Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Components

Preguntes més freqüents sobre l’Square Register

Com puc ajustar la brillantor de la pantalla?

Per controlar la brillantor de la pantalla del client, ves a Configuració > Hardware > Pantalla del client al menú de la part superior. Per ajustar la brillantor de la teva pantalla, segueix els mateixos passos, però selecciona Pantalla principal.

Com puc afegir una imatge i canviar el títol a la pantalla del client?

Pots afegir una imatge personalitzada a la pantalla del client directament mitjançant el Tauler de control de Square.

Per afegir una imatge a la pantalla del client:

  1. Ves a la pestanya Compte i configuració del Tauler de control de Square i fes clic a Informació del negoci > Punts de venda > Selecciona el punt de venda que vols actualitzar.

  2. Desplaça’t fins a Fons del procés de pagament del TPV.

  3. Fes clic a la icona + del quadre de la imatge.

  4. Afegeix imatges i fes clic a Desa.

    Nota: la mida recomanada és de 2328 x 1144 píxels.

També pots ajustar la configuració de la pantalla del client directament des de l’Square Register. Per fer-ho, ves a Configuració > Hardware > Pantalla del client. Pots escollir entre Mostra el nom del negoci a la pantalla inactiva i Mostra la imatge de perfil a la pantalla inactiva.

Com puc ajustar el volum de l’Square Register?

Pots fer-ho a Configuració > Hardware > Sons.

Com puc canviar la data i l’hora de l’Square Register?

Pots fer-ho a Configuració > Hardware > General.

Quina llargada té el cable de la pantalla del client?

El cable de la pantalla del client fa 1 metre.

Com puc canviar l’idioma de l’Square Register?

Per ajustar la configuració d’idioma a l’Square Register:

  • TPV Square, Square per a comerços i Cites Square

    • Toca ≡ Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

    • Toca Configuració > Hardware > General > Idioma.

    • Selecciona un dels idiomes disponibles.

  • Square per a restaurants

    • Toca Serveis a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

    • Toca Configuració > Hardware > General > Idioma.

    • Selecciona un dels idiomes disponibles.

Com puc accedir a un navegador web i a altres aplicacions?

L’Square Register no disposa de cap navegador ni és compatible amb cap botiga d’aplicacions. Per tant, no el podràs fer servir per consultar el correu electrònic, accedir als cercadors (com ara Google) ni navegar per cap web fora del domini de Square. Tampoc no hi pots descarregar aplicacions de tercers.

Amb quins accessoris de hardware és compatible l’Square Register?

L’Square Register té un hub que permet connectar-hi fins a 5 dispositius USB, com ara impressores de rebuts i de cuina, lectors de codis de barres, teclats i caixes d’efectiu. En aquests moments no és compatible amb accessoris connectats mitjançant Bluetooth. Consulta la llista d’accessoris compatibles >

Com he de netejar l’Square Register?

Abans de netejar la part externa de l’Square Register, apaga’l i desendolla l’adaptador de corrent. Fes servir un drap humit, suau i sense pelussa. Evita que entri humitat per cap obertura. No facis servir cap esprai líquid directament sobre l’Square Register. No facis servir aerosols, dissolvents, productes abrasius ni productes que continguin peròxid d’hidrogen, ja que podrien danyar-ne l’acabat.

Abans de netejar la pantalla de l’Square Register, apaga’l i desendolla l’adaptador de corrent. Humiteja un drap suau i sense pelussa només amb aigua i fes-lo servir per netejar amb cura la pantalla.

Configuració de les notificacions

Què són les notificacions que apareixen a la barra d’estat?

Si toques Notificacions, podràs veure’n els detalls de cadascuna. Són missatges importants que has de tenir en compte. Si has de dur a terme alguna altra acció, has de tocar el missatge per dirigir-te a la pàgina corresponent.

Com puc desfer-me de les notificacions que apareixen a la barra d’estat?

Tret que completis l’acció que se’t demana al missatge, la notificació no desapareixerà.

Actualització de software

Amb quina freqüència s’actualitza el software de l’Square Register?

S’actualitza automàticament durant la nit, sempre que el dispositiu estigui endollat i encès, cada 2-8 setmanes.

Amb cada actualització de software de l’Square Register, s’actualitzaran el sistema, les aplicacions de Square i el microprogramari.

