Inici>Square Terminal

Resolució de problemes amb l'Square Terminal

Equip TPV per a qualsevol tipus de negoci

Gestiona l’inventari i els pagaments des de qualsevol lloc amb un dispositiu tot en un

Resolució de problemes generals

Hi ha algunes comprovacions bàsiques per evitar molts problemes que et pots trobar amb l'Square Terminal.

Fes les comprovacions següents abans de cercar els passos a seguir per resoldre el problema:

• Assegura't que el dispositiu estigui completament carregat. Comprova el símbol de la bateria, a l'extrem superior dret de la pantalla, per veure quin nivell de càrrega té. L'Square Terminal tarda menys de cinc hores en carregar-se completament.

• Assegura't que la data i l'hora del dispositiu siguin correctes. Si no ho són, actualitza-les a la secció Configuració. Selecciona ≡ Més > Components > General > Data i hora i ajusta-les.

• Comprova que tinguis el compte activat. En aquests moments, l'Square Terminal només està disponible als Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Austràlia, el Japó, Irlanda, França i Espanya.

• Assegura't que el dispositiu disposa del programari més recent. Les actualitzacions de programari solen tardar entre 15 minuts i una hora a completar-se. L'Square Terminal s'actualitza automàticament durant la nit, sempre que estigui endollat i encès.

Actualitza el software de l’Square Terminal

1. Toca ≡ Més.
  2. Toca Configuració > Hardware > General > Quant a l’Square Terminal > Actualització del software.
  3. Toca Comprova les actualitzacions per saber si n’hi ha de disponibles.
  4. Si indica Software al dia vol dir que tot va bé.

Resolució de problemes amb la wifi

Confirma que l'Square Terminal està connectat a la wifi.
Desactiva i activa la wifi a ≡ Més > Configuració > Components > Xarxa i assegura't que hi ha una marca al costat de la xarxa a la qual et vols connectar. Comprova que aparegui l'indicador d'estat de la wifi a la cantonada superior dreta de la barra d'estat.

Nota: no podràs connectar l'Square Terminal a una xarxa de portal captiu ni a xarxes no segures. Un portal captiu és una xarxa que et demana que acceptis unes condicions per poder tenir accés a la connexió a internet (són les xarxes habituals de cafeteries, aeroports i a altres punts d’accés públic a internet).

Comprova la intensitat del senyal de wifi.
Per confirmar que tens un bon senyal de wifi, examina altres dispositius (com ara telèfons, tauletes o portàtils) que facin servir la teva xarxa i que siguin a prop de l'Square Terminal. Quan el senyal es bo, l'indicador d'estat de la wifi situat a la cantonada superior dreta de la barra d'estat mostra 3 o 4 barres blanques. En funció d'on es trobi instal·lat l'encaminador, és possible que hagis d'apropar-hi l'Square Terminal.

Canvia a la xarxa Ethernet.
Si tens una connexió Ethernet i has comprat un Hub per a l’Square Terminal, canvia a Ethernet connectant el cable d'Ethernet al port del Hub.

Resolució de problemes amb Ethernet

Comprova que l'Square Register estigui connectat a Ethernet
Comprova que aparegui l’indicador d’estat de la xarxa Ethernet a l’extrem superior dret de la barra d’estat. Si no el veus, prova de desconnectar el cable del port d'Ethernet al hub i de l'encaminador o del mòdem, i torna'l a connectar.

Confirma la connexió al mòdem o a l'encaminador.
Per provar el mòdem o l'encaminador, connecta-hi altres dispositius (com ara un ordinador portàtil) i comprova si es connecten a internet.

Canvia a la xarxa wifi.
Si tens una xarxa wifi disponible, desconnecta el cable Ethernet i, a Configuració, canvia la connexió a wifi. Procura desconnectar el cable Ethernet, ja que si té les dues connexions disponibles, el dispositiu es connectarà per defecte a través d’Ethernet, i no de la wifi.

Resolució de problemes amb el Hub per a l'Square Terminal

Prova un altre accessori.
Per determinar si el problema és del hub o de l'componente USB (lector de codis de barres, impressora, etcètera), prova de connectar un altre accessori al hub.

Prova els ports USB.
Prova de connectar l’USB del component accessori a un port diferent. Pot ser un problema aïllat d'un port.

Resolució de problemes amb els pagaments

No es reconeixen els pagaments sense contacte.

• Si tens activada l'opció Ves per defecte al procés de pagament del client, confirma que has premut el botó Confirma i paga per activar la pantalla del client on s'accepten targetes i telèfons per fer pagaments sense contacte. Quan l'Square Terminal estigui a punt per acceptar pagaments, veuràs Apropa, insereix o fes lliscar a la pantalla.

