Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Pràctiques recomanades per a l’entrega a domicili amb Vendes en línia Square

La pàgina de comandes de Vendes en línia Square és un centre fonamental per al teu negoci. Quan envies comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicilis de la mateixa localitat directament a la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square, evites les altes comissions de les plataformes de tercers i alhora obtens dades valuoses de cada comanda, que pots fer servir per enfortir la relació amb els teus clients.

Tenint en compte que les plataformes de tercers són marques molt conegudes i la competència d’altres restaurants és abundant, la idea de promocionar els teus canals d’Entregues amb personal propi pot semblar descoratjadora. Amb la informació completa que trobaràs en aquest article, descobriràs com augmentar el trànsit web de la pàgina de comandes en línia perquè el negoci quedi exclusivament entre tu i els clients.

Treu partit de la configuració, les funcions i les comissions de les entregues

El que cobres per l’entrega influeix molt en la freqüència amb què els clients fan comandes directament amb tu, en comptes de fer-ho amb els teus competidors o fer servir aplicacions d’entrega a domicili. Maximitza el volum de comandes que reps i protegeix els beneficis configurant les característiques, les funcions i les comissions de l’entrega perquè s’adaptin als teus objectius.

Cobra una comissió del servei

Si tens previst cobrir part o la totalitat de la comissió d’entrega amb personal propi, valora si vols compensar aquest cost amb una comissió del servei. Normalment, la resposta dels clients a les comissions d’entrega reduïdes és positiva i, com que les comissions de servei s’agrupen amb els impostos en el procés de pagament, és possible que no tinguin tantes reserves de cara al preu. Recorda que el 100 % de les comissions del servei et corresponen a tu.

Per afegir una comissió del servei a la comanda amb entrega a domicili del client:

  1. A la pàgina Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
  2. Selecciona Modifica al costat del punt de venda on vulguis compensar les comissions.
  3. Ves a la pestanya Entrega a domicili.
  4. A Comissions d’entrega i servei, activa l’opció Comissió del servei i introdueix l’import amb el qual vols compensar el cost de la tarifa que assumeixes per l’entrega.
  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Ofereix el servei d’entrega a domicili de franc per a les comandes que superin un import determinat

Si vols animar els clients a comprar més, ofereix l’entrega gratuïta com a incentiu per a les comandes grans amb el servei d’entrega amb personal propi. Per configurar aquesta opció:

  1. A la pàgina Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
  2. Selecciona Modifica al costat del punt de venda que vulguis gestionar.
  3. Ves a la pestanya Entrega a domicili.
  4. A Comissions d’entrega i servei, activa l’opció de pagar la comissió completa per entrega per a comandes a partir d’un import determinat i introdueix aquest import.
  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Estableix un import mínim de comanda

Si tens previst cobrir totalment o parcialment les comissions d’entrega al domicili dels clients, estableix un import mínim per al servei d’entrega, així t’assegures que no hi perds diners. Per configurar un import mínim de comanda:

  1. A la pàgina Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.
  2. Selecciona Modifica al costat del punt de venda que vulguis gestionar.
  3. Ves a la pestanya Entrega a domicili.
  4. Activa Import mínim de la comanda i introdueix l’import.
  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Crea un codi promocional d’entrega a domicili

Anima els clients a provar el teu servei directe d’entrega a domicili oferint-los cupons de descompte a la seva primera comanda amb un codi promocional exclusiu. Aquí tens més informació sobre com crear cupons a Vendes en línia Square.

Ofereix una experiència rodona amb la carta en línia

Sense l’atenció dels empleats, que els expliquen la carta de manera presencial, els clients necessitaran assistència personalitzada per garantir que trien l’àpat ideal des de casa i que el menjar arriba a destí tal com el xef ho voldria.

Centra’t en la part visual

Quan els clients són al local, poden olorar i veure el menjar. En canvi, amb les comandes en línia, has de donar vida a la carta virtual i atraure els clients amb fotografies que els cridin l’atenció. Inclou imatges d’alta qualitat per a cada article de la carta i procura que els plats tingiun un aspecte similar al que els clients rebran a casa.

Aquí trobaràs informació sobre les imatges de producte a Vendes en línia Square. Dona un cop d’ull, també, als primers passos amb l’aplicació de Photo Studio de Square, on t’expliquem com pots crear imatges d’aspecte professional amb el teu dispositiu mòbil.

Escriu descripcions clares i convincents

Els clients que fan comandes en línia no poden fer preguntes al personal com ho farien al restaurant, així que assegura’t que les descripcions dels plats siguin ben clares. Enumera els ingredients clau, els al·lèrgens i les intoleràncies perquè els clients se sentin segurs a l’hora de fer una comanda.

