Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Resoldre problemes amb els pagaments

Tingues en compte que el teu compte de Square no estarà activat per acceptar pagaments fins que no hagis vinculat el compte bancari a Square i l’hàgim verificat. Descobreix com vincular i modificar el teu compte bancari.

Si tens problemes per processar un pagament, comprova que hagis actualitzat l’aplicació i dona una ullada a aquests consells per resoldre problemes amb les aplicacions. Si ja ho has fet tot i continues igual, revisa els punts que t’indiquem a continuació i, si malgrat tot, no soluciones el problema, posa’t en contacte amb nosaltres; tingues a mà la data, l’import i els últims 4 dígits de la targeta de pagament de la transacció en concret.

Nota: per motius de seguretat, i per garantir el compliment amb la normativa PCI, Square deixarà de processar pagaments amb targeta sense contacte o amb xip en dispositius que funcionin amb versions de l’aplicació de Square que tinguin més de 90 dies.

Targetes denegades

Missatges d’error

Si es denega una targeta a l’aplicació de Square, veuràs un dels errors següents:

  • Denegada. La targeta ha vençut. Fes servir una altra targeta.

  • Denegada. Fes servir una altra targeta.

  • Denegada. Demana al titular de la targeta que truqui a l’emissor abans de tornar a provar la transacció.

  • Denegada. Verifica el número de la targeta, la data de venciment, el codi CVV i el codi postal.

Per què es denega una targeta?

Quan una targeta es denega, no se’ns indica un motiu concret. Si el client ha confirmat que la targeta és vàlida, però es denega la transacció, s’hauria de posar en contacte amb el banc emissor de la targeta perquè li donessin més informació.

Per a les transaccions introduïdes manualment, és imprescindible que les dades coincideixin al 100 % amb les de la targeta de pagament. Si el client s’ha mudat fa poc, és possible que el codi postal de facturació introduït estigui desactualitzat.

Nota: alguns bancs emissors de targetes poden tardar fins a 30 dies a actualitzar el codi postal de facturació del client al seu sistema. Si tens intenció d’introduir manualment una targeta regal de tercers, pot ser que el client hagi de posar-se en contacte amb l’emissor de la targeta per registrar la targeta amb un codi postal de facturació, cosa indispensable per introduir manualment qualsevol targeta.

Pot ser que les targetes es deneguin perquè el calendari del teu dispositiu Apple no està ben configurat. Segueix aquests passos per revisar el calendari:

  1. Toca Configuració > General > Idioma i regió > Calendari.

  2. Selecciona el calendari gregorià

  3. Tanca la sessió i torna a iniciar-la a l’aplicació de Square.

Nota: les targetes denegades poden produir càrrecs pendents al compte del client. Square envia la notificació d’anul·lació a l’instant, però és possible que el banc tardi uns quants dies feiners a eliminar el càrrec pendent de cobrar o a alliberar els fons.

Números de les targetes de dèbit i crèdit en vermell

El número de la targeta es posarà de color vermell si la informació introduïda és incorrecta. Verifica amb el client que la informació que has introduït estigui bé.

Cancel·la transaccions

Pots cancel·lar un pagament amb xip i PIN tocant la X a la pantalla del PIN. També pots demanar una contrasenya per cancel·lar transaccions. Si, per error, cobres un import incorrecte en un pagament sense contacte, pots tramita un reembossament.

Interrupció de la connectivitat a internet

Per poder processar els pagaments amb targeta a través de Square, cal que tinguis una connexió activa a internet. Pot ser una connexió wifi o un servei de dades (com ara 4G, 5G o EDGE). Si vols que el procés de pagament sigui més ràpid, és millor optar per la xarxa wifi en comptes de les dades mòbils.

Per fer-ho:

  • Els dispositius mòbils mostren les xarxes wifi que hi ha disponibles. Tria una xarxa i introdueix la contrasenya per connectar-t’hi, si te la demana. Nota: per eliminar les xarxes predeterminades o les que no siguin segures del menú, toca Oblida aquesta xarxa.

  • Si no hi ha cap xarxa wifi disponible, el dispositiu es connectarà a internet mitjançant una xarxa de dades mòbils (com ara 4G, 5G o EDGE). Si vols que el dispositiu no faci servir dades mòbils, ves a Configuració.

