Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Square Terminal

Resolució de problemes amb l’Square Terminal

Resolució de problemes generals

Hi ha algunes comprovacions bàsiques que pots dur a terme per evitar molts dels errors que et pots trobar a l’Square Terminal.

Fes les comprovacions següents abans de mirar com resoldre el problema:

 • Assegura’t que el dispositiu estigui completament carregat. Comprova el símbol de la bateria, a l’extrem superior dret de la pantalla, per veure quin nivell de càrrega té. Pots carregar completament l’Square Terminal en menys de cinc hores.

 • Assegura’t que el dispositiu tingui instal·lat el programari més recent. Per actualitzar el programari de l’Square Terminal, toca ≡ Més > Configuració > Components. Toca General > Quant al Terminal > Actualització del programari. Si no veus l’opció per actualitzar el programari, vol dir que ja tens la versió més recent. Les actualitzacions del programari normalment tarden entre 20 minuts i una hora a completar-se; les de l’Square Terminal es fan automàticament durant la nit sempre que estigui encès i endollat.

 • Assegura’t que la data i l’hora del dispositiu siguin correctes. Si no ho són, canvia-les a la secció de configuració. Selecciona ≡ Més > Components > General > Data i hora i ajusta-les segons sigui necessari.

 • Assegura’t que el teu compte estigui activat. En aquests moments, l’Square Terminal només està disponible als Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Austràlia, el Japó, la República d’Irlanda, França i Espanya.

Resolució de problemes amb la wifi

Confirma que l’Square Terminal estigui connectat a una xarxa wifi.
Activa i desactiva la wifi a ≡ Més > Configuració > Components > Xarxa i assegura’t que hi hagi una marca al costat de la xarxa a la qual et vols connectar. Comprova que veus l’indicador de l’estat de la wifi a l’extrem superior dret de la barra d’estat.

Nota: no podràs connectar l’Square Terminal a cap portal captiu ni a xarxes no segures. Un portal captiu és una xarxa que et demana que acceptis unes condicions per poder tenir accés a la connexió a internet (aquestes xarxes són freqüents a cafeteries, a aeroports i a altres llocs amb accés públic a internet).

Comprova la intensitat del senyal de la wifi.
Assegura’t que tens un bon senyal de wifi. Per fer-ho, pots examinar altres dispositius (com ara telèfons, tauletes o portàtils) que facin servir la mateixa xarxa i que siguin a prop de l’Square Terminal. L’indicador de l’estat de la wifi, a l’extrem superior dret de la barra d’estat, hauria de tenir tres o quatre barres blanques. En funció d’on es trobi l’encaminador, és possible que hagis d’apropar-hi l’Square Terminal.

Canvia a Ethernet.
Si tens una connexió Ethernet disponible i has comprat el Hub per a l’Square Terminal, canvia a Ethernet connectant el cable d’Ethernet al port del hub.

Resolució de problemes amb l’Ethernet

Comprova que l’Square Terminal estigui connectat a l’Ethernet.
Assegura’t que pots veure l’indicador de l’estat de la xarxa Ethernet a l’extrem superior dret de la barra d’estat. Si no el veus, prova de desconnectar el cable del port Ethernet al hub i de l’encaminador o el mòdem i torna’l a connectar.

Comprova la connectivitat del mòdem o de l’encaminador.
Per provar el mòdem o l’encaminador, connecta-hi altres dispositius (com ara un portàtil) i verifica si es connecten a internet.

Canvia a la wifi.
Si tens una xarxa wifi disponible, desconnecta el cable Ethernet i, a la Configuració, canvia a wifi. Assegura’t de desconnectar el cable Ethernet, ja que el dispositiu es connectarà per defecte a Ethernet abans que a la wifi si tots dos estan disponibles.

Resolució de problemes amb el hub per a l’Square Terminal

Prova un altre accessori
Per determinar si el problema és del hub o de l’componente USB (lector de codis de barres, impressora), prova de connectar un altre accessori.

Prova els ports USB.
Intenta connectar l’accessori USB a un altre port. És possible que el problema sigui a un únic port.

Resolució de problemes amb els pagaments

No s’admeten els pagaments sense contacte.

 • Si tens activada l’opció Ves per defecte al procés de pagament del client, confirma que has premut el botó Confirma i paga per activar la pantalla del client on s’accepten targetes i telèfons per fer pagaments sense contacte. Quan l’Square Terminal estigui a punt per acceptar pagaments, veuràs Fes lliscar, insereix o apropa la targeta a la pantalla.