Posa ordre a la carta amb les categories d’aliments

Fes que els clients trobin el que busquen fàcilment amb les categories. Per exemple, pots dividir la carta en entrants, plats principals, postres, acompanyaments i begudes. També pots valorar afegir categories addicionals per a tipus d’aliments, com ara carn, peix i vegetarià, per indicar que pots acollir una àmplia franja de clients.

Aquí t’expliquem com afegir articles i categories a Vendes en línia Square.

Comparteix les teves mesures de seguretat alimentària

Ja fa un temps que la gent es preocupa molt més de la salut i la seguretat. Explica de manera molt clara totes les mesures que el teu restaurant pren per garantir la seguretat a l’hora de preparar i entregar el menjar a domicili. Podria ser, per exemple, que els repartidors portin màscares i guants. Pots mostrar aquesta informació en un bàner que aparegui en algunes o a totes les pàgines del web, amb un enllaç per si els clients volen obtenir més informació.

Informa’t sobre les finestres emergents i sobre com afegir text al teu web de Vendes en línia Square perquè la informació que ofereixes pel que fa a la seguretat sigui ben visible i accessible per als clients.

Pensa en l’embalatge

Tria un embalatge que permeti conservar el menjar de la millor manera possible. Per exemple, per als productes de forn potser calen contenidors hermètics, els plats congelats probablement necessiten estar en envasos aïllats amb refrigeració i els aliments que es malmeten fàcilment podrien requerir un encoixinat. Tingues-ho en compte quan adaptis la carta per a la recollida a l’establiment i l’entrega a domicilis de la zona. És millor que prioritzis el menjar que no necessiti un embalatge gaire especial, perquè pot sortir car.

Ofereix plats fàcils de transportar

Probablement, els clients esperen que les imatges del menjar que veuen en línia s’assemblin al que rebran a casa. La millor opció és triar plats que no perdin la forma durant el transport.

Si un producte requereix certa manipulació per part del client, mira d’incloure indicacions i consells a la comanda amb entrega a domicili per garantir que l’experiència és satisfactòria. També pots afegir aquesta informació al web.

Genera experiències

Més i més clients recorren a la recollida a l’establiment i l’entrega a domicili, però això no vol dir que no puguin gaudir d’una bona experiència, similar a la que tindrien al restaurant. A més de la teva carta habitual en línia, valora la possibilitat de crear plats especials o menús tancats inspirats en certs temes o dies (com ara un sopar romàntic, un menú de pel·lícula i manta per als caps de setmana, etcètera) perquè el fet de menjar a casa no deixi de ser una experiència especial.

Per configurar cartes especials per a certs dies i hores, prova les categories per franja horària.

Dona a conèixer la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square

Una de les principals barreres per als restaurants a l’hora d’augmentar el volum de comandes directes en línia és que els clients desconeixen les opcions de comandes que tenen a la seva disposició. També pot ser que molts clients tinguin costum de fer comandes a plataformes conegudes de tercers sense tenir en compte les comissions que li cobren al restaurant. La bona notícia és que ja tens diversos canals de màrqueting disponibles que pots fer servir perquè els clients coneguin el teu servei d’entrega directa a domicili.

Finestres emergents i bàners al lloc web

Destaca la teva oferta d’entrega a domicili directament al web perquè ningú se la perdi. Crea un bàner informatiu que aparegui automàticament a la pantalla quan els clients visitin la pàgina de comandes en línia. Fes servir el bàner emergent per informar de detalls sobre l’entrega, promocions especials o altres comunicats importants. Aquí t’expliquem més coses sobre com afegir finestres emergents a Vendes en línia Square.

Màrqueting per correu electrònic

El màrqueting per correu electrònic és una bona manera de fer que els clients actuals coneguin la teva oferta d’entrega a domicili. Planteja’t enviar una campanya abans d’un esdeveniment esportiu important, durant la temporada de vacances o en algun altre moment per promocionar el negoci. Una altra opció pot ser enviar un butlletí d’informació mensual que comparteixi amb els clients les novetats sobre els articles de la carta i les ofertes més recents.

Màrqueting Square és una eina de màrqueting fàcil d’utilitzar que s’integra perfectament amb Vendes en línia Square i et pot ajudar a llançar la teva pròpia campanya promocional per generar més comandes d’entrega a domicilis de la zona. A part de les campanyes úniques, pots configurar correus electrònics automatitzats per enviar en fites concretes d’un client (com ara l’aniversari, la primera compra, una cistella descartada i fins i tot clients inactius). També pots millorar el missatge oferint un codi especial amb una promoció en línia. Pots consultar més informació sobre com començar a fer servir Màrqueting Square i com crear cupons a Vendes en línia Square.

