre com afegir articles i categories a Vendes en línia Square.

Per configurar cartes per a dies i hores concrets, prova de fer servir categories per temps. Més informació sobre les categories per temps a Vendes en línia Square.

Crea i ressalta instruccions senzilles per a les comandes d’autoservei

Quan configuris les comandes d’autoservei, podràs personalitzar el missatge que apareix a la part superior de la pàgina de les comandes en línia. És un bon lloc per informar clarament als clients que no només poden veure la carta des del seu telèfon, sinó que també poden fer la comanda i pagar. Si disposes de mesures de seguretat especials que vols compartir, també les pots afegir aquí. Pots obtenir més informació sobre com afegir text al teu lloc web de Vendes en línia Square .

A més, pots personalitzar el missatge que apareix quan un client ha fet una comanda d’autoservei. És un bon lloc per fer-los saber com rebran la seva comanda. Per exemple,

«Et portarem la comanda a la taula»

o

«Direm el teu nom quan la comanda estigui llesta per recollir al taulell»

són missatges breus i clars que indiquen als clients què poden esperar exactament.

Activa les comandes obertes

Pots activar les comandes obertes en qualsevol moment des de la pàgina Comandes d’autoservei a la configuració de cada punt de venda. Amb les comandes obertes, els clients veuen encara més avantatges, com ara:

 • Experiència de visita millorada: els clients poden continuar demanant dins de la mateixa comanda sense haver d’introduir la informació de pagament diverses vegades. Només veuran un càrrec als extractes.
 • Augmenta la mida mitjana de les comandes: quan fer una comanda és tan fàcil, és més probable que els comensals continuïn demanant. Alguns venedors han comprovat que, amb aquesta funció, la mida mitjana de les comandes augmenta fins a un 42 %.
 • Conserva els marges de benefici: quan els clients continuen demanant dins de la mateixa comanda en lloc de fer transaccions separades, només pagaràs la comissió per transacció estàndard una vegada.
 • Augmenta la propina: amb les comandes obertes, els comensals tanquen i donen propina al final de la transacció, i no abans que s’hagi completat la comanda, de manera que la probabilitat de donar propines més altes augmenta.
 • Redueix les sortides sense pagar: si un client marxa sense pagar, 2 hores després de l’inici de la comanda es farà un càrrec a la targeta prèviament autoritzada automàticament.

Pots obtenir més informació sobre les comandes d’autoservei amb comandes obertes a través de Vendes en línia Square.

Dissenya i publica targetes amb un codi QR per fer les comandes

Abans que els comensals puguin començar a fer comandes d’autoservei, hauràs de crear codis QR físics, a més d’algunes instruccions breus. Pots col·locar diverses targetes per fer comandes a cada àrea on es pugui demanar o penjar només uns quants rètols més grans a l’entrada o en qualsevol altre lloc on els clients facin cua per fer les comandes. Aquí tens alguns consells que t’ajudaran a dissenyar, imprimir i penjar els codis QR.

Dissenya les teves pròpies targetes de comanda amb codi QR

Quan configures la comanda d’autoservei a Vendes en línia Square, es genera automàticament una targeta de comanda per a cadascuna de les àrees de comandes que pots descarregar i imprimir.

Si vols afegir una mica més d’estil, pots fer servir una eina de disseny per personalitzar-ne l’aspecte. Així és com funciona:

 1. Després de configurar la comanda d’autoservei, exporta els codis QR. Cada codi únic s’assigna a una àrea de comandes per facilitar la identificació de la comanda.
 2. Tria una eina de disseny per fer servir i registra’t per obtenir un compte si cal (p. ex., Canva).
 3. Actualitza les targetes de comanda amb el teu logotip, colors i missatges personalitzats.
 4. Baixa els dissenys, imprimeix-los i col·loca’ls a les àrees de comandes perquè els clients els facin servir.

Treballa amb un dissenyador

Si tens un dissenyador amb qui prefereixes treballar, aquí tens els elements que et recomanem incloure a les targetes de comanda:

 • El teu logotip: ajuda els comensals a identificar les targetes de comanda amb la teva imatge de marca.
 • Un títol: presenta als comensals com funciona la comanda de codis QR. Per exemple, prova de fer servir «Fes la comanda i paga des del telèfon. No cal cap aplicació.»
 • El codi QR únic: fes servir el teu codi QR únic generat a Vendes en línia Square.
 • Instruccions addicionals: informa els clients com fer la comanda i rebre-la. Per exemple, prova de fer servir «Escaneja el codi QR amb la càmera del telèfon. Fes la comanda i paga directament des del telèfon, i t’entreguem la comanda».

