Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Tramitació de les comandes en línia

Pràctiques recomanades per a l’entrega a domicili amb Vendes en línia Square

La pàgina de comandes de Vendes en línia Square és un centre fonamental per al teu negoci. Quan envies comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicilis de la mateixa localitat directament a la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square, evites les altes comissions de les plataformes de tercers i alhora obtens dades valuoses de cada comanda, que pots fer servir per enfortir la relació amb els teus clients.

Tenint en compte que les plataformes de tercers són marques molt conegudes i la competència d’altres restaurants és abundant, la idea de promocionar els teus canals d’Entregues amb personal propi pot semblar descoratjadora. Amb la informació completa que trobaràs en aquest article, descobriràs com augmentar el trànsit web de la pàgina de comandes en línia perquè el negoci quedi exclusivament entre tu i els clients.

Treu partit de la configuració, les funcions i les comissions de les entregues

El que cobres per l’entrega influeix molt en la freqüència amb què els clients fan comandes directament amb tu, en comptes de fer-ho amb els teus competidors o fer servir aplicacions d’entrega a domicili. Maximitza el volum de comandes que reps i protegeix els beneficis configurant les característiques, les funcions i les comissions de l’entrega perquè s’adaptin als teus objectius.

Cobra una comissió del servei

Si tens pensat cobrir totalment o parcialment les comissions d’entrega a domicili per a les entregues amb personal propi, valora compensar aquest cost amb una comissió del servei. Els clients solen respondre de manera positiva als recàrrecs d’entrega econòmics i, com que les comissions del servei se solen agrupar amb els impostos en el procés de pagament, pot ser que les acceptin de millor grat. Recorda que et correspon el 100 % de les comissions del servei.

Per aplicar una comissió del servei a les comandes que els clients facin a Vendes en línia Square amb entrega a domicili:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
 2. Afegeix el teu punt de venda, si encara no ho has fet, o selecciona l’opció Configura el punt de venda o Modifica que hi ha al costat del punt de venda en qüestió.
 3. Modifica la configuració de l’Entrega a domicili.
 4. A Comissions del servei i de l’entrega a domicili, activa l’opció de comissió del servei i introdueix l’import que vulguis per compensar el cost de fer l’entrega a domicili.
 5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Ofereix el servei d’entrega a domicili de franc per a les comandes que superin un import determinat

Si vols animar els clients a comprar més, utilitza l’entrega gratuïta com a incentiu per a les comandes grans que facin servir l’entrega amb personal propi. Per configurar aquesta opció:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
 2. Afegeix el teu punt de venda, si encara no ho has fet, o selecciona l’opció Configura el punt de venda o Modifica que hi ha al costat del punt de venda en qüestió.
 3. Modifica la configuració de l’Entrega a domicili.
 4. A Comissions del servei i d’entrega a domicili, activa l’opció per abonar el total de la comissió d’entrega per a les comandes que superin un import determinat i introdueix aquest import.
 5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Estableix un import mínim de comanda

Si tens pensat cobrir totalment o parcialment les comissions de l’entrega al domicili dels clients, estableix un import mínim per al servei d’entrega, per assegurar-te que no hi perds diners. Per configurar un import mínim de comanda:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
 2. Afegeix el teu punt de venda, si encara no ho has fet, o selecciona l’opció Configura el punt de venda o Modifica que hi ha al costat del punt de venda en qüestió.
 3. Modifica la configuració de l’Entrega a domicili.
 4. Activa l’opció Import mínim de comanda i introdueix l’import.
 5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Crear un codi promocional d’entrega

Per animar els clients a provar el servei d’entrega directa, ofereix-los cupons de descompte a la primera comanda amb un codi promocional exclusiu. Pots configurar els cupons en línia des de la Vista general de Vendes en línia Square. Ves a Articles > Cupons, o bé a Configuració compartida > Cupons.

Pots trobar més informació sobre com crear cupons a Vendes en línia Square.

Ofereix una experiència rodona amb la carta en línia

Sense l’atenció dels empleats, que els expliquen la carta de manera presencial, els clients necessitaran assistència personalitzada per garantir que trien l’àpat ideal des de casa i que el menjar arriba a destí tal com el xef ho voldria.

Centra’t en la part visual

Quan els clients mengen al teu establiment, poden olorar i veure el menjar. Amb les comandes en línia, és important donar vida a la carta virtual i atraure els clients amb fotografies que els cridin l’atenció. Inclou imatges d’alta qualitat de cada article de la carta i procura que els plats s’hi assemblin molt quan els clients els tinguin al davant.

Per afegir imatges dels articles de la carta al teu lloc web:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del lloc web.
 2. Selecciona un article de la llista o afegeix-ne un de nou seleccionant Crea un article nou.
 3. A Multimèdia, afegeix imatges a l’article.
 4. Completa totes les altres modificacions de l’article i selecciona Desa quan hagis acabat.