• També hi ha la possibilitat que la targeta sense contacte o l’NFC del telèfon estiguin malmesos o no funcionin bé. En aquest cas, demana al client que faci servir un altre mètode de pagament.

No es reconeixen les targetes amb xip i PIN.

• Assegura't que les targetes amb xip i PIN s'insereixin amb el xip mirant cap amunt.

• Si els pagaments sense contacte funcionen igualment, pot ser que el xip estigui en mal estat. En aquest cas, demana al client que faci servir un altre mètode de pagament.

• Si els pagaments sense contacte funcionen, també és possible que la ranura de la targeta amb xip estigui en mal estat. Si penses que es tracta d'aquest cas, posa’t en contacte amb el servei d’atenció al venedor de Square.

Reinicia el Terminal

En determinades ocasions caldrà que restableixis la configuració de fàbrica. En restablir el dispositiu no s’eliminarà la informació important de la configuració del compte, com ara els articles, l’historial de transaccions, els llistats de clients o els permisos de l’equip. Tot serà al mateix lloc quan tornis a iniciar la sessió.
Abans de restablir el Terminal, tingues a mà la informació següent, ja que la necessitaràs per tornar a iniciar la sessió després:

• Nom i contrasenya de la xarxa wifi.

• Informació d'inici de sessió al compte (adreça electrònica i contrasenya) o codi del dispositiu.

• Nom del punt de venda, si escau.

• Configuració dels accessoris: estacions d'impressió, caixes i qualsevol altre accessori. Et recomanem que facis una foto de la configuració de cadascun dels accessoris.

Abans de restablir la configuració de fàbrica, també és bona idea enviar un informe de diagnòstic i un registre des del dispositiu. Els informes de diagnòstic i els registres contenen dades essencials que ens ajudaran a determinar i resoldre abans els problemes.

Per enviar un informe de diagnòstic i un registre des de l'Square Terminal:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més > Ajuda.

2. A Resolució de problemes, toca Puja el registre

3. Toca Envia un informe del diagnòstic.

4. Un cop toquis Envia l'informe del diagnòstic, pots sortir de la pantalla i continuar fent servir l'Square Terminal amb normalitat mentre l'informe s'envia en segon pla.

Nota: els informes de diagnòstic poden tardar entre 2 i 7 minuts a carregar-se. Comprova que tinguis una bona connexió a internet i que el dispositiu estigui encés en aquell moment.

Per reiniciar l'Square Terminal:

1. Toca ≡ Més.

2. Selecciona Configuració > Components.

3. Toca General > Quant al Terminal.

4. Baixa fins al final de la pantalla i toca Restableix la configuració de fàbrica > Confirma que vols fer un restabliment de fàbrica.

5. Toca Restableix una última vegada. A partir d'aquí, començarà un compte enrere i el Terminal es restablirà.

Nota: si no pots accedir a la configuració del Terminal, mantingues premut el botó d'encendre durant 10 segons fins que vegis una pantalla negra amb un compte enrere. Continua mantenint premut el botó d'engegada fins que el temporitzador arribi a 0 i aparegui un missatge a la pantalla que digui que pots deixar-lo anar.
Un cop completat el restabliment, hauràs de:

1. Tornar a definir aspectes de configuració bàsica, com ara el fus horari.

2. Tornar a connectar-te a internet.

3. Iniciar la sessió amb l'adreça electrònica i la contrasenya, o bé amb el codi del dispositiu.

4. Afegir els accessoris, com ara caixes d'efectiu, impressores o lectors de codis de barres. Aquí tens informació sobre com connectar components compatibles a l'Square Terminal.

5. Ajustar la configuració en funció de les teves preferències.

Requisits de la xarxa

Llistat de protocols i ports permesos

Si apliques restriccions d'accés a la xarxa relacionades amb protocols i ports, has d'assegurar-te que els dispositius de Square permetin els següents protocols i els ports corresponents a través del tallafoc:

• NTP. Aquest punt és fonamental per garantir que el dispositiu té l'hora correcta. Si l'hora del dispositiu és incorrecta, la connexió pot fallar per manca de coincidència en la validesa del certificat.

• HTTPS (només el port 443). Tot el trànsit que reben els servidors de Square es transmet a través d'HTTPS.

