Imprimeix els comprovants de les comandes

Connecta una impressora al dispositiu per imprimir resguards dels comprovants de les comandes per als clients o per enviar les comandes a la cuina.

Si acceptes comandes amb recollida a l’establiment a través de l’aplicació de Square en un iPad, també pots imprimir els comprovants de les comandes en remot automàticament.

Activa les opcions Comprovants de la comanda i Resguards dels comprovants de les comandes

Nota: els comprovants de les comandes mostren tots els detalls d’una comanda (p. ex., a l’article Amanida, s’especificarà que porta extra de carabassó, tomàquet i salsa i que no porta espinacs). Als resguards dels comprovants de les comandes només s’especificarà que la comanda és per a una amanida, sense incloure’n els detalls.

Els comprovants de les comandes s’imprimiran automàticament després de cada venda, fins i tot si no s’imprimeix el rebut del client (això no s’aplica quan s’imprimeix des del Terminal a una impressora externa).

Abans d’activar Comprovants de les comandes, t’expliquem com connectar la impressora al dispositiu:

Nota: per imprimir comandes a la cuina, recomanem la impressora d’Star SP742ML impacte, dissenyada per resistir les altes temperatures de la cuina i que permet imprimir en negre i en vermell. Aquesta impressora no imprimeix rebuts, només comprovants de comanda.

Un cop la impressora estigui connectada, segueix els passos següents per activar els Comprovants de la comanda:

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Configuració > Hardware > Impressores.

3. Selecciona una impressora i activa Comprovants de la comanda o Resguards dels comprovants de comanda.

4. Selecciona les categories per imprimir.

5. Escull si els números de comanda s’assignaran automàticament o, per contra, s’introduiran manualment.

Això et permetrà agilitzar les cues, ja que no hauràs d’afegir noms a mà als comprovants de les comandes.

Per imprimir automàticament els comprovants de comanda:

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Configuració > Comandes.

3. Activa Imprimeix les comandes noves automàticament.

Amb l’Square Register, pots configurar el dispositiu per imprimir les comandes entrants noves automàticament. Per fer-ho:

1. Al Tauler de navegació, ves a Configuració > Comandes > Imprimeix les comandes.
2. Activa l’opció Imprimeix les comandes noves automàticament.

Pots diferenciar les comandes noves de les existents, ja que les noves queden ressaltades en verd a la secció de Comandes del Tauler de control en línia de Square i a l’aplicació de TPV.

Torna a imprimir els comprovants de les comandes

Pots tornar a imprimir un comprovant de comanda des de la pestanya Transaccions o a la llista de comandes obertes.

Per tornar-lo a imprimir des de les transaccions:

1. A l’aplicació de Square, toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Transaccions.

3. Localitza la comanda que vols tornar a imprimir > toca Torna a imprimir la comanda.

Nota: per a comandes tancades, l’opció de tornar a imprimir només apareixerà si la comanda s’ha completat en la darrera hora.

Per tornar a imprimir des de les comandes obertes:

1. Selecciona Comandes.

2. Toca Modifica.

3. Selecciona la comanda que vols tornar a imprimir > toca Torna a imprimir la comanda.

Imprimeix a diverses impressores

Si fas servir diverses impressores, també pots enviar articles concrets a una impressora específica. Per exemple, pots enviar les comandes de begudes directament a la impressora de la barra. Quan configuris les impressores, procura seleccionar quines categories d’articles s’imprimiran a cadascuna de les impressores.

Per fer-ho:

1. A l’aplicació de Square o a l’Square Terminal, toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Configuració > Hardware > Impressores > selecciona la impressora que vulguis.

3. Activa l’opció Comprovants de les comandes.

4. Selecciona l’opció Introdueix el número o el nom del client o bé Assigna el número de comanda automàticament.

5. Tria les categories que voldries imprimir a Inclou a la comanda.

6. Repeteix-ho a les altres impressores.

Imprimeix un article per comprovant

Des de l’aplicació de TPV de Square a iOS, pots assignar categories d’articles a estacions d’impressió diferents i imprimir un únic article per cada comprovant de comanda. Et serà útil si has d’enviar articles concrets a diferents àrees de comandes o taulells per completar les comandes.

Per començar, assegura’t d’assignar els articles a categories específiques. Quan ho hagis fet, podràs assignar aquestes categories perquè s’imprimeixin a cada estació. Per fer-ho:

1. A l’aplicació de Square, toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Configuració > Hardware > Impressores.

3. A Fes servir aquesta impressora per a, ves a Comprovants de comandes en persona o Comprovants de comandes onlinei activa l’opció Fes servir aquesta impressora per als comprovants de les comandes fetes en persona o Fes servir aquesta impressora per als comprovants de les comandes fetes online respectivament.

4. Activa l’opció Un article per comprovant si només vols imprimir un article per comprovant. Et serà útil si has d’enviar articles concrets a diferents àrees de comandes o taulells per completar les comandes.

5. Selecciona les categories que vols imprimir en aquesta estació d’impressió. Només s’imprimirà un article per comanda a les categories que seleccionis.

6. Toca Desa.

Repeteix aquests passos per a cadascuna de les estacions d’impressió.

Nota: les comandes sense marges (que estalvien paper d’impressora) encara no estan disponibles a l’Administrador de comandes.

Agrupa els articles als comprovants de les comandes

Per personalitzar com s’agrupen els articles:

1. A Square per a restaurants, l’aplicació de TPV Square i Square per a comerços, ves a Configuració > Hardware > Configuració de la impressora. Desplaça’t fins a Comandes en persona. A Square KDS, ves al Tauler de control de Square i selecciona Dispositius > Configuració de la cuina.

2. Activa l’opció Combina articles idèntics. Els articles amb la mateixa informació es combinaran automàticament en una sola partida.

Si actives l’opció Un sol article per comprovant, s’anul·laran les agrupacions d’articles i cadascun d’ells s’imprimirà de manera automàtica en un comprovant independent.

Nota: l’opció Combina els articles idèntics està desactivada per defecte per a les estacions d’impressió que ja tinguis, però s’activarà de manera predeterminada per a totes les estacions d’impressió que creïs. Consulta més informació sobre com agrupar articles.

Els modificadors de les partides també inclouen una quantitat per als modificadors agrupats. Aquesta informació es mostra als comprovants de comandes impresos i a la pestanya Comandes del TPV. Per consultar-la, toca ≡ Més > Comandes > selecciona una comanda i revisa la informació de l’article.