Torna a l’inici

Comença amb Marca com a cortesia i Anul·la

Les funcions Marca com a cortesia i Anul·la de Square es fan servir per eliminar un article o càrrec del compte del client sense perdre el registre d’aquestes dades al Tauler de control en línia de Square. Amb Marca com a cortesia i Anul·la, podràs fer el seguiment dels errors i els canvis, supervisar la perícia dels empleats i documentar qualsevol pèrdua associada.

Comença amb Marca com a cortesia i Anul·la

Per cada cortesia o anul·lació que marquin, els empleats han de seleccionar un motiu. Els motius es poden crear i modificar a Articles > Configuració al Tauler de control en línia de Square. Tot i que les anul·lacions no figuren als comptes o als rebuts dels clients, els articles marcats com a cortesia sí que es mostraran al compte, sense mostrar-ne més detalls.

Quan convé fer servir Marca com a cortesia o Anul·la?

Les funcions Marca com a cortesia i Anul·la difereixen del simple fet d’eliminar un article afegit per error; per tant, tant tu com els teus empleats en podeu treure profit.

Si s’ha demanat un article, però encara no s’ha preparat, els empleats poden anul·lar-lo per eliminar-lo del compte del client. Un registre de l’article anul·lat es mostrarà al Tauler de control en línia de Square.

Exemple: un cambrer afegeix per error «pollastre rostit» en lloc de «pollastre fregit» a la comanda d’un client, però se n’adona quan la comanda ja s’ha enviat a la cuina. Si el cambrer ho pot comunicar a la cuina abans que ho preparin, o aprofitar el «pollastre rostit» per a una altra comanda, es fa servir l’anul·lació.

Quan es marca un article com a cortesia, s’elimina el cost de l’article al compte del client. Els articles poden haver estat marcats com a cortesia per corregir un error o com a mostra de bona voluntat. Es mostrarà un registre de l’article marcat com a cortesia al Tauler de control en línia de Square.

Exemple: un cambrer afegeix per error «pollastre rostit» en lloc de «pollastre fregit» a la comanda d’un client, però se n’adona quan la comanda ja està preparada. El cambrer marca el «pollastre rostit» com a cortesia i introdueix la comanda correcta, que també pot marcar com a cortesia com a disculpa per l’espera afegida.

Permet que els empleats puguin fer servir la funció Marca com a cortesia i Anul·la

  1. Activa Motius de la cortesia al Tauler de control en línia de Square per crear motius personalitzats que els empleats puguin fer servir per marcar un article com a cortesia.

  2. Crea diferents opcions perquè els empleats puguin triar un motiu per marcar un article com a cortesia.

Activa Marca com a cortesia i Anul·la al Tauler de control

  1. Activa Motius de l’anul·lació al Tauler de control en línia de Square per crear motius personalitzats que els empleats puguin fer servir per anul·lar un article.

  2. Crea diferents opcions perquè els empleats puguin triar un motiu per anul·lar un article.

Quan hagis creat els motius de les cortesies i anul·lacions al Tauler de control, pots modificar els permisos i conjunts de permisos dels empleats al Tauler de control en línia de Square, per atorgar-los o retirar-los l’accés a l’opció de Marca com a cortesia i Anul·la. Els conjunts de permisos dels empleats que incloguin Elimina o anul·la els articles desats a les comandes obertes permeten anul·lar un article, i amb Aplica descomptes restringits o cortesies podran marcar un article com a cortesia. Les cortesies i anul·lacions dels empleats es mostraran al Registre de l’activitat.

Nota: per defecte, la possibilitat de Marcar com a cortesia o Anul·lar està activada. Pots obtenir més informació sobre assignar permisos als empleats o anar a la secció Equip del Tauler de control en línia de Square per modificar els conjunts de permisos.

Fes servir Marca com a cortesia i Anul·la

Quan hagis activat Marca com a cortesia i Anul·la al Tauler de control en línia de Square, podràs començar a fer servir la funció a l’aplicació de TPV Square.