Pots obtenir més informació sobre imatges de producte a Vendes en línia Square.

Escriu descripcions clares i convincents

Els clients en línia no poden fer preguntes al personal de la mateixa manera que poden fer-ho al restaurant, així que assegura’t d’escriure unes descripcions dels plats clares. Enumera els ingredients clau, les restriccions alimentàries i els al·lèrgens perquè els clients se sentin segurs a l’hora de fer una comanda.

Els canvis que fas a les descripcions d’articles se sincronitzen entre Vendes en línia Square i la col·lecció d’articles de Square amb la sincronització d’articles. Pots desactivar la sincronització de la descripció dels articles per poder fer servir l’estil de text enriquit (p. ex., negreta, cursiva i llistes numerades o de pics) a l’editor de descripcions d’articles, per fer que siguin encara més clares i fàcils de llegir.

Per desactivar la sincronització de les descripcions entre Vendes en línia Square i la Col·lecció d’articles de Square:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Sincronització d’articles o Configuració compartida > Sincronització d’articles.
 2. A Configuració de la sincronització personalitzada, desactiva Sincronitza les descripcions dels articles.

Pots obtenir més informació sobre vendre menjar i begudes a Vendes en línia Square.

Posa ordre a la carta amb les categories d’aliments

Fes que els clients trobin fàcilment el que busquen amb les categories. Per exemple, pots dividir la carta en entrants, plats principals, postres, acompanyaments i begudes. També pots valorar afegir categories addicionals per tipus d’aliments, com ara carn, peix i vegetarià, per indicar que pots servir a una àmplia franja de clients.

Per crear una categoria al web:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Categories del web.
 2. Selecciona Afegeix categoria.

Pots obtenir més informació sobre com afegir articles i categories a Vendes en línia Square.

Comparteix les teves mesures de seguretat alimentària

Ara molta gent vigila més amb la salut i la seguretat. Explica de manera molt clara totes les mesures que pren el teu restaurant per garantir la seguretat a l’hora de preparar i entregar el menjar a domicili. Per exemple, pot ser que tots els repartidors portin màscares i guants. Pots mostrar aquesta informació com a bàner a totes les pàgines del teu lloc web o a algunes, si pot ser amb un enllaç per obtenir més informació.

Més informació sobre les finestres emergents i sobre com afegir text al teu lloc de Vendes en línia Square perquè la teva informació de seguretat sigui clarament visible i accessible per als clients.

Pensa en l’embalatge

Tria un embalatge que mantingui el menjar el més fresc possible. Per exemple, els productes de forn poden requerir contenidors hermètics, els menjars congelats probablement necessiten envasos aïllats amb refrigeració i els aliments que es fan malbé fàcilment poden necessitar un encoixinat ajustat. Tingues-ho en compte quan adaptis el menú principalment per a recollida a l’establiment i entrega a domilici a la zona. Prioritza els aliments que no necessitin un embalatge gaire especial, perquè et pot sortir car.

Ofereix plats fàcils de transportar

Probablement, els clients esperen que les imatges del menjar que veuen en línia s’assemblin a les comandes d’entrega a domicili que els arriben a casa. La millor opció és triar plats que puguin mantenir la forma mentre es transporten.

Si una comanda requereix algun muntatge per part del client, inclou indicacions i orientació a la comanda d’entrega a domicili per assegurar-te que tinguin una bona experiència amb la teva cuina, fins i tot a casa. També pots afegir aquesta informació al teu lloc web.

Recrea experiències

A mesura que més clients es decanten per la recollida a l’establiment i l’entrega a domicili, poden trobar a faltar tota l’experiència d’un àpat de servei complet. A més del menú estàndard en línia, considera la possibilitat de crear menús personalitzats o de preu fix al voltant de determinats temes o nits de la setmana (p. ex., menú de nit de cita, menú de nit de pel·lícula, etc.) per ajudar-los a fer que sopar a casa sembli més especial o festiu.

Per configurar cartes per a dies i hores concrets, prova de fer servir categories per temps. Més informació sobre les categories per temps a Vendes en línia Square.

Dona a conèixer la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square

Una de les principals barreres per als restaurants a l’hora d’augmentar el volum de comandes directes en línia és que els clients desconeixen les opcions de comandes que tenen a la seva disposició. També pot ser que molts clients tinguin costum de fer comandes a plataformes conegudes de tercers sense tenir en compte les comissions que li cobren al restaurant. La bona notícia és que ja tens diversos canals de màrqueting disponibles que pots fer servir perquè els clients coneguin el teu servei d’entrega directa a domicili.

Finestres emergents i bàners al lloc web

Fes que la teva oferta d’entregues a domicili destaqui al lloc web. Crea un bàner informatiu que es mostri en pantalla automàticament com a finestra emergent quan els clients visitin la pàgina de comandes en línia. Fes servir aquest bàner per informar sobre els detalls de les entregues, promocions especials o altres dades importants.