Si és recomanable actualitzar les aplicacions de Square abans de l’actualització automàtica nocturna, se’t mostrarà una notificació a la pantalla. Per ajornar-la, toca Actualitza-ho més tard. L’actualització començarà a les 3:00 (o a l’hora que hagis definit), sempre i quan l’Square Register estigui encès i endollat. Per iniciar l’actualització immediatament, toca Instal·la ara.

Si actualitzes manualment el software de l’Square Register des de la configuració, no veuràs cap opció per ajornar l’actualització de les aplicacions de Square. L’actualització pot tardar fins a 45 minuts a completar-se.

Per què el meu dispositiu s’actualitza al matí?

Si has apagat l’Square Register durant la nit i hi ha una actualització de software disponible, quan l’encenguis se’t demanarà que triïs una opció d’actualització. Perquè les actualitzacions s’apliquin i es completin automàticament, mantingues l’Square Register endollat i encès durant la nit. L’Square Register i la pantalla del client es reinicien en instal·lar les actualitzacions, que publiquem aproximadament cada 2-8 setmanes.

  • Toca Instal·la ara per iniciar l’actualització.
  • Toca Ajorna l’actualització per retardar-la fins a set dies. No se’t demanarà que actualitzis el software fins al setè dia, moment en què hauràs de fer-ho obligatòriament.
  • Pots iniciar manualment l’actualització de software en qualsevol moment. Per fer-ho, toca ≡ Més > Configuració > Hardware > General > Quant a l’Square Register > Actualització de software > Instal·la.

Nota: en alguns casos poc freqüents, cal actualitzar el software immediatament per motius de seguretat i és possible que no se’t mostri l’opció Ajorna l’actualització.

Com puc saber si el software de l’Square Register està actualitzat?

Ves a Configuració > Hardware > General > Quant a l’Square Register. Toca Comprova les actualitzacions per veure si hi ha una versió més recent disponible. Publiquem actualitzacions de software per a l’Square Register cada 2-8 setmanes i el dispositiu comprova automàticament si n’hi ha de disponibles cada hora. Per obtenir més informació sobre l’última actualització de software, accedeix a la Comunitat de Square.

Per actualitzar el software, el dispositiu ha d’estar engegat, encès i connectat a internet a través d’una xarxa wifi o Ethernet, encara que no l’estiguis fent servir. Quan no el facis servir, pots atenuar les pantalles prement i deixant anar ràpidament el botó d’encendre.

Com puc canviar l’hora de les actualitzacions de software?

Actualment, les actualitzacions de software s’instal·len a les 3:00 de la matinada per no interrompre les operacions durant l’horari comercial habitual. Si el negoci està obert a aquesta hora, no podràs acceptar pagaments durant uns 10-15 minuts mentre la pantalla del client s’estigui actualitzant.

Si no et va bé aquesta hora, pots modificar-la. Toca Canvia la configuració o ≡ Més > Configuració > Hardware > General > Reinici nocturn. A continuació, podràs triar l’hora que millor s’adapti al teu negoci.

Per què algunes actualitzacions de software tarden més a completar-se que d’altres?

Amb cada actualització de software de l’Square Register, es poden actualitzar el sistema, les aplicacions de Square i el microprogramari. En funció del contingut de l’actualització, pot tardar entre 15 minuts i una hora a completar-se.

Per què les aplicacions de Square demanen una actualització si tinc el software actualitzat?

Amb cada actualització de software de l’Square Register es poden actualitzar el sistema, les aplicacions de Square i el microprogramari. Acostumen a publicar-se cada 2-8 setmanes i poden tardar entre 15 minuts i una hora a completar-se, en funció dels canvis que siguin necessaris.

No obstant això, les aplicacions de Square també s’actualitzen de manera independent cada 2-4 setmanes, i per això podrien tenir versions diferents a l’Square Register. Aquestes actualitzacions acostumen a tardar fins a 10 minuts a completar-se.

Per agilitzar el procés i garantir que els arxius no ocupin massa espai, l’Square Register només actualitzarà l’aplicació a la qual hagis iniciat la sessió. D’aquesta manera, podràs continuar gestionant el negoci en un no res. Si inicies la sessió en una altra aplicació per primera vegada, se’t demanarà que l’actualitzis.

Les aplicacions de Square següents estan disponibles a l’Square Register:

  • TPV Square
  • Aplicació de TPV de Square per a restaurants
  • Aplicació de TPV de Square per a comerços
  • TPV de Cites Square

No trobes el que necessites?