Per marcar un article com a cortesia:

  1. Toca un article de la cistella.

  2. Toca Marca l’article com a cortesia.

  3. Selecciona un motiu.

  4. Toca Marca com a cortesia a la cantonada superior dreta.

Nota: tot i que ara per ara no es pot marcar una part d’un article o un percentatge d’un compte com a cortesia, sí que pots aplicar un descompte a un article.

Per anul·lar un article d’una comanda oberta:

  1. Toca Comandes i selecciona una comanda.

  2. Toca l’article que vols anul·lar

  3. Toca Anul·la l’article.

  4. Selecciona un motiu.

  5. Toca Anul·la a l’extrem superior dret.

  6. Toca Desa per desar la comanda oberta amb l’anul·lació que s’ha aplicat, o bé Cobra per finalitzar la venda amb l’anul·lació que s’ha aplicat.

Nota: per anul·lar un article, primer has d’activar les Comandes obertes per crear-ne una. Pots consultar més informació sobre com ús de les Comandes obertes amb Square.

Per marcar com a cortesia o anul·lar una comanda oberta:

  1. Toca Comandes i selecciona una comanda.

  2. Toca el nom de la comanda a dalt de tot de la cistella.

  3. Selecciona Modifica la comanda.

  4. Toca Marca la comanda com a cortesia o Anul·la la comanda.

  5. Selecciona un motiu.

  6. Toca el botó de Marca com a cortesia o Anul·la, situat a la cantonada superior dreta.

Per anul·lar diverses comandes obertes a la vegada:

  1. Toca Comandes i selecciona Modifica.

  2. Selecciona les comandes obertes que corresponguin.

  3. Toca Anul·la.

  4. Confirma l’anul·lació de les comandes seleccionades tocant Anul·la a la finestra emergent.

  5. Selecciona un motiu.

  6. Toca Anul·la.

Tingues en compte que, una vegada s’hagi processat el pagament, els articles ja no es podran anul·lar ni marcar com a cortesia i hauràs de tramita un reembossament.

Gestiona les anul·lacions d’articles enviats a cuina:

En aquest moment, la possibilitat d’enviar confirmacions d’anul·lació en com imprimir els comprovants de les comandes per a la cuina no està disponible. Si un cambrer envia una comanda i s’adona que hi ha un error o fa falta revisar alguna cosa, caldrà comunicar el canvi a la cuina i comprovar si han de marcar l’article com a cortesia o anul·lar-lo.

Fes servir Marca com a cortesia i Anul·la a les comandes de l’API

Pots fer servir les cortesies i anul·lacions amb les comandes de l’API per:

  • Marcar com a cortesia o anul·lar tota una comanda o només partides concretes.

  • Consulta les anul·lacions i les cortesies que hi ha a l’inventari.

  • Actualitza els informes de vendes existents per incorporar-hi les comandes marcades com a cortesia o anul·lades.

  • Calcula una comanda marcada com a cortesia o anul·lada completament o de manera parcial.

Per actualitzar una comanda de l’API, selecciona Marca com a cortesia o Anul·la, tria un motiu i especifica si vols marcar com a cortesia o anul·lar tota la comanda o només una partida en concret. Si s’anul·la una comanda, l’estat canviarà a Cancel·lada i mostrarà el motiu de l’anul·lació. Si una comanda es marca com a cortesia, mostrarà un total de 0 $ i un motiu de la cortesia. També pots eliminar una cortesia o anul·lació d’una comanda o d’una partida.

Informes de les cortesies i anul·lacions al Tauler de control

Les anul·lacions i cortesies es mostraran a la secció Informes del Tauler de control de Square:

  1. Ves a la secció Informes del tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona Cortesies o Anul·lacions al menú Informes.

  3. Fes servir els filtres de la part de dalt de la pàgina per afinar la cerca.

Pots obtenir més informació sobre els resums i informes al Tauler de control en línia de Square.

No trobes el que necessites?