Inici>Tramitació de les comandes en línia

Configura àrees i tarifes d’enviament amb Vendes en línia Square

A mesura que rebis comandes del teu web de Vendes en línia Square, pots enviar els articles físics des d’allà on siguis a tot el món. Amb les opcions d’enviament, pots decidir a quines regions vols fer-ne i quant cobrar, a més de configurar altres opcions en funció de les teves necessitats.

Nota: la configuració d’enviament del teu compte de Square no se sincronitza amb Vendes en línia Square.

Crea un perfil d’enviament

Square-Online-Set-Up-Shipping-Profile-CA

Per començar, hauràs de crear un perfil d’enviament, que és una combinació de configuracions que controlen on i com enviaràs els articles. Hi ha dos tipus de perfils d’enviament:

Perfil predeterminat

El perfil d’enviament predeterminat s’aplica a tots els articles que es poden enviar excepte als que estan inclosos en un perfil personalitzat. Per configurar un perfil d’enviament predeterminat per a tots els articles:

1. A Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Enviament.
  2. A Perfils d’enviament, selecciona Afegeix un perfil d’enviament.
  3. Introdueix un nom per al perfil i tria Predeterminat (tots els articles) com a tipus de perfil.
  4. Selecciona +Afegeix països i marca els països als quals faràs enviaments. Selecciona Fet.
  5. Selecciona Afegeix una tarifa i tria’n una opció al menú desplegable. Emplena les dades que faltin i selecciona Fet.
  6. Revisa el perfil i selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: pots configurar diversos perfils d’enviament predeterminats sempre que la informació del punt de venda (com ara estats, prefectures, províncies o països) sigui única per a cada perfil.

Perfil personalitzat

Un perfil d’enviament personalitzat et permet configurar tarifes i regions d’enviament exclusives per a articles específics. Per exemple, pots vendre articles que no pots enviar a llocs concrets per alguna restricció. Crear un perfil d’enviament personalitzat per a aquests articles et permet excloure qualsevol regió que tingui restriccions. Aquest tipus de perfil es complementa amb el perfil d’enviament predeterminat per oferir-te més flexibilitat a l’hora d’enviar articles.

Per configurar un perfil d’enviament personalitzat per a articles específics:

1. A Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Enviament.
  2. A Perfils d’enviament, selecciona Afegeix un perfil d’enviament.
  3. Introdueix un nom per al perfil i tria Personalitzat (articles específics) com a tipus de perfil.
  4. Selecciona Tria articles i marca els articles que vols incloure al perfil. Selecciona Afegeix articles quan hagis acabat.
  5. Selecciona +Afegeix països i marca els països als quals faràs enviaments. Selecciona Fet.
  6. Selecciona Afegeix una tarifa i introdueix-ne la informació. Per comanda aplica la tarifa a tota la comanda si algun dels articles comprats forma part del perfil personalitzat. Per article aplica la tarifa a tots els articles comprats que estan assignats a un perfil personalitzat. Selecciona Fet.
  7. Revisa el perfil i selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: pots configurar més perfils personalitzats seguint els mateixos passos, però no pots afegir un article a més d’un perfil personalitzat.

Nota: pots restringir l’enviament de comandes a les regions que tu determinis a la configuració.

Opcions en les despeses d’enviament

Quan afegeixis una comissió al perfil d’enviament, el tipus que triïs depèn del que enviïs. Aquí tens una descripció general de les opcions.

Tarifa fixa

Estableix un preu únic per a l’enviament i cobra’l per comanda o per article. És una bona opció si vols simplificar les coses i assegurar-te que les tarifes d’enviament no varien gaire.

Enviament gratuït

Ofereix enviament gratuït en funció del pes, el preu de la comanda, o per a totes les comandes. Fes-ho servir juntament amb altres tarifes per oferir als clients una oferta per a compres grans (per exemple, «Enviament gratuït per a comandes de més de 50 €!»).

Pes de la comanda

Estableix les teves pròpies tarifes en funció del pes de tots els articles de la comanda. Això et pot anar bé quan envies dins d’una zona limitada. Aquesta opció no tindrà en compte la distància fins a la destinació ni el que realment cobren els transportistes.

Per establir una tarifa d’enviament en funció del pes de la comanda, assegura’t que has especificat el pes de cadascun dels articles. Per fer-ho:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del web.
  2. Selecciona un article de la llista.
  3. A Tramitació, assegura’t que tens marcat Enviament, de manera que puguis afegir un Pes de l’enviament al quadre de text.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: Si el pes de tots els articles de la comanda és 0, s’establirà per defecte a 0,1 lb/kg.

Aquí tens més informació sobre com afegir articles i categories a Vendes en línia Square.

Total de la comanda

Cobra l’enviament en funció del preu total de la comanda. Pots fer servir aquesta opció per a descomptar les despeses d’enviament als clients que paguen més d’un import X en una sola comanda.

Quantitat d’articles

Cobra l’enviament en funció del nombre d’articles de la comanda. Això és útil si vens articles de mida i pes similars i les despeses pugen quan envies diversos articles. Aquesta opció no tindrà en compte la distància fins a la destinació ni el que realment cobren els transportistes.

Tarifa alternativa

Les tarifes per pes de la comanda, per total de la comanda i per quantitat d’articles de la comanda tenen una opció de tarifa alternativa, que és la que s’aplica quan reps una comanda que no s’ajusta a cap de les condicions d’enviament que tens configurades. Això serveix perquè no t’hagis de fer càrrec dels costos d’enviament quan el client demana una combinació d’articles que no havies previst durant la configuració inicial.

Punts de venda de les existències

També hauràs de triar el punt de venda on es reduiran les existències quan es rebin comandes d’enviament. Per començar:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Enviament.

2. A Envia-ho des de, selecciona Modifica al costat del punt de venda que vols actualitzar.

3. Tria un punt de venda al menú desplegable i introdueix-ne la informació.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Aquí tens més informació sobre com gestió d’existències a Vendes en línia Square.

Articles no físics i enviament

Aquestes són algunes de les maneres en què els articles no físics repercuteixen en l’enviament:

• Si ven articles no físics, quan es calculin les despeses d’enviament, no comptaran per al pes de la comanda, per al total de la comanda ni se sumaran a la quantitat d’articles.

• Pots fer servir la configuració dels enviaments per limitar on es poden comprar els articles no físics. Aquí tens més informació sobre com a Vendes en línia Square.