 • També és possible que la targeta sense contacte o el telèfon amb NFC estiguin espatllats o avariats. En aquest cas, demana al client que faci servir una altra forma de pagament.

No es reconeixen les targetes amb xip i PIN.

 • Assegura’t que les targetes amb xip i PIN s’insereixen amb el xip mirant cap amunt.

 • Si els pagaments sense contacte encara funcionen, és possible que el xip estigui espatllat. En aquest cas, demana al client que faci servir una altra forma de pagament.

 • Si els pagaments sense contacte encara funcionen, també pot ser que s’hagi espatllat la ranura del lector de targetes. Si creus que aquest podria ser el cas, posa’t en contacte amb el servei d’Atenció al venedor de Square.

Reinicia el terminal

En comptades ocasions, és possible que hagis de restablir la configuració de fàbrica al dispositiu. Aquesta acció no esborra informació important del compte, com ara els articles, els historials de transaccions, les llistes de clients o els permisos de l’equip. Totes aquestes dades hi seran quan tornis a iniciar la sessió al compte.
Abans de restablir el terminal, tingues la informació següent a mà perquè la necessitaràs per tornar a iniciar la sessió al compte:

 • Nom i contrasenya de la xarxa wifi.

 • Informació d’inici de sessió al compte (adreça electrònica i contrasenya) o codi del dispositiu.

 • Nom del punt de venda, si escau.

 • Configuració dels accessoris: estacions d’impressió, caixes i més. Et recomanem que facis una foto de la configuració de cada accessori que tinguis connectat.

També és bona idea enviar un informe de diagnòstic i un registre des del dispositiu abans de restablir la configuració de fàbrica. Els informes de diagnòstic i els registres contenen les entrades de registre essencials que ens ajudaran a diagnosticar els problemes i resoldre’ls més ràpidament.

Per enviar un informe de diagnòstic i un registre des de l’Square Terminal:

 1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més > Ajuda.

 2. A Resolució de problemes, toca Carrega el registre.

 3. Toca Envia l’informe de diagnòstic.

 4. Un cop toquis Envia l’informe de diagnòstic, pots sortir de la pantalla i continuar fent servir l’Square Terminal amb normalitat mentre l’informe s’envia en segon pla.

Nota: els informes de diagnòstic poden tardar entre 2 i 7 minuts a carregar-se. Comprova que tinguis una bona connexió a internet i que el dispositiu estigui engegat en aquell moment.

Per reiniciar l’Square Terminal:

 1. Toca ≡ Més.

 2. Selecciona Configuració > Components.

 3. Toca General > Quant al Terminal.

 4. Desplaça’t fins al final de la pantalla i toca Restableix la configuració de fàbrica > Confirma que vols fer un restabliment de fàbrica.

 5. Toca Restableix una última vegada. A partir d’aquí, començarà un compte enrere i el terminal es restablirà.

Nota: si no pots accedir a la configuració del terminal, mantingues premut el botó d’engegada durant 10 segons fins que vegis una pantalla negra amb un temporitzador de compte enrere. Continua mantenint premut el botó d’engegada fins que el temporitzador arribi a 0 i aparegui un missatge a la pantalla que digui que pots deixar anar el botó.
Un cop completat el restabliment, hauràs de:

 1. Tornar a definir qüestions de configuració bàsica, com ara la zona horària.

 2. Tornar-te a connectar a internet.

 3. Iniciar la sessió amb l’adreça electrònica i la contrasenya, o bé amb el codi del dispositiu.

 4. Connectar accessoris com caixes d’efectiu, impressores o lectors de codis de barres. Més informació sobre com connectar maquinari compatible a l’Square Terminal.

 5. Torna a ajustar la configuració en funció de les teves preferències.

Requisits de la xarxa

Llista blanca de ports i protocols

Si apliques restriccions d’accés a la xarxa relacionades amb protocols i ports, has d’assegurar-te que els dispositius de Square permetin els protocols següents i els ports corresponents a través del tallafoc:

 • Protocol NTP. És imprescindible per assegurar-se que el dispositiu té l’hora correcta. La connectivitat pot fallar si la validesa del certificat no coincideix perquè l’hora del dispositiu no és correcta.

 • HTTPS (només el port 443). Tot el trànsit que reben els servidors de Square es fa a través d’HTTPS.