Els següents ports també es fan servir per a impressores de la xarxa, però no requereixen accés a internet:

• UDP: 22222, 3289

• TCP: 9100:9109

Filtre de dominis

Si apliques restriccions referents als dominis a què es pot accedir des de l’interior de la xarxa, els dispositius de Square han de tenir els dominis següents a la llista de permesos.

Trànsit HTTPS
Tots els subdominis de:

• squareup.com

• issquareup.com

• squarecdn.com

• squarecloudservices.com

Així com els FQDN següents:

• api.skyhookwireless.com

• notify.bugsnag.com

• sessions.bugsnag.com

• apytiqcuyrsq6-ats.iot.us-east-2.amazonaws.com

• square.site

• www.weebly.com

• api.mapbox.com

• mobile-data.onetrust.io

• privacyportal.onetrust.com

• cdn.cookielaw.org

• memfault-prod-east1.s3.amazonaws.com

• memfault-prod-ap-south-1.s3.amazonaws.com

• files.memfault.com

• device.memfault.com

• ingress.memfault.com

Trànsit NTP
El NTP ha de tenir accés a:

• time.android.com

Adreces IP

Els intervals d'adreça IP de Square són:

• Estats Units: 74.122.184.0/21

• Àsia-Pacífic: 103.31.216.0/22

• Europa: 185.57.56.0/22

Els dispositius de Square també depenen de l'accés a Amazon Web Services (AWS) i Google Cloud Platform (GCP). Els intervals d'IP d'AWS es publiquen aquí i el de Google és AS15169. Afegeix-hi també aquests intervals d'IP.

Nota: Els dispositius Square tenen incorporat un tallafoc i una llista de dominis (no d’IP) permesos i ancoren un certificat TLS a tots els punts finals de Square. Per tant, la llista d’IP permeses que tinguis pot ser redundant segons quin sigui el seu objectiu. Podria tenir sentit només per garantir que els dispositius de Square no puguin accedir a qualsevol adreça IP interna de l’empresa, i permetre que l’accés a internet en general estigui permès per al tallafoc i el filtre del domini del dispositiu de Square.

Adreces MAC

OUI MAC de Square: 44:59:25

Els comerços haurien de tenir a la llista de permesos totes les adreces MAC que comencin amb el prefix anteriorment indicat (per exemple, els dispositius amb adreces MAC que tenen el format 44:59:25:XX:XX:XX). Si no, els comerciants també poden incloure a la llista de permesos cada dispositiu individual que aparegui amb aquest prefix d’adreça MAC (és un perfil propietat de Square i no l’ha de fer servir cap altre proveïdor de dispositius).

En cas que tinguis components de Square anteriors, és possible que hagis d’afegir també els prefixos MAC següents a la llista de permesos:
OUI MAC anteriors: 2C:D1:41:D, 8C:47:6E:5, 1C:59:74:6

DNS

Els dispositius de Square són compatibles amb qualsevol servidor DNS que es faci arribar al dispositiu a través d'un protocol DHCP mentre funcioni. Pots emprar els teus servidors ISP o els teus servidors públics preferits (per exemple, nivell 3 a 4.2.2.1/4.2.2.2).

Protocols d'autenticació de la xarxa admesos

Els dispositius de Square són compatibles amb:

• WPA/WPA2 PSK

• WEP (només als Estats Units)

No admeten:

• WPA / WPA2 Enterprise

• WPA3 PSK / WPA3 Enterprise

Neteja del terminal

Si el dispositiu només té rascades o marques petites, pots fer servir qualsevol drap de neteja per a dispositius electrònics.
Per netejar el lector de l'Square Terminal, pots emprar targetes de neteja per a lectors de targetes o paper de cuina plegat. Fes lliscar la targeta de neteja o el paper de cuina per la ranura del lector de targetes per netejar esquitxos o brutícia.

Si segueixes tenint problemes, fes una trucada a l'Equip d’Atenció al venedor i t'ajudarem a posar-te en marxa en un tres i no res.

Resolució de problemes amb la impressora

Assegura't que la impressora estigui ben configurada. Per començar:

1. Al Terminal, toca Configuració > Components > Impressora.

2. A la seccióFes servir aquesta impressora per a, comprova que hi hagi una opció activada com a mínim.

3. Toca Prova d'impressió per comprovar que la impressora funciona.

Nota: verifica que el paper d'impressió sigui tèrmic. El Terminal no imprimirà sobre paper que no ho sigui.

Assegura't que la impressora tingui rotllo de paper i la tapa tancada del tot. També has de comprovar l'orientació del paper d'impressió per a rebuts. Si el paper no està ben col·locat, els rebuts no s'imprimiran.