Comprova sempre que tens una connexió de xarxa forta abans d’intentar processar un pagament. Una bona manera de provar la velocitat de la xarxa és obrir el navegador al mòbil i confirmar la velocitat a la qual es carrega la pàgina. Els pagaments poden fallar si la connexió no és prou forta. Si s’interromp la connexió a internet, pots activar el Mode sense connexió per acceptar pagaments amb targeta.

Nota: si no tens dades mòbils al telèfon i vols tenir altres opcions per connectar-te a internet allà on siguis, pots valorar la possibilitat d’obtenir un punt d’accés mòbil. Es tracta d’un dispositiu que connecta una xarxa amb el telèfon des de qualsevol lloc. Pots comprar-ne un en línia o a qualsevol botiga especialitzada.

Si acceptes efectiu o altres mètodes de pagament sense connexió a internet, és possible que vegis una llista de pagaments sense completar a l’aplicació. Els pagaments es registraran i se sincronitzaran amb el Tauler de control en línia quan es restableixi el servei de wifi o de dades. Això només passa amb l’efectiu o l’opció Altres mètodes de pagament.

Transaccions parcials

Si processes un pagament amb una targeta regal de prepagament i el saldo que té no cobreix l’import total de la venda, hauràs de fer clic a Fet a la pantalla de la signatura per continuar processant l’import restant de la venda. Si no cobres el saldo restant, la venda s’anul·larà i els fons es retornaran a la targeta regal de prepagament.

Càrrecs pendents

Si un pagament es cancel·la, es denega o s’interromp, pot ser que el client vegi un càrrec pendent a l’extracte de la targeta. Pot semblar que el càrrec s’ha efectuat, però hauria de desaparèixer al cap d’uns quants dies feiners. Square envia una notificació al banc tan bon punt s’anul·la un pagament. A partir de llavors, és competència del banc alliberar qualsevol retenció que s’hagi efectuat sobre els fons del titular de la targeta.

Si la transacció no apareix a les teves transaccions recents, però sí que ho fa a l’extracte de la targeta del client, vol dir que el client veu una transacció pendent i no pas un càrrec real. Els càrrecs pendents se solen mostrar entre parèntesis, com per exemple (10,00 €), o a la secció de Transaccions pendents dels extractes en línia del client.

Confirma els pagaments completats

Per confirmar que un pagament s’ha completat:

  • Un pagament no es completa fins que no s’arriba a la pantalla amb el missatge «Gràcies. Ja ho tens tot enllestit.».

  • Si el pagament s’ha completat, Square t’enviarà un correu electrònic de notificació («Pagament de Square núm. 123456»).

  • Confirma que la transacció és correcta revisant les Transaccions a l’aplicació o l’historial de pagaments al Tauler de control de Square. Si una transacció no es completa, apareixerà a l’Informe de l’estat de les transaccions.

  • Per a les factures dividides, si una factura té un import pendent de pagar, aquest s’ha de processar íntegrament perquè la venda es pugui completar al 100 %. Per exemple: si has dividit una factura per la meitat, has completat la meitat de la venda amb targeta i has emès un rebut del pagament, però no cobres l’import restant pendent ni cancel·les la transacció, hauràs d’anul·lar manualment la primera transacció. Si no has completat el cobrament d’una factura dividida i el client ja no hi és per completar el pagament, pots registrar l’import restant com a Altres mètodes de pagament i afegir una nota per registrar els fons de pèrdua i completar la venda. Assegura’t de tocar Venda nova després d’una factura dividida per confirmar que has processat del tot la factura dividida.

Si tens preguntes sobre les transferències, consulta aquests consells per solucionar problemes.

Error a l’hora de cobrar al client

Si el client té una targeta de pagament no vàlida o no disposa de prou fons, rebràs un missatge d’error dient «Error de cobrament al client a l’aplicació de Square».

Si reps aquest missatge, o un altre de similar, hauràs de demanar al client que pagui d’una altra manera. Aquí tens més informació sobre resoldre problemes amb els pagaments.

No trobes el que necessites?