Imprimeix i publica les targetes de comanda

Un cop tinguis les targetes de comanda dissenyades amb codis QR únics, pots imprimir-les a casa o mitjançant algun servei d’impressió que tinguis a prop, que sovint proporcionen moltes botigues de material d’oficina i companyies de transport.

Imprimir les targetes de comanda en cartolina duradora i plastificar-les les protegeix de l’aigua i impedeix que es trenquin, i alhora pot fer que siguin fàcils de netejar i reutilitzar. D’aquesta manera, pots enganxar-les a les àrees de comandes amb cinta adhesiva o mostrar-les amb suports per a números de taula.

Configura els codis QR perquè s’adaptin a la teva manera de treballar

Les comandes amb codi QR han ajudat centenars de restaurants, bars, cerveseries, cafeteries, furgoteques, espais per a esdeveniments i altres negocis a augmentar les vendes gràcies a la millora en la seguretat, l’eficàcia i l’experiència dels clients. Pots fer servir les comandes amb codi QR sigui quina sigui la teva manera de treballar, tant si serveixes menjar i begudes a les taules com si els clients fan i recullen les comandes al taulell o en una finestreta. Aquí tens alguns exemples de com integrar les comandes d’autoservei a les operacions del teu negoci.

Tingues clar on enviar els empleats amb les comandes

Posa una targeta de comanda a cada taula (o seient de l’esdeveniment, plaça d’aparcament, habitació d’hotel, etc.) amb un codi QR que s’assigni de manera única a aquesta àrea de comandes. Quan la informació de la comanda arribi al TPV Square, a la impressora de cuina o al sistema digital de comandes per a la cuina, quedarà clar de quina àrea de comandes prové, perquè el personal la pugui entregar ràpidament a aquella àrea en concret.

Fes saber als clients que la comanda està a punt

Una altra opció és permetre que els comensals facin comandes amb el codi QR únic a la seva àrea de comandes i fer servir el missatge que apareix després de fer la comanda per informar-los on l’han de recollir. Tant el nom com el número de l’àrea es mostraran amb la comanda perquè els puguis avisar.

Si vols facilitar més informació, activa les notificacions per missatge de text perquè els clients rebin actualitzacions sobre l’estat de les comandes. Per a les comandes d’autoservei, s’envien dues notificacions per missatge de text: S’ha rebut la comanda i Comanda a punt per a recollir a l’establiment.

La notificació de S’ha rebut la comanda envia un missatge de text automàticament quan reps una comanda. «Hem rebut la comanda de la taula 1. Consulta-la a: www.yourbusiness.com».

La notificació de Comanda a punt per a recollir a l’establiment envia aquest missatge de text després que la comanda es marqui com a A punt a l’Administrador de comandes al TPV Square, al Tauler de control en línia o a l’Àrea d’emplatat i recollida del KDS: La comanda està a punt per a recollir a l’establiment.

Per activar les notificacions per missatge de text:

 1. A la pàgina Comandes d’autoservei, fes clic a Modifica.
 2. A Notificacions per missatge de text, selecciona Modifica.
 3. Activa les notificacions que vols habilitar: S’ha rebut la comanda i Comanda a punt per a recollir a l’establiment.
 4. Selecciona Desa.

Millora l’eficàcia de la cua

També pots col·locar un codi QR als llocs on els comensals acostumin a fer cua per fer comandes a un empleat. Mentre fan cua, poden escanejar el codi QR per fer la comanda ells mateixos.

Si no necessites codis QR assignats a una àrea en concret i prefereixes tenir un codi QR que redirigeixi els clients a la teva pàgina de comandes amb recollida a l’establiment o entrega a domicilis de la zona, pots fer servir un únic codi QR, en lloc de codis QR de comandes d’autoservei.

Square genera un codi QR per a cada lloc de Vendes en línia Square. Per exportar-lo:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Preferències del web.
 2. A Codi QR del lloc, selecciona Gestiona el codi QR.
 3. Tria Exporta el codi QR o Imprimeix la targeta de comanda.

Aquest codi es pot col·locar a la senyalització o als materials de màrqueting per dirigir els clients al teu lloc web de comandes.

Forma el personal

Aconseguir que el personal estigui al dia pel que fa a les comandes d’autoservei és el següent pas per garantir una experiència excepcional, tant per als empleats com per als comensals. Aquí tens alguns consells importants per formar els empleats en aquest model de servei.

Genera confiança vers les comandes d’autoservei entre el personal

Fomentar la comprensió dels empleats vers aquesta experiència de comanda és fonamental. Si el personal està motivat i confia en les comandes d’autoservei, els comensals estaran encantats de provar-ho.

