Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Per què no s’ha pogut processar el pagament?

Tingues en compte que el teu compte de Square no estarà activat per acceptar pagaments fins que no hagis vinculat el compte bancari a Square i l’hàgim verificat. Descobreix com vincula i modifica el teu compte bancari.

Si tens problemes per processar un pagament, comprova que hagis s’ha actualitzat l’aplicació i que hagis provat aquests consells per resoldre problemes d’aplicacions. Després de solucionar els problemes amb l’aplicació, revisa els temes que t’indiquem a continuació per mirar de resoldre-ho. Si encara no s’arregla, posa’t en contacte amb nosaltres per obtenir ajuda i tingues a mà la data, l’import i els últims 4 dígits de la targeta de pagament de la transacció en concret.

Nota: per motius de seguretat, i per garantir el compliment amb la normativa de la PCI, Square deixarà de processar pagaments amb targeta sense contacte o amb xip en dispositius que funcionin amb versions de l’aplicació de Square que tinguin més de 90 dies.

Targetes denegades

Missatges d’error

Si es denega una targeta a l’aplicació de Square, veuràs un dels errors següents:

 • Denegada. La targeta ha vençut. Fes servir una altra targeta.

 • Denegada. Fes servir una altra targeta.

 • Denegada. Demana al titular de la targeta que truqui a l’emissor abans de tornar a provar la transacció.

 • Denegada. Verifica el número de la targeta, la data de venciment, el codi CVV i el codi postal.

Per què es denega una targeta?

Quan una targeta es denega, no se’ns indica un motiu concret. Si el client ha confirmat que la targeta és vàlida, però es denega la transacció, s’hauria de posar en contacte amb el banc emissor de la targeta per obtenir més informació.

Per a les transaccions introduïdes manualment, Square requereix una precisió del 100 %. La informació introduïda ha de coincidir exactament amb la targeta de pagament. Si el client s’ha mudat fa poc, és possible que el codi postal de facturació introduït estigui desactualitzat.

Nota: alguns bancs emissors de targetes poden tardar fins a 30 dies a actualitzar el codi postal de facturació del client al seu sistema. Si tens intenció d’introduir manualment una targeta regal de tercers, pot ser que el client hagi de posar-se en contacte amb l’emissor de la targeta per registrar la targeta amb un codi postal de facturació, la qual cosa és un requisit a l’hora d’introduir manualment qualsevol targeta.

Si el teu dispositiu Apple està configurat amb un calendari incorrecte, pot ser que les targetes es deneguin. Segueix aquests passos per revisar el calendari:

 1. Toca Configuració > General > Idioma i regió > Calendari.

 2. Selecciona el calendari gregorià

 3. Tanca la sessió i torna a iniciar-la a l’aplicació de Square.

Nota: les targetes denegades poden produir càrrecs pendents a l’extracte bancari del client. Square envia la notificació d’anul·lació a l’instant, però és possible que el banc tardi uns quants dies feiners a eliminar el càrrec pendent de cobrar o alliberar fons reservats.

Números vermells de targetes de dèbit i crèdit

El número de la targeta es posarà de color vermell si la informació introduïda és incorrecta. Verifica amb el client que la informació que has introduït sigui vàlida.

Cancel·la les transaccions

Pots cancel·lar un pagament amb xip i PIN tocant la X del pin. També pots demana una contrasenya per cancel·lar transaccions. Si cobres un import incorrecte per un pagament sense contacte per error, pots tramita un reembossament.

Interrupció de la connectivitat a Internet

Square requereix una connexió activa a Internet per processar els pagaments amb targeta. Pot ser una connexió de wifi o un servei de dades (com ara 3G o 4G). Tria wifi en comptes de la teva xarxa mòbil per processar pagaments més ràpidament amb Square.

Per fer-ho:

 • Els dispositius mòbils mostren una llista de xarxes wifi al teu abast. Toca una xarxa i, si cal, introdueix la contrasenya per unir-t’hi. Nota: toca Ometre aquesta xarxa per eliminar xarxes predeterminades o no segures del menú.

