Crea i envia factures Square en línia

Estàs a punt per rebre pagaments amb Factures Square? Comença >

Amb Factures Square,, pots enviar un nombre il·limitat de factures, pressupostos o factures recurrents per demanar pagaments de productes o serveis. Les factures es poden enviar a qualsevol lloc i en qualsevol moment mitjançant Tauler de control en línia de Square, Aplicació de Factures Square o l’aplicació de TPV Square a través de dispositiu mòbil compatible.

Crea factures en línia

Per a crear una factura a el Tauler de control en línia de Square:

Pas 1: informació de la factura

1. Ves a Factures > fes clic a Envia una factura.
  2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica o telèfon nous. Pots introduir fins a nou destinataris.
  3. Afegeix un Títol de la factura, si vols, o modifica l’Identificador de la factura perquè coincideixi amb els teus registres.
  4. Afegeix un missatge opcional. També pots introduir una Data del servei a la factura.
  5. Selecciona la Freqüència de la factura. La pots enviar com a factura Única o Recurrent. Si crees un grup de facturació recurrent, selecciona les dates d’inici i de finalització, així com la freqüència i les dates de venciment.
  6. Tria entre Enviar-la immediatament o en una data posterior i si la Data de venciment és a partir de la recepció o una data posterior.

Pas 2: partides

1. Afegeix un article nou o un d’existent de la col·lecció d’articles, els quals podràs trobar fent-ne una cerca o escanejant-ne el codi de barres. Més informació sobre com connectar un lector de codis de barres.
  2. Si escau, fes clic a Afegeix un descompte per descomptar un percentatge o un import concret del total de la factura. Fes clic a Afegeix.
  3. Si escau, fes clic a Afegeix un cost del servei per aplicar-lo a les comissions que s’afegiran a l’import original de la factura, com ara les despeses operacionals o d’enviament. Pots establir un cost de servei nou mentre crees la factura o seleccionar-ne un d’existent. A la pestanya Compte i configuració del Tauler de control en línia de Square pots crear costos del servei predeterminats. També pots configurar un cost del servei variable que et permeti especificar el percentatge o import exacte en el moment de formar la cistella.
  4. Si escau, fes clic a Afegeix un calendari de pagaments per dividir el total del saldo en terminis. Pots demanar un import fix o un percentatge del total de la factura com a dipòsit. Nota: aquesta funció forma part del pla Plus de Factures.

Consell professional sobre el calendari de pagaments: demana el pagament d’una part de la factura per endavant i estableix una data de venciment per a l’import restant.

Pas 3: opcions de pagament

1. Selecciona el mètode de pagament.
  2. Si escau, a Propines, marca Permet que el client afegeixi una propina perquè el client pugui triar si en vol deixar.
  3. Si escau, a Mètode de pagament de la botiga, marca Permet que el client desi una targeta. Si selecciones aquesta opció, els clients podran desar la targeta quan paguin la factura. D’aquesta manera, podràs fer els càrrecs de les pròximes factures a la targeta desada en comptes d’haver d’enviar-les perquè les paguin.

Pas 4: comunicació

1. Tria si vols compartir la factura per correu electrònic, missatge de text o manualment. Nota: si selecciones Manualment, la factura i els fitxers que hi hagi adjunts no s’enviaran per correu electrònic al client, però els pots compartir a través d’un enllaç tan bon punt l’hagis creada.
  2. Si escau, introdueix una adreça electrònica per afegir més destinataris.
  3. Tria la freqüència dels recordatoris de pagament de les factures.

Pas 5: més opcions

1. Si escau, marca Demana una adreça d’enviament per demanar-ne una per als productes o serveis de la factura.
  2. Si escau, adjunta un arxiu. Nota: pots adjuntar fins a 10 fitxers, que no poden superar els 25 MB en total. Els formats compatibles són: JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, i PDF. No pengis fitxers amb informació personal confidencial ni contingut il·legal. Square podrà fer servir el contingut que hagis pujat per impugnar qualsevol devolució de pagaments en nom teu.
  3. Si escau, Afegeix un camp personalitzat per introduir dades que es mostraran a la factura presentada al client. Nota: aquesta funció forma part del pla Plus de Factures.

Pas 6: previsualitza i envia.

Abans d’enviar la factura, selecciona Previsualitza per mostrar la factura tal com la rebrà el client. També pots fer clic a Desa com a esborrany per desar la versió actual i modificar-la més endavant, o bé per tenir-la com a plantilla i duplicar-la i enviar-la en qualsevol moment. Un cop hagis completat aquests passos, fes clic a Envia.

Envia i gestiona factures en línia

Envia factures per missatge de text

L’opció d’enviar factures per missatge de text proporciona més flexibilitat i visibilitat, tant a tu com als clients. Abans de començar, comprova que s’hagi afegit un número de telèfon mòbil vàlid al perfil del client. Els clients es poden donar de baixa de les notificacions per missatge de text en cas que ja no vulguin rebre informació sobre les factures per aquest mitjà.

Aquí t’expliquem com enviar factures per missatge de text.

Programa una factura Square en línia

Un cop hagis creat una factura en línia, la pots programar perquè s’enviï més endavant. Només cal que segueixis aquests passos:

1. Tria si vols compartir-la per Correu electrònic, Missatge de text o Manualment mitjançant un enllaç.
  2. Al camp Envia, tria la data en què s’enviarà i selecciona una data de venciment per al pagament.
  3. Acaba d’emplenar la factura i selecciona Programa o bé Desa com a esborrany.

Nota: si selecciones Desa com a esborrany, la factura programada no s’enviarà automàticament. Hauràs de seleccionar Programa per determinar la data en què s’enviarà.

Les factures programades s’enviaran automàticament al client a les 10:00 del matí (de la teva zona horària) el dia que hagis seleccionat. Nota: l’hora en què s’enviarà la factura no es pot personalitzar. Rebràs una notificació per correu electrònic quan es pagui la factura. Els fons s’ingressaran al teu compte bancari vinculat segons el teu calendari d’ingressos.

Ara mateix, les notificacions automàtiques de les factures només es poden activar a l’aplicació de Factures Square.

Imprimeix i comparteix factures Square en línia

Pots compartir una factura (en línia o impresa) a través del Tauler de control en línia de Square. Per fer-ho, segueix aquests passos:

1. A la Vista general de Factures Square, selecciona Envia una factura.
  2. Tria una data de venciment. A Comunicació, selecciona l’opció d’enviar la factura Manualment.
  3. Acaba d’emplenar la factura i selecciona Crea.
  4. Selecciona Comparteix l’enllaç per compartir la factura de forma manual amb el client o clients, sigui per correu electrònic, missatge de text o través de les xarxes socials.
  5. Selecciona Més > Descarrega el PDF per desar la factura com a PDF o imprimir-la per al client.

Nota: ara per ara, l’opció d’imprimir factures no està disponible als navegadors dels mòbils.

Accions en bloc per a factures

A la pestanya Factures, pots dur a terme accions en bloc i seleccionar diverses factures per marcar-les com a pagades, cancel·lar-les, arxivar-les o imprimir-les. També pots eliminar factures que estiguin en format d’Esborrany. No pots eliminar les factures que ja s’hagin enviat al client o que ja estiguin pagades. Si elimines esborranys de factures en bloc, no els podràs recuperar.

Per dur a terme accions en bloc, marca les caselles al costat de les factures en qüestió, o bé marca la casella de la capçalera per seleccionar-les totes. Si vols dur a terme diverses accions en bloc, les hauràs de fer una després de l’altra.