Les comandes d’autoservei eliminen els elements transaccionals de la feina (per exemple, fer comandes, acceptar pagaments, etc.) perquè el personal pugui centrar-se a tenir interaccions més significatives amb els clients, com ara donar la benvinguda als clients nous, oferir-los recomanacions, respondre les seves preguntes, preparar les comandes i estar disponibles per tenir una mica de conversa. Amb els passos transaccionals automatitzats, els empleats poden gaudir de beneficis com ara els següents:

 • Calen menys empleats per cobrir una àrea de servei: en reduir el nombre d’empleats necessaris per tirar endavant una secció, els empleats tenen el potencial de generar més ingressos en propines a cada torn.
 • Canvis de taula més ràpids: és possible que vegis més comensals a cada torn, perquè poden enviar les comandes tan bon punt s’asseuen i tancar els comptes tan bon punt acabin de menjar.
 • Comptes més elevats: si permets que els comensals facin les comandes pel seu compte, és possible que vegis un augment en el nombre d’articles demanats. Amb això, els empleats poden fer recomanacions que despertin l’interès dels comensals i generar propines més elevades.

Com que aquest model operatiu és força nou dins del sector, els empleats hauran de fer-se càrrec de l’experiència i convertir-se en un pont entre les noves tecnologies i les comoditats familiars de menjar fora. Presentar aquests avantatges al personal i garantir que tinguin la formació i la confiança necessàries per oferir aquesta opció als comensals és un element clau perquè les comandes d‘autoservei funcionin.

Demana al personal que ofereixi les comandes d’autoservei als comensals

Les comandes d’autoservei tenen més èxit quan el personal les presenta als comensals com a forma preferida de fer comandes. Si es posiciona com a opcional, els comensals poden sentir que reben missatges contradictoris sobre quina hauria de ser la seva experiència al teu establiment. Tot seguit tens una pauta de com pots presentar les comandes d’autoservei als comensals.

«Per a la teva seguretat i comoditat, a [el nom del teu negoci] hem llançat les comandes mòbils sense contacte. En lloc de donar-te una carta física, ara pots consultar la carta des del telèfon, fer la comanda i pagar, i tot sense aixecar-te de la taula ni haver de cridar cap cambrer. Per fer-ho:

*1. Obre la càmera del telèfon i escaneja el codi QR de la taula.

 1. Selecciona l’enllaç que apareix a la pantalla.
 2. Tria els articles que vols demanar i introdueix la informació de pagament per completar la comanda.*

Si tens cap pregunta durant el procés, fes-nos-ho saber. Estarem encantats d’ajudar-te!»

En aquelles situacions en què un client se sent més còmode amb una carta física, sempre n’hi pots donar una si la demana (però tingues en compte que aquesta és l’excepció i no la regla).

Incentiva els clients perquè tornin

A més de millorar la seguretat, l’eficàcia i l’experiència general de consumir a l’establiment, amb les comandes d’autoservei també recopilaràs informació dels clients (com ara noms, adreces electròniques i números de telèfon) amb cada compra. Amb aquesta informació, pots establir una relació amb els clients que han accedit a rebre publicitat. Aquí tens els cinc consells principals per fer servir les comandes d’autoservei, que t’ajudaran a generar encara més vendes, tant en persona com en línia.

Envia campanyes per correu electrònic

Envia als clients una campanya per correu electrònic per animar-los a tornar a confiar en el teu negoci o a fer una comanda per recollir al teu establiment o per rebre a domicili.

Crea un cupó

Tant si optes per incloure un cupó dins d’un correu electrònic com si prefereixes compartir-lo per altres canals, és una molt bona manera d’incentivar les comandes per consumir o recollir a l’establiment, o per a l’entrega a domicilis de la zona. Més informació sobre com crear cupons per a Vendes en línia Square.

Fes publicacions a les xarxes socials

Els canals de les xarxes socials són un lloc ideal per explicar als teus seguidors que ofereixes comandes amb codi QR. Mostra als clients com funciona publicant imatges o vídeos del procés.

Afegeix les comandes amb codis QR als perfils del teu lloc de ressenyes

Els clients llegeixen les ressenyes per fer-se una idea del teu negoci. Fes servir plataformes com ara Google Business Profile, Yelp, FourSquare, TripAdvisor i altres per promocionar la teva solució de comandes amb codis QR.

Llança un programa de fidelització

Els venedors que fan servir un programa de fidelització poden rebre visites més freqüents dels clients. Els comensals s’hi podran inscriure i començar a guanyar punts quan mengin al local.