Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Resoldre problemes

Puc transferir la propietat d’un compte de Square?

En aquests moments, no es pot transferir la titularitat dels comptes de Square als països de fora dels Estats Units.

Com que els comptes de Square estan vinculats a la informació del titular designat del compte i al número d’IVA o NIF/CIF, no podem transferir-ne la propietat.

Per a les empreses amb diversos propietaris, si el titular designat del compte renuncia o ja no treballa amb l’empresa, els usuaris autoritzats continuaran tenint accés al compte, però el titular serà responsable de transferir l’adreça electrònica i actualitzar la contrasenya i les preguntes de seguretat. Al propietari designat de l’empresa no se li pot retirar l’accés al compte; per tant, caldria configurar un compte nou amb la nova estructura de propietat de l’empresa.

Si ets el nou titular del compte i el titular original ja no està associat amb l’empresa o l’organització, et recomanem el següent:

  1. Descarrega l’historial de vendes del compte que tenies abans.

  2. Posa’t en contacte amb l’anterior titular del compte i demana-li que desactivi el compte actual de Square.

  3. Activa un compte de Square nou fent servir les teves dades. Pots fer servir el mateix nom de l’empresa i el mateix compte bancari, suposant que no s’hagi produït cap altre canvi en l’estructura de propietat de l’empresa i independentment de si s’havien emprat amb el compte anterior.

No trobes el que necessites?