 • Si no hi ha cap xarxa wifi disponible, és possible que el dispositiu es connecti a Internet a través d’una xarxa de dades mòbils (com ara 3G o 4G). Pots impedir que el dispositiu faci servir dades mòbils a Configuració.

Comprova sempre que tinguis una connexió de xarxa sòlida abans d’intentar processar un pagament. Una bona manera de provar la velocitat de la xarxa és obrir un nou navegador mòbil i confirmar la velocitat amb què es carrega la pàgina. Si la connexió no és prou forta, els pagaments podrien fallar.

Nota: si no tens dades mòbils al telèfon i vols tenir un altre recurs per connectar-te a internet allà on siguis, pots valorar la possibilitat d’obtenir un punt d’accés mòbil. Es tracta d’un dispositiu que connecta una xarxa amb el telèfon des de qualsevol lloc. Pots comprar-ne un en línia o en un proveïdor que tinguis a prop.

Si acceptes efectiu o altres mètodes de pagament sense connexió a internet, és possible que vegis una llista de pagaments sense completar a l’aplicació. Els pagaments es registraran i se sincronitzaran amb el Tauler de control en línia quan es restableixi el servei de wifi o de dades. Això només passa amb l’efectiu o altres mètodes de pagament.

Transaccions parcials

Si processes un pagament amb una targeta regal de prepagament i el saldo que té no cobreix l’import total de la venda, hauràs de fer clic a Fet a la pantalla de la signatura per continuar processant l’import restant de la venda. Si no processes el saldo restant, la venda s’anul·larà i els fons es retornaran a la targeta regal de prepagament.

Càrrecs pendents

Si un pagament es cancel·la, s’interromp o es denega, és possible que el client vegi un càrrec pendent a l’extracte de la targeta. Pot semblar que el càrrec s’ha efectuat al seu compte, però hauria de desaparèixer al cap d’uns quants dies laborables. Square envia una notificació d’anul·lació al banc tan bon punt s’anul·la un pagament. A partir de llavors, és competència del banc alliberar qualsevol retenció que s’hagi efectuat sobre els fons del titular de la targeta.

Si la transacció no apareix a les transaccions recents, però sí que ho fa a l’extracte de la targeta d’un client, això és senyal que el client veu una transacció pendent i no pas un càrrec real. Els càrrecs pendents se solen mostrar entre parèntesis, com per exemple (10,00 £), o a la secció Transaccions pendents, als extractes en línia del client.

Confirma els pagaments completats

Per confirmar que un pagament s’ha completat correctament:

 • Un pagament no es completa fins que no s’arriba a la pantalla amb el missatge «Gràcies. Ja ho tens tot enllestit.»

 • Si el pagament s’ha completat, Square t’enviarà un correu electrònic de notificació (és a dir, «Pagament de Square núm. 123456»).

 • Confirma que la transacció és correcta revisant les Transaccions a l’aplicació o l’historial de pagaments al Tauler de control de Square. Si una transacció no es completa, apareixerà a l’Informe de l’estat de les transaccions.

 • Per a les factures dividides, si una factura té un import pendent de pagar, aquest s’ha de processar íntegrament perquè tota la venda es pugui completar sense problemes. Per exemple: si has dividit una factura per la meitat, has completat la meitat de la venda amb targeta i has emès un rebut del pagament, però no cobres l’import restant pendent ni cancel·les la transacció, anul·laràs manualment la primera transacció. Si no has completat el cobrament d’una factura dividida i el client ja no hi és per finalitzar la venda, pots registrar l’import restant com a Altres mètodes de pagament i afegir una nota per registrar els fons de pèrdua i completar la venda. Assegura’t de tocar Nova venda després d’una factura dividida per confirmar que has processat del tot la factura dividida.

Si tens preguntes sobre les transferències, consulta aquests consells per solucionar problemes.

Error de cobrament al client

Si el client té una targeta de pagament no vàlida o no disposa de prou fons, rebràs un missatge d’error dient Error de cobrament al client a l’aplicació de Square.

Si reps aquest missatge, o un altre de similar, hauràs de sol·licitar un altre mètode de pagament al client. Pots obtenir més informació sobre resolució de problemes de pagaments.