Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió de menús

Gestiona els articles amb Square per a restaurants

Actualitzar la disponibilitat dels articles

Pots actualitzar la disponibilitat dels articles directament a l’aplicació de Square per a restaurants.

Marca els articles com a no disponibles manualment

Si vols marcar un article com a no disponible, inicia la sessió a l’aplicació de Square per a restaurants:

 1. Selecciona un compte desat o crea una venda nova.

 2. Toca Accions > Disponibilitat dels articles.

 3. Utilitza l’eina de cerca o selecciona un article de la llista.

 4. Tria Disponible o No disponible > Desa.

També pots prémer de manera continuada el requadre de l’article en qüestió i marcar-la com a No disponible.

Si un article no està disponible temporalment, pots seleccionar Fes-ho disponible al final del dia. L’article tornarà a estar disponible de manera automàtica l’endemà a les 5:00.

Marcar els articles com a no disponibles automàticament

També pots configurar una opció perquè els articles que no estiguin disponibles s’actualitzin automàticament a partir de les quantitats estipulades a l’aplicació. D’aquesta manera, els empleats només podran afegir al compte els que estiguin disponibles.

Per començar, segueix els passos següents:

 1. Des de l’aplicació de Restaurants, prem de manera continuada un article del menú.

 2. Activa Fes el seguiment dels articles restants i introdueix el nombre total d’articles.

 3. Si l’article forma part del menú ja fixat, pots activar l’opció Fes-ho disponible al final del dia.

 4. Toca Desa.

Cada cop que, durant un torn, un empleat enviï una comanda a la cuina o s la barra, la quantitat d’articles es reduirà. Quan el recompte arribi a zero, l’equip ja no podrà afegir-lo al compte.

Nota: configurar la disponibilitat dels articles és diferent a configurar la quantitat d’existències al Tauler de control de Square. Assegura’t d’activar el seguiment dels articles des de l’aplicació de Restaurants perquè es marquin com a no disponibles automàticament.

Descomptes

Quan necessitis configurar descomptes per hores o articles especials, entre altres, pots fer servir les funcions avançades de Square, que et permeten activar automàticament descomptes per a articles i períodes de temps específics.

Més informació sobre els descomptes avançats amb Square per a restaurants.

Inventari

El gestió de l’inventari de Square per a restaurants et proporciona les eines essencials per estar sempre al dia del recompte de les existències a la teva col·lecció d’articles. Marcar un article com a no disponible des de l’aplicació és molt útil amb alguns plats, begudes o entrants que solen acabar-se al llarg del dia o la setmana. Tot i això, la funció de gestionar les existències des del Tauler de control de Square està més orientada a articles que es compren a l’engròs, com ara ampolles de licor o de vi.

En activar els nivells d’inventari, pots rebre avisos al Tauler de control quan quedin poques existències o s’esgotin articles, de manera que sàpigues quan has de tornar a fer una comanda i reposar.

Tingues en compte que, si registres els articles amb quantitat decimals des del Tauler de control en línia de Square, el recompte d’articles s’arrodonirà al nombre complet següent un cop venuts a l’aplicació de Restaurants.

Per exemple:

Recompte d’articles = 10
Vendes = 2,4
Recompte d’articles final = 7

El nostre equip està treballant de valent perquè l’aplicació de Restaurants sigui compatible amb quantitats decimals.

És el primer cop que gestiones l’inventari? Dona una ullada a les nostres Pràctiques recomanades per a la gestió de l’inventari.

Gestiona els articles i l’inventari en bloc

L’eina Importació d’articles et permet descarregar un informe actualitzat de la teva col·lecció d’articles i gestionar-los en grup.

Per començar, segueix els passos següents:

 1. Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció.

 3. Selecciona Modifica la col·lecció d’articles per afegir articles nous i actualitzar els existents, o bé Reemplaça la col·lecció d’articles per eliminar tots els articles existents i substituir-los pels articles que hagis pujat.

 4. Fes clic a Següent > Descarrega la col·lecció d’articles. Tria entre un fitxer Excel (recomanat) o un fitxer CSV.

 5. Obre el fitxer i afegeix o modifica els articles segons et convingui.

 6. Desa el fitxer actualitzat a l’ordinador.

 7. Arrossega i deixa anar el fitxer a l’àrea per pujar fitxers de la finestra Importa l’inventari o fes clic a selecciona-ho des del teu ordinador > Puja.

 8. Revisa els canvis i fes clic a Confirma per pujar la nova col·lecció d’articles.

Per imprimir aquesta informació per als teus registres, ves a Col·lecció d’articles > fes clic a Accions > Exporta la col·lecció i segueix les instruccions que apareixeran a la pantalla.

Fitxer de la col·lecció Descripció dels camps
Testimoni El Tauler de control de Square omplirà automàticament aquest testimoni. Si estàs important un article nou, deixa aquest camp en blanc. Si estàs modificant articles, no canviïs el testimoni.
Nom de l’article Pot incloure números, lletres i símbols. 128 caràcters com a màxim.
Descripció Pot incloure números, lletres i símbols. 1024 caràcters com a màxim.
Categoria Pot incloure números, lletres i símbols. 128 caràcters com a màxim.
SKU Cada variant ha de tenir assignat una SKU única.
Nom de la variant Pot incloure números, lletres i símbols. 128 caràcters com a màxim.
Unitat i precisió Tipus i precisió de la unitat. La precisió t’ajuda a fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda de l’article, ja que et permet establir el recompte d’articles fins a centmil·lèsimes (0,00000).
Afegeix automàticament un article a la factura S (sí) o N (no). Tria quins articles s’afegeixen automàticament a la factura sense mostrar altres opcions durant l’entrada de comandes.
Preu Xifres. Ha de ser 0,00 € o superior (un preu fix ha de ser un nombre positiu). També pots deixar el camp en blanc o introduir «Variable» per indicar que es tracta d’un preu variable.
Activa [Nom del punt de venda] S (sí) o N (no). Això farà que l’article sigui visible a punts de venda determinats. Si només tens un punt de venda i t’apareix aquesta columna, assegura’t que marques Sí a tots els articles.
Quantitat actual [Nom del punt de venda] Xifres. Si fas servir Gestió de l’inventari, aquesta és la quantitat actual de l’article definida segons les existències. Els canvis en aquest camp s’ignoren durant la importació.
Nova quantitat [Nom del punt de venda] Xifres. Si fas servir Gestió de l’inventari, introdueix el teu recompte actual d’existències aquí. Aquest nou recompte substituirà el recompte existent.
S’han activat les notificacions d’alerta per nivell d’existències a [Nom del punt de venda] Si fas servir Gestió de l’inventari, pots configurar S (sí) o N (no) per activar o desactivar les alertes d’inventari per a alguns articles.
Notificacions per recompte d’existències a [Nom del punt de venda] Xifres. Si fas servir Gestió de l’inventari i tens les alertes activades, aquesta és la quantitat a la qual se t’avisarà.
Preu [Nom del punt de venda] Xifres.
Impost [Nom de l’impost] Si has creat un impost, marca S (sí) o N (no) per aplicar-lo a l’article.

Historial

Pots consultar l’historial de l’inventari i analitzar tota la informació sobre els fluxos consultant els ajustos històrics.

Per començar, segueix els passos següents:

 1. Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a un article concret per obrir-ne la pàgina d’informació.

 3. Selecciona Consulta historial de l’inventari.

Pots filtrar per punt de venda, tipus d’ajustament o variant d’article.