Els ports següents també es fan servir per a impressores de la xarxa, però no requereixen accés a internet:

 • UDP: 22222, 3289

 • TCP: 9100:9109

Filtre de dominis

Si apliques restriccions d’accés a la xarxa relacionades amb dominis, els dispositius de Square han de tenir els dominis següents a la llista blanca.

Trànsit d’HTTPS
Tots els subdominis de:

 • squareup.com

 • issquareup.com

 • squarecdn.com

 • squarecloudservices.com

Així com els FQDN següents:

 • api.skyhookwireless.com

 • notify.bugsnag.com

 • sessions.bugsnag.com

 • apytiqcuyrsq6-ats.iot.us-east-2.amazonaws.com

 • square.site

 • www.weebly.com

 • api.mapbox.com

 • mobile-data.onetrust.io

 • privacyportal.onetrust.com

 • cdn.cookielaw.org

 • memfault-prod-east1.s3.amazonaws.com

 • memfault-prod-ap-south-1.s3.amazonaws.com

 • files.memfault.com

 • device.memfault.com

 • ingress.memfault.com

Trànsit d’NTP
NTP necessita accedir a:

 • time.android.com

Adreces IP

Els intervals d’adreça IP de Square són:

 • EUA: 74.122.184.0/21

 • Àsia-Pacífic: 103.31.216.0/22

 • Europa: 185.57.56.0/22

Els dispositius de Square també depenen de l’accés a Amazon Web Services (AWS) i Google Cloud Platform (GCP). Els intervals d’IP d’AWS es publiquen aquí i Google és AS15169. Afegeix-hi també aquests intervals d’IP.

Nota: els dispositius de Square tenen un tallafoc intern i una llista blanca interna (de dominis, no d’IP), i fan servir una fixació de certificat TLS en tots els punts finals de Square. Per tant, en funció del teu objectiu, pot ser que la teva llista blanca d’IP sigui redundant. Així doncs, pot tenir sentit assegurar-se que els dispositius de Square no poden accedir a cap adreça IP interna de l’empresa i deixar la resta de la xarxa oberta per al tallafoc i el filtre de dominis que hi ha als dispositius de Square.

Adreces MAC

MAC OUI de Square: 44:59:25

Els comerços haurien de posar en una llista blanca totes les adreces MAC que comencen amb el prefix anterior (és a dir, els dispositius amb adreces MAC que segueixen el patró 44:59:25:XX:XX:XX). També poden posar en una llista blanca tots els dispositius que contenen aquest prefix d’adreça MAC (el prefix pertany a Square i no el pot fer servir cap altre proveïdor de dispositius).

DNS

Els dispositius de Square són compatibles amb qualsevol DNS que s’enviï al dispositiu a través d’un DHCP, sempre que funcioni. No dubtis a fer servir els teus servidors de proveïdor d’Internet o els teus servidors públics preferits (per exemple, Level3 a 4.2.2.1/4.2.2.2).

Protocols d’autenticació de la xarxa admesos

Els dispositius Square són compatibles amb:

 • WPA/WPA2 PSK

 • WEP (només als EUA)

No són compatibles amb:

 • WPA / WPA2 Enterprise

 • WPA3 PSK / WPA3 Enterprise

Neteja del terminal

Pots fer servir qualsevol drap de neteja per a dispositius electrònics si el terminal només té rascades o marques petites.
Per netejar el lector de l’Square Terminal, pots emprar targetes de neteja per a lectors de targetes o paper de cuina plegat. Fes lliscar la targeta de neteja o el paper de cuina per la ranura del lector de targetes per netejar vessaments o brutícia.

Si encara tens problemes, fes una trucada a l’Equipo de atención al cliente i t’ajudarem perquè tornis a aixecar la persiana en un tres i no res.

Resolució de problemes amb la impressora

Assegura’t que la impressora estigui ben configurada. Per començar:

 1. Des del terminal, toca Configuració > Components > Impressora.

 2. A la secció Fes servir aquesta impressora per a, assegura’t que hi hagi una opció activada com a mínim.

 3. Toca Prova d’impressió per comprovar que la impressora funciona.

Nota: verifica que el paper d’impressió sigui tèrmic. El Terminal no imprimirà sobre paper que no ho sigui.

Assegura’t que hi hagi un rotllo de paper a la impressora i que la tapa estigui tancada del tot. També has de comprovar l’orientació del paper d’impressió per a rebuts. Si el paper no està ben col·locat, els rebuts no s’imprimiran.