Per afegir una finestra emergent al lloc web, ves a la Vista general de Vendes en línia Square i selecciona Comunicacions > Finestres emergents. Pots obtenir més informació sobre com afegir finestres emergents a Vendes en línia Square.

Afegir i actualitzar perfils del lloc web de ressenyes

Molts clients miren ressenyes per descobrir llocs i decidir on fer una comanda. És fonamental que reclamis aquests perfils i en mantinguis el contingut actualitzat per dirigir trànsit web al teu canal directe de comandes en línia. Fes-ho servir per promocionar la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square i el servei d’entrega a domicili. Assegura’t que l’URL del lloc web també estigui actualitzat.

Aquestes són algunes de les plataformes més importants:

 • Yelp
 • Foursquare
 • TripAdvisor
 • Facebook

Dirigeix els clients que consumeixen a l’establiment a la pàgina de comandes en línia

El servei a l’establiment és una plataforma molt útil perquè els clients a qui ja els encanta el teu menjar coneguin les altres opcions que ofereixes. Pots fer servir un codi QR per al web de Vendes en línia Square per dirigir els clients a la pàgina d’inici. Pots imprimir el codi QR i incloure’l a les comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicili, al taulell on es fan els pagaments o allà on consideris que pot ajudar a augmentar el trànsit del web.

Per fer servir un codi QR al lloc web de Vendes en línia Square:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Preferències del web.
 2. A Codi QR del lloc, selecciona Gestiona el codi QR.
 3. Tria Exporta el codi QR o Imprimeix la targeta de comanda.

Nota: el web ha d’estar publicat per poder fer servir el codi QR.

Amplia la teva presència a les xarxes socials

Les xarxes socials són un altre punt de contacte on pots informar i interactuar amb els clients. Assegura’t de tenir un enllaç directe a la pàgina de comandes en línia als teus perfils d’Instagram o Facebook, per oferir-los una altra manera d’accedir al teu negoci en línia.

Permet fer comandes des dels teus perfils de xarxes socials

Amb els botons per fer comandes de menjar als perfils de Facebook i Instagram del teu negoci, els clients podran fer una comanda directament des de les teves pàgines amb un sol toc. Més informació sobre com afegir botons de comanda de menjar als teus perfils amb Comandes de menjar per Facebook.

Dona-les a conèixer amb contingut

Tot i que gran part del que publiquis a les xarxes socials hauria de mostrar el teu menú, també pots utilitzar-lo com a canal per donar a conèixer les teves opcions de comandes directes.

Consells per publicar:

 • Com que les publicacions de les històries s’actualitzen diàriament, pots tornar a publicar imatges promocionals amb més freqüència per assegurar-te que els seguidors puguin veure la publicació.
 • Tant per a les publicacions del canal de notícies com per a les històries, pots afegir subtítols de text per personalitzar la informació que veuen els seguidors. Per exemple, pots recordar-los l’URL del teu lloc web o que poden trobar l’enllaç a la biografia del teu perfil.

Crea promocions i incentius

Encoratjar els clients habituals a fer comandes directament amb tu pot ser fàcil, però competir amb aplicacions d’entrega a domicili de tercers que són summament conegudes entre els consumidors i tenen motors de promoció enormes pot suposar un repte considerable. Tot i que no és una tasca fàcil, hi ha maneres senzilles d’animar els clients a fer-te les comandes directament a tu.

Codis promocionals i descomptes

Ofereix als clients un descompte exclusiu per fer-te les comandes directament. Pots compartir un codi promocional del teu lloc web de comandes en línia per correu electrònic o col·locant un cupó dins l’embalatge de la comanda.

Per a les entregues a un domicili de la zona, pots proposar l’entrega gratuïta als teus clients, amb cupons que eliminen automàticament el càrrec de l’entrega al total de la comanda del client. És una bona manera d’animar a fer la primera comanda al teu web. També pots limitar el número de vegades que un client fa servir aquest tipus de cupó (com ara, per oferir l’entrega gratuïta per a les primeres comandes només).

Més informació sobre com crear cupons a Vendes en línia Square.

Preus i articles del menú exclusius

Tot i que pot resultar-te convenient mostrar el teu restaurant a aplicacions de tercers, tingues en compte que pots fer més atractiva per als clients la teva oferta directa, incloent-hi ofertes de menú exclusives que només estiguin disponibles a la teva pàgina de comanda directa.

Per protegir els marges, els restaurants sovint augmenten els preus a les plataformes de tercers. Oferir preus més baixos mitjançant el teu canal de comanda directa pot animar els clients a fer la comanda directament amb tu per aconseguir un àpat més assequible. Per crear ofertes exclusives de menú, consulta més informació sobre com proposar articles ocults a Vendes en línia Square.