Afegeix i actualitza els perfils del teu lloc web de ressenyes

Molts clients miren ressenyes per descobrir llocs i decidir on fer una comanda. És fonamental que reclamis aquests perfils i en mantinguis el contingut actualitzat per dirigir trànsit web al teu canal directe de comandes en línia. Fes-ho servir per promocionar la teva pàgina de comandes de Vendes en línia Square i el servei d’entrega a domicili. Assegura’t que l’URL del lloc web també estigui actualitzat.

Aquestes són algunes de les plataformes més importants:

  • Yelp
  • Foursquare
  • TripAdvisor
  • Facebook

Dirigeix els clients que consumeixen a l’establiment a la pàgina de comandes en línia

El servei a l’establiment és una plataforma molt útil perquè els clients a qui ja els encanta el teu menjar coneguin les altres opcions que ofereixes. Pots fer servir un codi QR per al web de Vendes en línia Square per dirigir els clients a la pàgina d’inici. Pots imprimir el codi QR i incloure’l a les comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicili, al taulell on es fan els pagaments o allà on consideris que pot ajudar a augmentar el trànsit del web.

Per fer servir un codi QR al lloc web de Vendes en línia Square:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Lloc web > Preferències del lloc web.
  2. A Codi QR del lloc, selecciona Gestiona el codi QR.
  3. Tria Exporta el codi QR o Imprimeix la targeta de comanda.

Nota: el lloc web ha d’estar publicat per fer servir el codi QR.

Pots obtenir més informació sobre les preferències del lloc web per a Vendes en línia Square.

Amplia la teva presència a les xarxes socials

Les xarxes socials són un altre punt de contacte on pots informar i interactuar amb els clients. Assegura’t de tenir un enllaç directe a la pàgina de comandes en línia als teus perfils d’Instagram o Facebook, per oferir-los una altra manera d’accedir al teu negoci en línia.

Permet fer comandes des dels teus perfils de xarxes socials

Amb els botons per fer comandes de menjar als perfils de Facebook i Instagram del teu negoci, els clients podran fer una comanda directament des de les teves pàgines amb un sol toc. Més informació sobre com afegir botons de comanda de menjar als teus perfils amb Comandes de menjar per Facebook.

Dona-les a conèixer amb contingut

Tot i que gran part del que publiquis a les xarxes socials hauria de mostrar el teu menú, també pots utilitzar-lo com a canal per donar a conèixer les teves opcions de comandes directes.

Consells per publicar:

  • Com que les publicacions de les històries s’actualitzen diàriament, pots tornar a publicar imatges promocionals amb més freqüència per assegurar-te que els seguidors puguin veure la publicació.
  • Tant per a les publicacions del canal de notícies com per a les històries, pots afegir subtítols de text per personalitzar la informació que veuen els seguidors. Per exemple, pots recordar-los l’URL del teu lloc web o que poden trobar l’enllaç a la biografia del teu perfil.

Crea promocions i incentius

Encoratjar els clients habituals a fer comandes directament amb tu pot ser fàcil, però competir amb aplicacions d’entrega a domicili de tercers que són summament conegudes entre els consumidors i tenen motors de promoció enormes pot suposar un repte considerable. Tot i que no és una tasca fàcil, hi ha maneres senzilles d’animar els clients a fer-te les comandes directament a tu.

Codis promocionals i descomptes

Ofereix als clients un descompte exclusiu per fer-te les comandes directament. Pots compartir un codi promocional del teu lloc web de comandes en línia per correu electrònic o col·locant un cupó dins l’embalatge de la comanda.

Per a les entregues a un domicili de la zona, pots proposar l’entrega gratuïta als teus clients, amb cupons que eliminen automàticament el càrrec de l’entrega al total de la comanda del client. És una bona manera d’animar a fer la primera comanda al teu web. També pots limitar el número de vegades que un client fa servir aquest tipus de cupó (com ara, per oferir l’entrega gratuïta per a les primeres comandes només).

Més informació sobre com crear cupons a Vendes en línia Square.

Preus i articles del menú exclusius

Tot i que pot resultar-te convenient mostrar el teu restaurant a aplicacions de tercers, tingues en compte que pots fer més atractiva per als clients la teva oferta directa, incloent-hi ofertes de menú exclusives que només estiguin disponibles a la teva pàgina de comanda directa.

Per protegir els marges, els restaurants sovint augmenten els preus a les plataformes de tercers. Oferir preus més baixos mitjançant el teu canal de comanda directa pot animar els clients a fer la comanda directament amb tu per aconseguir un àpat més assequible. Per crear ofertes exclusives de menú, consulta més informació sobre com proposar articles ocults a Vendes en línia Square.

No trobes el que necessites?